torsdag 30 juni 2016

Annars är ju all ledighet bortkastad!

Ute skördas det hö. Jo, vi bor på landet och bonden verkar precis som börsen, inte få en lugn stund. Sen Brexit nedgången i måndags, har det varit positiva tongångar rakt över. Förstår inte riktigt?Egentligen har ju precis ingenting blivit mer klart över att Storbritannien vill lämna EU. Men börserna/marknaden tycker att det numera är bra nyheter när man vet vilket håll det pekar. Dvs att man inte vill vara kvar i EU. Det räcker kanske med att det inte är osäkert längre? Marknaden vet nu vad som ska hända. Sen om det tar två eller fem år innan Britterna gått ur EU spelar tydligen ingen roll. Bara marknaden vet....

















Fick för mig att det var fredag idag när jag kom hem från jobbet. Känslan man får i kroppen när man vet att det är helg infann sig. Tyvärr smet den iväg lika snabbt när jag kom på att det bara var torsdag! Det går tydligen att lura kroppen till en hel del. Eftersom den numera dagligen lurar mig med att det snart är semester. Snart för mig är om två veckor. Men all motivation har redan liksom gått dit den gömmer sig när det är riktig semester. När jag väl är på jobbet finns det ingen ork att ta tag i något. Jag går och hoppas att jag inte behöver göra något som kräver allt för mycket hjärnkapacitet. Känns nästan som om jag är satt i "ström-sparläge". Fast det är ju klart. Jag måste ju ha lite ork kvar till att ha semester när det väl är dags. Annars är ju all ledighet bortkastad!



/villhasemesternu!


onsdag 29 juni 2016

Sånt kan man ju aldrig veta nu?

Jag hymlar inte med vad mitt huvudsakliga mål är. Nämligen pension vid 50 och att kunna sluta arbeta då. Det är så jag känner exakt just nu. När det kommer på tal så är det inte många som tror att den ens är möjligt. Näe det går aldrig. Usch vad tråkigt, vad ska du göra då? Men om jag själv skulle ha den inställningen att det är omöjligt. Då skulle jag lika gärna kunna lägga ned allt och slösa upp dom pengar som sparats/investerats ihop fram tills idag. Om jag själv inte tror på det dvs? Då kommer det ju heller aldrig att hända. Sen kan man säkerligen räkna ut sannolikheten för att lyckas på 10 år. Säg att chansen är 1 på 10 0000 att jag lyckas investera/förvalta fram den summa som kommer behövas om 10 år. Då finns det ju i alla fall en chans även om den är väldigt väldigt liten. Hoppet är det sista som överger människan heter det ju. Lite så tänker jag nu. Men vem vet? Om 9 år och 5,5 månad. Då kanske det är något helt annat som lockar. Sånt kan man ju aldrig veta nu?




















/funderalitermera...

tisdag 28 juni 2016

Brexit 2.0

Inte nog med att Engelsmännen inte ville vara kvar i EU. Det dög tydligen inte att vara kvar i fotbolls EM heller. Eftersom man hade så bråttom att åka ut direkt i åttondelsfinalen mot Island. Hårt kämpade Islänningar mot inte lika hårt kämpande Engelsmän. Återigen visade det sig att motivation kan slå klass. Hatten av Island, hoppas nu bara det finns krut kvar till kvartsfinalen mot Frankrike!?

















Att börsen skulle rasa igår hade väl varenda "förstå-sig-påare" räknat ut? Men att vi skulle få se OMXS30 backa över 8% det undrar jag om så många hade trott? Själv gissade jag på en nedgång runt -5%. Men återigen fick jag visa mina börskunskaper dvs hur fel jag som vanligt har. Men det var nog bra att den här rejäla nedgången kom? För nu kanske det dröjer 10 år till nästa? Då har jag ju förhoppningsvis hunnit komma så pass mycket på plus så att det inte är hela världen med en rejäl nedgång. För som det är nu, så lyser depå innehavet rödare en jultomten på julafton. Men det kunde så klart varit värre. För det kan det alltid bli!


/investeralitemera




måndag 27 juni 2016

Inte vad jag ville!

Inte vad jag ville! Så sa den Brittiske finansministern George Osborne i morse på ett möte. Gällande Brexit som nu är ett faktum. Men gissa George ibland blir det inte som man vill. Sånt är livet. Jag var själv rätt övertygad över att det inte skulle bli något annat än Bremain. När jag gick och lade mig för kvällen sent i torsdags. Då ledde stanna sidan. Det var även min tro när jag vaknade. Gnuggade morgon gruset ur ögonen både en och två gånger. Innan jag förstod vad jag läste på mobilen. Hej då EU och hej frihet...Brexit var ett faktum. Att man nu börjar prata om omröstning osv....Det ger jag inte mycket för. Ska dock inte glömma att ett utträde kommer att ta många år. Så George Osborne det är nog bara att gilla läget nu!

Källa: http://www.svd.se/finansministern-haller-tal-detta-ar-inte-vad-jag-ville/om/brexit-j1o3
















Givetvis så strulade Avanza vid 9-rycket när skulle lägga min order. Sidan laddade ordentligt sakta. Samt att köp och sälj knapparna var grå markerade och gick inte att trycka på. Men till sist fick jag i alla fall iväg 20 st Nordea för 69,20/kr /st och 20 st Telia för 36,86. Som vanligt får tiden utvisa om det är en bra affär eller inte. Men i värsta fall får jag säga som George om det går dåligt. Inte vad jag ville!

/investeralitemera

torsdag 23 juni 2016

Trevlig helg och midsommar!

Jag har en sur eftersmak, efter att Sverige tackat för sig i fotbolls EM. Visst med lite tur, så hade inte "målet" bilvit bortdömt för farligt spel. Men hur var det nu. Finns väl ingenting som tur eller otur? Utan man förvaltar dom möjligheter som kommer ens väg, efter bästa förmåga. Inte alltid att man gör dom bästa valen dock. Utan känslostyrda som dom flesta människor är. Så låter man "känslan" styra valet. Jag är i alla fall precis en sån person vare sig jag vill eller inte. Har ju köpt aktier på känsla sen starten. Kan ju vara en tanke att ta inköps beslut efter andra premisser än bara efter "känsla".













Nu får vi hoppas att Engelsmännen låter känslan att "bra som det är" styra idag. Om "Bremain" sidan vinner, är sannolikheten stor att börsen drar uppåt en aning på måndag. Eftersom mina inköp har pågått sen ca ett år tillbaka. Så vore det inte helt fel om aktiekurserna ville röra sig lite mer uppåt än nedåt. Imorgon midsommarafton vet vi mer säkert vilken sida som vann.

Trevlig helg och midsommar!


/investeralitemera

tisdag 21 juni 2016

När ingenting är säkert? Då är allt möjligt!

Pengamaskinen ska matas så ofta det går, det är tanken. Idag hostade den upp 376 kr från Kinneviks 21 st teckningsrätter. Inte varje dag man kan tjänar pengar utan att behöva göra någon större insats. Pengarna lät jag inte vila länge på kontot. Tillsammans med en skvätt från en direkt överföring köpte jag strax efter börsöppningen 10 st Nordea för 77,95 kr/st. Att sen läsa att Nordea möjligen saknar runt 80 miljarder. Som dom själva förnekar, fick mig att undra över mitt köp. Men jag tror och hoppas att nyheten är en aningen överdriven. Men... När ingenting är säkert! Då är allt möjligt!

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/6/21/nyemission-i-nordea-finns-inte-pa-kartan/






















Idag nådde jag den ålder, jag så skämtsamt hånat och skrattat åt under hela min uppväxt. Mest kanske för att när man är yngre så känns just den åldern så grymt avlägsen. Minns när jag för ett par jobb sedan firade en precis nybliven "åldersman". Tänkte då för mig själv, blir man så där om 15 år. Nej omöjligt. Man ser ju självklart ut som 25 även då. Ska sanningen fram så är vi idag inte speciellt lika jag och min gamla arbetskamrat. Han hade redan vid 30 och 40 hunnit med och göra saker som jag aldrig kommer uppnå eller hinna med att göra! Alla åldrar har sin charm. Men vad just 40 har..? Det vet jag först om 10 år när jag fyller 50.

/bliäldrelitemera


måndag 20 juni 2016

Säkerligen inte sista gången vi får uppleva en stor börsnedgång!

Hade redan igår bestämt mig för att tro på att det blir "Bremain" istället för "Brexit". Jag var inte ensam om att tro på det när börsen väl öppnade idag. Nordea var i mitt sikte och jag fick ändra ordern både en och två gånger innan jag fick igenom den. Dagens inköp alá bankaktie vart 20 st Nordea för 78,60kr/st. Det här var nog första gången ett bolags aktie inte slutade dagen på minus efter att jag gjort mitt inträde i den. Kan möjligen ett trendbrott vara i sikte?
















Nu när börserna I Europa och världen över tror på "Bremain". Så är det plus nästa överallt idag. Men man ska inte glömma att opinionsinstitut och spelbolag faktiskt har fel ibland. Skulle nu Engelsmännen i alla fall på torsdag rösta för utträdde! Så blir det troligt väldigt trångt i utgången på måndag. När Svenska börsen åter igen öppnar efter midsommarledigheten. Min strategi ligger dock kvar. Kommer bara rida ut den stormen i så fall. Säkerligen inte sista gången vi får uppleva en stor börsnedgång!


/investeralitemera




söndag 19 juni 2016

Vilka fonder köper du när börsen backar?

Vi har passerat lite mer än halva 2016. Vilka fonder har gått bäst under dom sista 6 månaderna hos Avanza. Sist jag kollade så skulle man gärna äga en fond som hade något med namnet "gold" i sig. Det var ett säkert köp. Hur ser det då ut nu?













Fyra av fem fonder som gått bäst under 2016 heter alla fortfarande något med "Gold". Bäst har fonden "Franklin Gold & PM Acc USD" gått i år, hela 84,22%. Det hade varit en fond att ha. Den har dock en förvaltningsavgift på 1,50%. Kan visserligen kanske motivera den avgiften med tanke på årets uppgång!? Men är avgiften motiverad vid en sämre uppgång, det är frågan!?

Om fonden "Franklin Gold & PM Acc USD" kan man läsa följande hos Avanza.
Fonden eftersträvar tillväxt genom att investera globalt i aktier och terminsavtal. 

Det var inte speciellt mycket information. Branschfördelningen är dock 100% råvaror. Får anta att dom handlar med guld på ett eller annat sätt!?





















Sist på topp fem listan ligger "BGF World Mining A2 USD". Den har gått upp 36,20% under 2016. Den har en förvaltningsavgift på 1,75%.

Om fonden "BGF World Mining A2 USD" kan man läsa följande om hos Avanza.
Globalt investerar fonden minst 70 procent av de totala tillgångarna i värdepapper (t.ex. aktier) i företag vars huvudsakliga verksamhet ägnas åt inom gruvsektorn och/eller produktion av bas- och ädelmetaller och/eller mineral. Fonden innehar inte guld eller metaller i fysisk form. Investeringsrådgivaren kan efter eget gottfinnande välja vilka investeringar som ska göras i fonden och då väga in HSBC Global Mining Index.

Min personliga tolkning av ovan är. Rätta mig om jag har fel? Fonden sysslar inte alls med guld? 




















Summa summarum, är att hade man investerat i fonder som sysslar med guld i början av 2016. Så hade man fått ta del av rätt stora uppgångar. Dom svenska fonderna har inte mäktat med uppgångar i den här storleken alls under 2016. Bäst av dom Svenska fonderna hos Avanza har "Ålandsbanken obligation Sverige" gått. Dock bara 3,37% och med en avgift på 0,40%. Det är visserligen inte så illa med tanke på att OMXS30 backat totalt med -10,26% i år. Men Fondens tillgångar placeras i räntebärande värdepapper nominerade i svenska kronor (SEK). Så det är inte riktigt jämförbart, men ändå! 





















Vilka fonder köper du när börsen backar?


/investeraifonderlitemera




lördag 18 juni 2016

Mycket kan hända på dom sista månaderna!

Lördag förmiddag och återigen denna väntan mot något. Inser att jag har en aningen svårt att leva i nuet och uppskatta det som är just nu. Nästa vecka röstar Engelsmännen för att antingen stanna eller lämna EU. Tror därför börsveckan kommer vara en aning skakig. Därav väntan mot torsdagen då omröstning sker. Lite otur kanske att börsen tar "midsommar" och håller stängt fredag. Men det kanske är lika bra. Så att investerare har hela helgen på sig att fundera vad som egentligen är det bästa att göra, sälja,köpa eller ligga lång. Jag kommer inte att sälja något innehav. Den här händelsen, vilken utgång den nu än får? Påverkar inte mitt långsiktiga tänk. Rätt eller fel får visa sig om 10 år?


















Nästa vecka löser Kinnevik in mina 21 st teckningsrätter som ger 18kr/st. Jobbar fortfarande mot delmålet att under ett år få ihop 5000 kr i utdelningar. Men kommer fortfarande krävas en hel del stödköp i Telia för att lyckas. Så mycket stödköp som jag fn inte har pengar till. Men det är trots allt ca 6 månader kvar av 2016. Mycket kan hända på dom sista månaderna!


/villinvesteralitemera





torsdag 16 juni 2016

Men det är som vanligt!

Det här var en riktig redig baksmälla på festen som var igår. Då menar jag alltså börsen och inget annat. Att det skulle bli nedgång idag kanske inte förvånade allt för många? Med tanke på den uppgång vi fick uppleva igår. Men att OMXS30 skulle backa med hela 1,95% idag. Det var det nog inte så många som trodde? Inte jag i alla fall!

Gnetar på och försöker hålla huvudet kallt när allt fortsätter gå ned. Hade några kronor som låg och skräpade i hörnet på Avanza kontot. Räckte till hör och häpna hela 27 st Rottneros (6,00kr/st). Dom kronorna gör mer nytta där än på kontot. Försöker även hitta tillbaka till något som kan kallas för fondsparande. Har haft ögonen på "Handelsbankens Råvarufond" ett tag nu. Gjorde därför slag i saken och köpte en mindre post. Måste ju börja någonstans för att ens börja. Behöver ha något annat än fonder som fokuserar på tillväxt marknader. Därför passar den bra!

Följande kan man läsa om fonden hos Avanza.

Fonden är en indexfond som i sina placeringar söker efterlikna SHB Commodity Index Excess Return med syfte att över tiden ge en avkastning som så nära som möjligt överensstämmer med indexets avkastning. Indexet är framtaget av Handelsbankens råvaruexperter och består av omkring 15 st råvaror som är viktiga för de nordiska ekonomierna. De råvaror som har störst vikt är olja, elektricitet, koppar, aluminium och guld.






















Sen att jag gillar hur kurvan är på väg uppåt gjorde inte saken sämre. Sen om den fortsätter uppåt har jag givetvis ingen aning om. Men det är som vanligt!

/investeralitermera


onsdag 15 juni 2016

Får ju inte tappa tron efter halva 2016.

Full fart från start till mål på börsen idag. Fanns egentligen ingenting att klaga på. Jo att jag inte hann handla igår. Men det fick jag kompensera idag istället. Följande köp gjordes:

50st Telia till 36,60 kr/st
20st Swedbank till 170,80kr/st
20st Tele2 till 69,20 kr/st
10st ABB till 169,40 kr/st

Lite trist var det att Avanza sen igår kväll hade problem med direktöverföring från SEB med BankID. Hann väl prova en si så där 30 gånger innan dom hade fått igång tjänsten igen. Men när pengarna var på kontot runt 10:30 var det full fart fart för mig att investera. Hela vägen till jobbet satt jag och funderade om jag inte skulle lägga allt på Fingerprint som en värsta chansningen. Men när jag väl var framme och parkerat bilen. Så slog jag bort den tanken. Eftersom jag inte är någon vidare "gambler". Utan jag fortsätter på redan in jobbad väg med långsiktighet och att köpa utdelningsaktier.

Har uppdaterat innehav med dom nya aktierna. Fortfarande är jag total minus i både fond och aktieinnehav. Som långsiktig sparare så gör det inget för stunden. Hoppas och tror att det förr eller senare kommer visa plus. Får ju inte tappa tron efter halva 2016.


/investeralitemera



måndag 13 juni 2016

Själv föredrar jag nu en uppgång på börsen!

Börsen oroas över Storbritanniens vara eller icke vara i EU? Men vid det här laget borde inte börsen redan prisat in en Brexit? Hur långt kan den åter igen sjunka innan den totala vändningen kommer? Ser just nu värdet på aktieportföljen sjunka dag för dag. Intalar mig själv att det inte spelar någon roll i det långa loppet. Ser ju hellre en nedgång så här i början på mitt sparande än i slutet. Just nu är jag längre bort från mitt mål än jag var igår!

Brukar roa mig med att följa realtids statistiken här på bloggen. Men så dött som det var under Sveriges match mot Irland brukar det normalt inte vara. Till och med under "Leta Dance" på TV4 brukar det vara full fart. Drar därför slutsatsen att ni som läser här gillar sport mer än dans! Själv föredrar jag nu en uppgång på börsen!

/minusännumera

söndag 12 juni 2016

Hoppas därför att det löser sig snabbt!

Förstår mig rätt nu. Jag tycker givetvis att man ska ha rätt att strejka om man anser att arbetsförhållanden och löner inte är avtalsenliga etc. När olika arbetsgrupper ger sig in i strejk brukar det inte dröja länge innan deras "låga" löner hamnar i fokus. Som tex undersköterskor, sjuksköterskor som dagligen tar hand om gamla och sjuka. Som inte tjänar ens hälften av vad en "Pilot" gör. Synd bara att vid strejker drabbas vi vanliga människor. Men det är ju ett av vapnen för att få igenom det man vill ha.

Källa: http://vadtjanar.se/vad-tjanar-en-sjukskoterska/
















När piloterna går ut i strejk så brukar i regel aldrig deras löner komma på tal. Jag förstår verkligen varför. Det är inga dåliga löner dessa "arbetare" har. Men är dom värda det? Ja kanske, dom har ju ansvar för en hel del liv där uppe i luften. Inom vården har man också ansvar för en hel del liv. Vad som är rätt och fel kan inte jag svara på. Alla har rätt att tycka vad dom vill om denna strejk. Snittlönen för flygbranschen ligger på ca 78 000 kr i månaden utan tillägg. En slutlön för en kapten ligger mellan 92 000 till 96 000 kr i månaden. Mycket vill ha mera... så resonerar även jag.

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/6/11/storbrak-om-piloternas-lonekrav/

Extra tråkigt är det för dom svenska fotbollsfans som riskerar att hamna mitt i strejken. Och inte kommer kunna ta sig ned till Frankrike och stötta vårat Svenska landslags i fotboll. Samt alla dom övriga semesterfirare som inte kommer längre än till Arlanda. SAS själva  kommer givetvis drabbas hårt av allt det här! Givetvis valde pilotfacket att slå till när det ska resas som mest. Snart får man väl planera semestern efter pilotfackets avtalsperiod. För att vara säker på att inte hamna mitt i mellan parternas strid som semester firarna nu gjort. Hoppas därför att det löser sig snabbt!


/investeralitemera





lördag 11 juni 2016

Heja Sverige!

Panik!!! OMXS30 är nu ned totalt - 9,11% i år. Nej ingen panik här inte. Visst det här börsåret kanske är förlorat vad vet jag? Men nu får jag chansen att köpa in mig på billigare nivåer i nästan alla aktier i min "Pengamaskin". Som för tillfället får kallas "Förlustmaskinen". Men så länge jag håller mig till planen att vara långsiktig så ser jag i alla fall ingen större anledning till att få panik och börja sälja av. Visst är det trist att se värdet på investeringarna gå ned för varje dag. Det i sin tur gör ju att målet att gå i pension vid 50 år kommer längre och längre bort. Så är ju livet, ibland går det upp och ibland går det ned. Sen finns det ju dom som säger att småsparare som jag, har en tendens att följa med en förlust aktie. Alldeles för långt ned i källaren. Samma sak när en aktie går upp, så har småspararen en tendens att sälja för snabbt.


















Istället för att glädjas åt aktier och fonder. Så får jag istället följa Sveriges väg i fotboll EM. Det tycker jag personligen ska bli mycket intressant. Heja Sverige!

/fortsättainvesteramera


torsdag 9 juni 2016

Det är mitt råd till er!

Vi har passerat ena halvan av 2016 nu! Har det blivit som jag trodde i Januari? Nej inte precis skulle jag säga. Att OMXS30 skulle sura och vara ned -7,11 % trodde jag verkligen inte. Men man spelar med dom kort man får på handen. Så som jag brukar säga, vi får gilla läget helt enkelt.













Det är student tider nu. Imorgon går min systers dotter ut gymnasiet. Hon är driftig tjej som inte har problem att jobba på, för att nå sina mål. Även fast det känns som hundra år sedan jag gick ut. Så minnas jag än idag min studentdag. Champagne frukosten, klassfotot, avtackningen i matsalen. När man sprang ut och mötte släkt och vänner. Den sedvanliga färden på traktor flaket. Släkten som bjöds på mat hemma. Avslutningsvis studentfesten på kvällen. Ja det var tider det. Hade jag vetat det lilla mer jag vet idag om fonder och aktier. Så hade jag sagt till mig själv att spara kontinuerligt redan i gymnasiet. Men i den ålder är det så mycket annat som pengarna ska räcka till. Kan jag bara ge ett råd till alla studenter.....så är det... se till att spara lite men något varje månad i någon indexfond. Rör sen inte pengarna på 10-15 år. Det är mitt råd till er!


/investeralitemera

onsdag 8 juni 2016

Men så brukar det ju alltid vara!

Skatteåterbäringen ramlade in på kontot strax efter kl 13.00. Ett par minuter senare var större delen av den ett minne blott. Men vi börjar från början. Rottneros delade ut 36 kr härom dagen. Varken mer eller mindre. Glöm att allt annat som jag kan ha påstått!? För skattepengarna köpte jag 15st ABB, 10st Telia och 26st Rottneros. Allt för att hålla igång "Pengamaskinen".















Om ABB kan man läsa följande hos Avanza.
ABB är ett kraft- och automationsföretag verksamt i omkring hundra länder. Bolagets största marknad är Europa, som står för knappt hälften av omsättningen. Verksamheten är indelad i fem affärsområden.

I och med köpet så kommer "Pengamaskinen" även dela ut 6.23 per ABB Aktie den 15 Juli. Det passar mig riktig bra. Eftersom jag inte hade någon utdelning i den månaden tidigare. Givetvis så vände aktien ned efter att jag köpt den. Men så brukar det ju alltid vara!


/investeralitemera







måndag 6 juni 2016

Så har jag noll koll!

Då var det dags igen! Menar inte aktieutdelning, även om det hade varit trevligt. Nej utan denna ständiga väntan på något. Den här gången väntar jag på skatteåterbäringen. Tydligen så börjar skatteverket betala ut imorgon. Det skulle passa mig perfekt att då loss lite pengar. Även om en stor del kommer att gå till att betala på min fest. Fyller tydligen jämt nu i Juni. Hursom så måste givetvis lite investeras i framtiden! Hur ska jag annars komma i mål?

Försöker räkna lite på vilken aktie som ger mig bäst direktavkastning. Om jag köper si av en viss aktie, mot att jag köper så av en annan. Vilken tjänar jag då bäst på? Men funderar även på att ta en någon nya aktie. (Har funderat förr utan att komma till skott). Återigen vill jag inte ta förhastade beslut även om det oftast blir att jag handlar på chans. Har ju funkat bra för "Chansar mest". Vars blogg ni hittar i blogglistan till höger.

Det sägs att vi går in i en tråkig börsperiod nu? Men borde det inte innebära att det blir köpläge i en hel del aktier då!? För en som mig, som inte följt börsen slaviskt tidigare. Så ser jag sommar perioden som väldigt intressant. Förhoppningsvis hinner jag läsa på lite mer om hur man gör för att värdera ett bolag och dess aktie! För som det är nu! Så har jag noll koll!


/investeralitemera

söndag 5 juni 2016

Det är mitt bästa spartips!

Man brukar säga att det gäller att hålla nere dom små utgifterna. Men vad hjälper det om man råkar ut för dom stora utgifterna? Därför vill jag passa på att ge er mitt absolut bästa spartips. Som utan tvekan är följande. Skaffa inte husdjur som kräver försäkring och riskerar att behöva besöka djursjukhuset. Finns massor av pengar att spara där. Mitt näst bästa spartips är, skaffa inte ytterligare ett husdjur som kräver försäkring och riskerar att behöva besöka djursjukhuset. Mitt tredje bästa spartips är, om du nu skaffat dig husdjur som kräver ovan? Se då till för allt i världen att du bor nära ett djursjukhus. Så slipper du åka 20 mil tur och retur när något händer som kräver vård. Bensin och diesel är inte gratis sist jag kollade..
















Katt nummer två (jag lever inte som jag lär det är säkert) kom jamades igår. Vänster framtass var dubbel så stor som normalt. Frun gick i varv och vi goolade. Ok...vi behövde ta oss till en veterinär omgående. Väl där (ja vi bor ca 2 mil från Djursjukhuset) så fick vi en nummerlapp. Väntade ca 30 min och fick träffa sköterskan som klämde och kände på katten. Kollad pulsen samtidigt som vi berättade om vi trodde och hur katten hade varit efter det. Hon bad oss vänta innan veterinären kunde komma och träffa oss. Vid det här laget hade vi nyttjat ca 10 min av hennes arbetstid. ca 2,5h senare fick vi till sist träffa veterinären. Förstår att man prioriterar djur som är värre skadade och har full förståelse för det. Efter ytterligare ca 7 min var allt klart. Vi skulle åka hem och skulle få med oss smärtlindring. Ytterligare en sköterska kom med 3st doser. Varav katten fick den ena på en gång. Vi väntade därefter i 20 min till, innan vi fick betala! Nog fick vi betala allt! Totalt skulle kalaset gå på 3800 kr innan ev försäkring var utredd med självrisk och allt. Det är en väldans massa pengar för en väldigt liten tid i "jobbtid" räknat hos djursjukhuset. Måste kolla upp om Evidensia finns noterat. 

Hur gick det då med katten? Jo, vänster framtass var normal i natt. Tydligen inget ormbett utan snarare getingstick etc?  Så trots att han inte skulle släppas ut på ett par dagar. Så stod vi inte ut med hans jamande för att han inte fick gå ut i morse runt 04:30. Så vi släppte ut honom. Idag är han precis som vanligt. Så till alla er som funderar på att skaffa husdjur som kräver försäkring. Tänk er noga för. Det är mitt bästa spartips!




/djurvänlitemera


fredag 3 juni 2016

Pengarna får rulla in från annat håll istället.

Trist slut på börsveckan. Rapporter hit och dit som inte gillades av den svenska börsen. Såg länge ut som att vi skulle få ett riktigt bra avslut på den här veckan! Solen lyste och inget tycktes kunna rubba uppgången. Men sen kom regnet och USA rapporterade svaga jobbsiffror. Resten är historia!

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/6/3/usa-borser-svag-jobbrapport-tyngde/


















Hade lite pengar kvar på kontot sen utdelningarna som varit. Gjorde slag i saken igår och stödköpte flera Rottneros. Hela 43st vart det. Aktien delar fö ut på tisdag. Dock ger mitt blygsamma innehav mig, inte mer än 60,50 kr. Det trots allt bättre än noll.

I och med att två av mina delmål nåddes i veckan (strukna). Så skrev jag dit ett nytt. Nämligen att nå 150 000 kr i samlat värde. Behöver ha ett mål som det känns som det skulle kunna nås, bara man lägger manken till. Nästa mål som ligger nära men troligen inte kommer hinnas med att nå. Är att få total utdelning på 5000 kr under ett och samma år. En snabb sammanräkning visar att jag kommer missa det med ca 700-900 kr. Om jag då bara tok köper Telia resten av året så kanske jag når det ändå? Men det skulle vara ganska dumt eftersom jag redan har alldeles för stor vikt i Telia aktier idag. Pengarna får rulla in från annat håll istället.














/investeralitemera





onsdag 1 juni 2016

Stryker därför Etapp A4 från listan.

Utdelning idag igen. Tele2 hade utdelning igår givetvis missade jag att skriva om det. För mina 131 st aktier tilldelades jag totalt ca 700 kr. Som om inte det vore nog så delade även Kinnevik ut idag. För mina 21 st fick jag totalt ca 149 kr. Har ju satt upp som mål att få ihop 5000 kr i utdelningar under ett år. Hittills har jag fått ihop följande från Avanaza. Så det fattas en del.












Extra kul idag är att jag kan stryka ett annat delmål från min lista. Nämligen att nå 10 000 sidvisningar. Ett mål jag smög in för någon vecka sen. När jag började inse att det faktiskt finns dom som läser och följer bloggen kontinuerligt. Stort tack till alla er. Samt alla er som på något sätt länkar till bloggen. Utan er skulle ingen hitta hit! Är uppriktigt sagt tacksam till er. Stryker därför Etapp A4 från listan.

Etapp A4
Att nå 10 000 sidvisningar på bloggen. (Kommer nås 2016).


/bloggalitemera