fredag 20 maj 2016

Jag håller på er!

Jag vet ännu inte om mina investeringar är bra eller dåliga? Men jag är livrädd att ta fel beslut. Min hjärna säger en sak ena dagen. Nästa dag kommer den med nya och ännu mer fantastiska förslag på investeringar. Jag försöker hålla "demonen" inom mig i schackt. Ibland går det bra. Men inte alltid, för en snabb belöning är vad den vill! Så funkar dom flesta hjärnor.

Efter att ha matas med information till höger och vänster om hur förträffligt biometri är. Den nya framtids branschen. Från att analytiker inte ens vågat komma med en köp rekommendation på Fingerprint. Till att biometri det är något att satsa på! Så väcktes tanken på att köpa Precise Biometrics. Fingerprint hade ju gjort folk till miljonärer. Så varför skulle det inte gå att göra samma resa med ett annat bolag inom biometri? Jag inser att fler än mig matas med samma information/propaganda och fått samma idé.


Fingerprints aktie kostade i Maj 2013 runt 34kr . Precise aktie kostade 12 Maj 2016 runt 2,76. Under 3 kr för en aktie kändes som en bra nivå. 800st var min tanke att köpa. En lagom stor investering för mig. Tydligen var jag inte ensam om ideén. För när jag väl la min order innan öppning. Så började köp och sälj sidan höja sina bud. Precise började sakta krypa upp något öre. Då hade inte ens börsen öppnat. Jag drog ca 10 min efter öppningen tillbaka min order. Vad höll jag på med? Visst Precise hade kunnat bli den framtida kryddan i min aktieportfölj. Men räddslan över att göra fel tog över helt. Vill ju helst av allt äga utdelningsaktier och indexfonder. Hur tänkte jag där? Inte alls skulle man kunna säga...men är det riktigt sant? Jag hade ju tänkt och funderat...!


Vi matas med information från oändligt många källor varje dag. Man lyssnar kanske på radio och ser på TV. Läser på någon ekonomi sida på internet. Någon blogg om aktier och investeringar. Hjärnan gör sen sitt bästa för att bearbeta allt. Något som bearbetas kommer förr eller senare ge ett resultat. Tydligen så vart det i mitt och mångas fall. Idén om den förträffliga aktien Precise Biometrics. När jag tänkt någon dag till, så köpte jag i stället Kinnevik B för att ta del av utdelningen. Rätt eller fel lär visa sig!?

Idag stängde Precise aktien på 3,51 kr. Det finns 13412 st ägare av den hos Avanza. Som givetvis hoppas aktien ska bli nästa framgångssaga. Jag håller på er!

/investeralitemera
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar