måndag 25 juni 2018

Äntligen investerat igen...

Måndagz! Det var ett tag sedan någon investering gjordes. Känns som det i alla fall. Men idag kunde jag äntligen göra slag i saken. I och med att lönen kom in på kontot. Samt att alla räkningar ligger redo på kö för att dras. Så kunde jag föra över pengar till Avanza. Dagens skörd blev enligt följande, med stor övervikt till just banksektorn.

Swedbank 10 st
Nordea 20 st
Axfood 20 st
Resurs 30 st
(Bildkälla https://pixabay.com).

Har även ramlat in lite utdelning från Björn Borg. Nämligen 700 kr som genast återinvesterades i aktierna ovan./investeralitemerasöndag 17 juni 2018

Men nu då?

Zöndagz.. Regn, regn och åter regn. Vad hände med Solen som vi varit så bortskämda med under större delen av Maj? Vad tog den vägen? Kommer den ens tillbaka? Är det för att vi närmar oss midsommar som det nu har börjat regna? Många frågor som kräver sina svar?


(Bildkälla https://pixabay.com)

Går och väntar på att Björn Borgs aktieutdelning ska ramla in på kontot. Någonstans vill jag minas att jag läst? Att den skulle finnas på konto nu på Torsdag 21/6. Kan ha drömt ihop det? Men sen blir det lugnt med utdelningar ett tag framöver. Vad ska man då ha att se fram emot när utdelningsperioden nu går mot sitt slut?/inteinvesteralitemera


torsdag 14 juni 2018

Det hade varit så dumt...

Torzdagz! Glömde ställa klocka igår. Vaknade 30 min efter min vanliga alarmtid. Löste sig ändå, eftersom jag åkte direkt till kund utan att passera gå. Ja dvs utan att åka in till kontoret. Trots att jag fick sova längre än jag brukar. Så vara jag minst lika trött som vanligt. Om inte tröttare. Konstig hur det kan vara så!?

För några månader sen kollade jag huruvida jag kunde flytta en gammal tjänstepension. Gick in på det företag som sköter sånt. Jo dom gör det inte gratis utan dom tar ut ett visst arvode för det så klart. Den tjänstepension jag ville flytta var från min förra arbetsgivare. Den låg då hos SEB. Det har varit mycket bekvämt och bra. Eftersom det är min bank och jag har kunnat flytta runt och byta fonder utan större problem. Men utbudet som det gick att välja på var inte så speciellt stort. Givetvis hade jag bara indexfonder i tjänstepension..(Bildkälla https://pixabay.com).

För att göra en historia lagom lång eller lagom kort? Så ville jag givetvis att vid en ev flytt, så skulle avgifterna minska. Samt att valmöjligheten skulle bli större och jag skulle kunna handla aktier. Sagt och gjort och jag valde att flytta tjänstepensionen till Nordnet. Sen började problemen. Vid mina första aktieköp var courtageavgiften på 99 kr per affär. Mailade Nordnet som hävdade att dom inte hade något med det att göra. Utan det var minsann "företaget" som skötte flytten som måste ändra courtageavgiften... Eh... tyckte det lät konstigt och påpekade givetvis det. Men efter många turer och mail och telefonsamtal fram och tillbaka! Så lyckades Nordnet/företaget till sist ändra courtageavgiften till "Mini". Så som jag ville ha det från början....

Det första jag då gjorde när allt var klart. Var att sälja av "Tele2" från min tjänstepension. Vilket var igår. Vad hände idag? Jo Tele2 fick en rekommendationshöjning och aktien steg över 5 kr idag. Nu pratar vi inte speciellt stora summor som jag gick miste om. Men ändå... med facit på handen! Så skulle hållit kvar vid dom. Alltid lätt att vara efterklok. Tur att jag i alla fall inte har rört mina Tele2 aktier i min Avanza portfölj! Det hade varit så dumt....


/villinvesteralitemera


lördag 9 juni 2018

Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår!

Lördagz. I den del av Sverige där jag bor! Så var det igår många skolor som hade studentavslutning. Vädret var verkligen kanon bra. Även om vissa studenter själva säkert hade velat haft det lite svalare. Men jag har även sett och upplevt studentavslutningar som firats i hällregn. Det var verkligen ingen höjdare att se ungdomar stå på traktorflak dyblöta och genomfrusna. Men igår så var var vädret verkligen kanon. Så stort grattis till er som idag vaknar upp och undrar vart gårdagen tog vägen? Oroa er inte, det blir säkert fest idag med!?

Min egen studentdag mins jag fortfarande mycket väl. Kunde jag få chansen att uppleva den igen? Så skulle jag mer än gärna göra det. Det är utan tvekan en av mina lyckligaste dagar. Jag och mina närmaste kompisar skämtade redan på kvällen att göra om den. Att vi 10 år efter våran avslutning skulle klä upp oss och ta på oss mössorna igen och återuppleva avslutningsdagen. Fast i en annan större stad där ingen skulle kunna känna igen oss. Det har nu gått mer än 20 år vi har fortfarande inte "återupplevt" dagen! Men vissa saker är oftast bättre i tanken än i verkligheten!
(Bildkälla: https://pixabay.com).

Igår vart jag ännu mer förvirrad än vanligt. Min kvartalsutdelare "American Shipping Company" som jag har i min "Kapitalförsäkring" delade ut. Men ingen källskatt drogs på den. Trots att den är ett Norskt bolag. Det har å andra sidan aldrig dragits källskatt på dess utdelningar. Men varför drogs det då på "Leroy Seafood". Kanske någon där ute som har bättre koll än vad jag verkar ha!? Vet varför?

Utdelningen hamnade på 411 kr. Som jag tillsammans med några andra kronor köpte 32 st nya aktier för. Nu börjar det bli ont om kommande utdelningar. Bara Björn Borgs i närtid kvar.

Vad passar då inte bättre att till dom studenter som idag kanske känner sig lite vilsna? Att få lite råd på vägen in i framtiden och vuxenlivet av Gert Fylking & Jill Johnson. Håll till godo och stort lycka till!

/investeralitemera


onsdag 6 juni 2018

Utdelning i Kapitalförsäkringen..

Onzdagzz. Ställde klockan på 09:30. Såg framför mig att få ett långt och härligt sovmorgon. Så här på Nationaldagen när man äntligen är ledig mitt i veckan. Men slår mig ta men f-n aldrig fel. Vaknade i samma tid som när jag går upp i vanliga fall, dvs runt 06.15. Klarvaken tog jag hjälp av några poddar för att koppla bort det brus som normal fyller min hjärna. När det bara är jag och mina tankar så att säga. Till min stora glädje har "25 Minuter" gjort en efterlängtad comeback. Den och Avanza Podden fick göra jobbet för att få mig att somna. Det funkade hyfsat. Runt 08-taget slumrade jag in och fick en liten sovmorgon i alla fall....

Såg i min Kapitalförsäkring här på morgonkvisten att "Leroy Seafood" delat ut 224 kr. Synd bara att man drar källskatt på 15 %. (33 kr) Blir nämligen inte så mycket kvar på den lilla skvätt då. Men det är bättre än noll i utdelning. Samt om jag inte missförstått? Så får jag tillbaka dom pengarna om något år eller så? Eller....?Ha en trevlig "Nationaldag"..


/villinvesteralitemera
lördag 2 juni 2018

Avstämning Maj!

Lördagzz. Kunde inte vänta ända tills imorgon för att göra Maj avstämningen. Vi får skylla på min nyfikenhet. Tack och lov snyggade gårdagens börsuppgång till mina totala siffror lite. Såg framför mig en minskning av portföljvärdet på upp till 10 till 15 %.

Efter en sammanräkning så visade det sig att värdet "bara" minskat med ynka 1,18 %. Visst det tillkom lite nya pengar och några av dom utdelande bolagens kurser återhämtade sig lite. Så det hade kunna se betydligt värre ut än vad det gjorde. (Har uppdaterat "innehav").


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Har även i veckan fått 247 kr i utdelning från Kinnevik. Totalt för året har jag nu tilldelats 10 447 kr i utdelningar. Finns lite kvar att ta av. Under kommande vecka bör utdelningar från bla Leroy Seafood och American Shipping Company leta sig in på kontot.

Gå nu ut i solen och njut av den härliga värmen. Regnet som yr.no förutspådde tycks ha tagit sig en omväg någon annanstans! Det tackar jag för!


Hur gick din portfölj i Maj?


/investeralitemera