lördag 31 december 2016

2016 året som gått!

Nyårsafton! Nu ska man bara ta sig igenom dagen. För att ikväll elda upp lite pengar! Ja så känns det när man skjuter iväg dom få raketerna vi har. Kunde lika gärna gjort en liten brasa av pengarna det kostade att köpa dom. Förklarade nämligen stolt på jobbet igår att vi minsann inte köper raketer eller smällare. Det är ju ett sånt slöseri med pengar... Vilket man fick äta upp direkt när man kom hem. Vad hade då köpts in av min bättre hälft? Jo raketer....! Näe jag är inte bitter.....!Så vad passar då inte bättre, än att göra en liten sammanfattning av året som snart är slut!?


Mitt bästa aktieköp 2016.
Utan tvekan Nordea. Jag började köpa på mig aktien i Juni. Den bottnade dock några veckor senare. Så det var snudd på ett perfekt köp. Sen har jag köpt fler vartefter lönen har kommit in på kontot. Det har gett mig en avkastning på hela 24,72% under 2016. Men man ska inte glömma. Det som är upp i år, kan lika gärna gå ned nästa år?


Mitt sämsta aktieköp 2016
Telia har fram tills idag avkastat minus 12,25% tätt följt av H&M minus 12,23%. Men har inga planer på att sälja någon av dom. Snarare att öka i dom för utdelningens skull.


Årets mest lästa inlägg 2016
Det är utan tvekan "Hur och när når du din första miljon".  Hade gärna velat avsluta året med att säga att det var ju inga problem att nå en miljon. Men har otroligt långt kvar dit! Förhoppningsvis kryper jag lite lite närmare efter 2017?


Årets, jag skulle ju ha.. 2016
Sparat mer i fonder. Vilket har kommit lite i skymundan. Får helt enkelt vara betydligt bättre på det under 2017.


Årets bästa 2016
Utan tvekan min och familjens semester tillsammans med släkten på Cypern i Juli. Gav mig f-n på att inte tänka på jobbet överhuvudtaget då jag hade semester i år. Så bra som den ledigheten var! Så bra har jag nog aldrig mått! Men då vet jag hur jag ska göra igen nästa sommar!


Årets mest oväntade 2016
Alla ni som hittat hit till bloggen. Det trodde jag aldrig i min vildaste fantasi. Att någon skulle läsa det jag skrev. Dessutom komma tillbaka och läsa det nya som skrivs!Till sist... Gott Nytt år alla! Så ses vi 2017 igen!/investeralitemera


fredag 30 december 2016

Har nu uppdaterat mitt innehav för sista gången 2016!

Årets sista portföljuppdatering! 12 månader avbockade. Det här blir mitt 269:e inlägg. Hade aldrig i min vildaste fantasi trott att det skulle bli så många. Visst ibland har skrivkrampen gjort sig påmind. Men oftast vet jag redan innan vad som ska skrivas. Ibland blir det bra, ibland inte fullt så bra som jag hade hoppats. Stort tack till er som länkar hit och läser det jag skriver!


20160130 stod det sammanlagda portföljvärdet på 95 201 kr. Det är summan som jag har att jämföra med 20170130. Som jag tidigare skrivit, så tror jag att 2017 kommer bli ett grymt spännande spar och investerings år. Redan 1 Jan räknar jag med att ha satt ihop några etapper som jag tänker jobba mot att bocka av redan under 2017. Har nu uppdaterat mitt innehav för sista gången 2016!


/investeralitermera
torsdag 29 december 2016

2017 snart ses vi!

Snart slut på 2016! Att lova sig själv och andra saker på nyårsnatten brukar kunna vara populärt. Men som oftast bryts löften inom någon vecka eller två. Jag är givetvis inte bättre än någon annan när det gäller att hålla det jag så innerligt lovat. Men en sak lovade jag mig själv när året slog 2009. Nämligen att sluta med godis och dricka. Nu var jag visserligen ingen storätare som vräkte i mig det. Men fanns det godis hemma i kökslådan så var risken stor att jag åt både en och två godisbitar. Lika så om det stod dricka i kylen.Först hade jag tänkt att hålla mig i en månad. Fanns det inte hemma så kunde jag ju inte äta av det. Givetvis vart det lättare att hålla när frun inte heller äter, då hon slutat året innan. Enda gångerna det vart svårt var när dottern fick sitt lördags godis. Men då brukade jag plåga mig själv genom att lukta i påsen. När påsken närmade sig då tänkte jag att, nu räcker det! Men då vart det svårare att bryta och jag saknade ju inte sockret heller. Antar att man får i sig socker så det räcker ändå....

För att mitt nyårslöfte inte skulle bli alltför tråkigt, så gav jag mig själv några undantag. Nötter och pinnar äter jag. Likaså glass då det bjuds. Är visserligen inte godis men det är en hel del socker i glass. Men där drar gränsen för hur mycket jag vill pina mig själv. Samt en till två gånger per år äter jag ostbågar. Godis saknar jag så här i efterhand inte så speciellt mycket. Men Julmust det skulle jag inte ha något emot att få svepa i mig både ett eller två glas.

Imorgon är årets sista börsdag. Jag räknar inte med att det kommer hända allt för mycket i portföljen. Kommer även göra årets sista avstämning och uppdatera innehaven under kvällen. Det här har varit ett mycket intressant första riktiga "investerings" år. Under år två har jag lite mer att jämföra med. 2017 snart ses vi!/funderalitermeraonsdag 28 december 2016

Inte mina i alla fall.

Utgifter och utgifter! Just nu när Julen precis är över och 97% av alla räkningar är dragna från kontot. Så känner jag bara.. Öhhh avskyr December månad! Att något överhuvudtaget ska bli över till mitt Avanza konto. Den sannolikheten ser inte speciellt stor ut nu! Även fast jag tyckte att det var lite räkningar att betala den här månaden. Så har tok för mycket att lönen redan gått åt. Den största boven är utan tvekan posten "julklappar". Men jag intalar mig själv som alltid. Nästa år ska jag minsann spara pengar till Julen under hela året. Jadå det ska jag göra.....!Har fått ett nytt sänke i portföljen. Mitt förra stora sänke Telia tyckte tydligen att något annat värdepapper kunde vissa vart källaren ligger. Tog nämligen inte allt för lång tid för nykomlingen "Baltic Horizon Fund" att börja färden nedåt. I skrivandets stund så ligger den på minus 14,90%. Den har tappat nästan 2 kr sen introduktionen förra veckan. Man får hoppas att den tycker bättre om 2017 än 2016? Eftersom jag jagar den kommande kvartalsutdelningen! Så får den falla bäst den vill. I alla fall ett tag till. Inget är hugget i sten när det gäller investeringar. Inte mina i alla fall. /funderalitemera

tisdag 27 december 2016

Det hade varit ett stort steg mot pension!

Fortfarande otålig! Bra start på årets sista börsvecka. Små steg åt rätt håll. Ibland kan dock saker och ting röra på sig mycket snabbare än förväntat! Kvällen den 23:e spelade nämligen jag och familjen Bingo Lotto. Det är något vi i stort sett aldrig gör. Vilket gjorde att vi råkade köpa två stycken dubbellotter för 100 kr/st. Istället för den vanliga lotten som endast kostar 50 kr/st.I spel tre lossnade det ordentligt för mig! Helt plötsligt hade jag fått fyra av fem nummer på rad, på miljon vinsten. Det saknades alltså bara ett nummer för att vinna stor kovan. Eftersom jag spelade med dubbellott, så skulle jag råka vinna miljonen så skulle jag få två miljoner.

Under sju stycken dragningar så levde jag på hoppet om att få en rejäl skjuts till min framtida pension. Men för att det skulle slå in, så behövdes nummer 65 dras. Som närmast drogs nummer 67 innan bingo ekade i tv-rutan. Min dröm om att bli miljonär på Bingo Lotto släcktes därför lika snabbt som den kommit till. Men man hinner tänka rätt mycket när sju nummer dras. Jag såg bla framför mig hur jag inte ens skulle behöva återvända till jobbet efter julledigheten. Nu blev det ju tyvärr inte så. Därför får jag imorgon som vanligt börja jobba igen. Men jag kan inte riktigt släppa tanken, tänk om nummer 65 dragits. Då hade jag plötsligt haft två miljoner på kontot. Det hade varit ett stort steg mot pension!/funderalitemera

måndag 26 december 2016

..världens åttonde underverk.

I väntan på nästa år! Julen är så gott som förbi. Bara annandagen kvar att ta sig igenom. Är visserligen ledig imorgon. Men jag känner redan hur det kryper i kroppen. Vill ha igång det nya börsåret redan nu! Vill inte vänta längre! Även om det innebär att börja jobba!


Ni som följer bloggen kontinuerligt vet att planen är att kunna sluta jobba om 10 år. Snart har ett av dom tio åren passerat. Det är med andra ord bara nio år kvar om planen ska hålla? I den takt jag håller nu så kommer det vara omöjligt. Det kommer inte finnas tillräckligt mycket pengar att leva av. Men jag tror ändå att hur det ser ut om fyra år är mer intressant än efter bara ett år? Min förhoppning är också att ränta på ränta effekten kommer hjälpa till mer för varje år som går. Det som Albert Einstein lär ha kallat för "världens åttonde underverk".

Källa: http://www.aktiespararna.se/Artikelarkiv/Analyser/2008/augusti/Den-starkaste-kraften-i-Universum//funderalitemera

lördag 24 december 2016

GOD JUL!!!!

Ingen snö! Där jag bor har snön den senaste veckan töat bort. Ser med andra ord inte ut som på julkorten längre, med en massa snö etc. Fast snåljåpen i mig, den struntar blankt i snö. Den vill gärna ha lagom varmt så att inte elräkningen blir så fasligt dyr i Januari. Å andra sidan tycker jag att det ska vara snö på julafton. Så jag blir lite delad i frågan!

Till alla er som läser bloggen och länkar till den! Stort tack till er! Se nu till att ha en underbar Jul tillsammans med nära och kära!  GOD JUL!!!!
/investeralitemera


fredag 23 december 2016

2017 blir nog ett spännande år?

Men rulla då snöboll! Om 2016 handlade mycket om att bygga pengamaskinens grund. Eftersom jag under året som varit köpt aktier så fort lönen varit på kontot. Mycket fokus låg på att hitta en aktie för kommande månad som hade bra direktavkastning. Så att jag skulle hinna få ta del av utdelningen. Så är 2017 året då "snöbollen" ska börja rulla lite snabbare.
 


Eftersom inget av bolagen i portföljen ännu kommit med något årsbokslut. Så är det inte helt enkelt att lista ut hur mycket utdelningen kommer bli i dom olika bolagen . Det finns dock analytiker som gjort preliminära bedömningar. Men jag föredrar att vänta in dom riktiga siffrorna.

Om vi bortser från Medivirs kommande utdelning! Som ser ut att hamna i slutet av Februari eller början av Mars. Eftersom inte jag eller någon i dagsläget vet den exakta utdelnings månaden. Så blir det Nordea som i Mars enligt plan gör årets första utdelning i portföljen. Som vanligt har man en lång väntan att se fram emot. Men sen ramlar det på utdelningar från just Mars ända till Juli. 2017 blir nog ett spännande år?


/investeralitemera

onsdag 21 december 2016

investera lite mera

Att inspireras! 6 Januari i år skrev jag mitt allra första inlägg. Där förklarade jag lite lätt om mitt sparande i fonder. Samt mina två aktieinnehav Telia och Tele2. Innan jag själv började blogga, slukade jag till en början nästan alla bloggar om aktier och fonder jag kunde hitta.

Det var speciellt två bloggare som intresserade mig lite extra. Kanske var det just deras ogenerade sätt att berätta om hur mycket pengar deras aktier delade ut? Eller hur mycket deras portföljer var värda? Men det var något hos dom som fick mig att återkomma dagligen till deras bloggar.
Det var även dom två bloggarna som fick mig själv att vilja börja blogga. Trots att mina innehav inte kunde jämföras med deras på långa vägar. Men någonstans måste man börja. Även om det bara är med 1000 kr eller 10 000 kr. Jag har dom båda att tacka för den inspiration som dom gav mig till att börja "investera lite mera". Därför vill jag skicka ett stort tack till,

"Chansar mesthttp://ekonomiskfrihet.blogspot.se/ 

"Utdelningsseglaren" https://utdelningsseglaren.blogspot.se/


Ett extra stort tack till dig som läser och kommenterar det jag skriver. Men även alla ni som länkar till bloggen! Tack! 


/tackalitemeratisdag 20 december 2016

Som jag normalt borde gjort från första början!

Att ta ut vinsten i förskott! Jag vet att jag inte kan räkna med vissa av mina aktieutdelningar nästa år. Telia är ett osäkert kort. Det nämns från bolaget att det finns risk för sänkning från dagens 3 kronor till 2. Lika så med Ratos, blir det en sänkning eller orkar dom hålla uppe utdelningen på 3,25 kr? Egentligen spelare det ingen roll för jag räknar kallt med samma utdelning. Vilket är helt vansinnigt. Men sån är jag! På gott och ont! Mest ont.....


Jag räknade även med en kanon lön den här månaden. Hade verkligen tagit ut vinsten i förskott. Redan i slutet på förra veckan gick mina funderingar, om jag ändå inte skulle låna lite av mig själv? Det gör ju inget lönen blir kanon den här månaden. Eftersom vi på min arbetsplats i November hade värsta krisen sedan manna minne. Så blev vi beordrade att jobba övertid. Det var en hel del timmar, kväll samt helg. När krisen äntligen var över så kände jag bara tomhet. Men när allt damm lagt sig började jag fundera på pengarna...

Så kom då lönespecifikation, vilket bakslag. Inte en endaste övertidstimme! Drog iväg ett snabbt mail till våran HR avdelning för en förklaring. Innan lunch hade jag svaret svart på vitt. Jag har inte rätt till övertid eftersom jag har 30 dagars semester. Eh....va....! Givetvis vet jag ju att det är så. Men trodde ändå någonstans att när det var beordrad övertid så skulle pengar betalas ut! Snacka om att ta ut vinsten i förskott!!!!

Nu är det som tur var inte slutet på historien. Även om jag inte kommer att kunna köpa dom aktier eller julklappar jag planerat. Så finns det en mikroskopisk chans att en viss del av övertiden faktiskt kommer betalas ut. Så fort min chef ansök om undantag för oss som i timmar slet för våra jobb och företagets anseende. Men den här gången räknar jag med noll. Som jag normalt borde gjort från första början!


/längtalitemindremera 

söndag 18 december 2016

Full fart mot måndag!

Helgen går mot sitt slut! I år är det en riktig arbetsgivare Jul. Knappast några röda dagar alls att vara ledig på. Sånt brukar jämna ut sig med åren. Men det känns ändå lite surt. Det är bara fem arbetsdagar kvar innan själva Julafton. Har en oroande känsla i kroppen att veckan kommer att känns oerhört lång och tråkig. Hoppas att jag har fel?

Lönen kommer i mitt fall tidigast fredag. Om det blir något kvar efter julklappar och räkningar? Så hoppas jag att det räcker till att fylla på i något befintligt innehav? Har även skrivit till en ny etapp att nå under 2017.

Etapp A7
Att få total 12 000 kr i aktieutdelning under ett år (Kan gå att nå redan 2017).

Vet nämligen att jag kommer kunna stryka Etapp A3 i första halvan av det nya året. Tack vare Medivirs utdelning på 32 kr/aktie samt övriga aktieutdelningar. Det i sin tur gör att jag kommer jobba extra hårt för att kunna stryka över etapp A7.  

Etapp A3
Att få totalt 5000 kr i aktieutdelning under ett år. (Kan gå att nå redan 2017).

Full fart mot måndag!


/funderalitemera

fredag 16 december 2016

Det får tiden utvisa!

Goda nyheter? Förra veckans köp av Medivir gjorde jag enbart efter att ha läst Erik Penser analysen i Privata affärer. Inget var hugget i sten att några pengar skulle delas ut till aktieägarna? Min förhoppning var ändå att dom skulle dela ut dom 32 kr/aktie som nämndes. Men igår så kom äntligen lite info från bolaget. Som jag givetvis missade helt och läste först idag!

Medivirs styrelse kommer kalla till en extra bolagsstämma senast i början av Januari 2017. Där man kommer föreslå att besluta om en överföring av nettolikviden från försäljningen av BioPhausia (ca 870 MSEK, motsvarande ca 32 SEK/aktie) genom ett frivilligt aktieinlösen erbjudande till alla aktieägare.

Just det där med "aktieinlösen erbjudande"? Det kan ju få en att undra en hel del? Exakt hur det ska gå till? Det får man ge sig till tåls med fram tills den extra bolagsstämman. Hur som, i och med att det vart klart med utdelning. Så passade jag på att sälja av alla mina 280 st Rottneros. För att köpa på mig 20 st extra Medivir. Om det var en bra affär eller inte? Det får tiden utvisa!


Hos Avanza kan man läsa lite mer om "aktieinlösen".
/investeralitemera


onsdag 14 december 2016

Men det kommer det bli!

Lite mer än halvtid! När äntligen mitt i veckan dagen "Onsdag" är passerad. Då är det snart dags för helg igen. Vill man vara riktigt dryg så kan man ju alltid hävda att det snart är måndag också.

Dagarna rullar på och snart står Julen för dörren. Därefter väntar nyår och 2017. Det här året har verkligen gått snabbt. Svenska börsen har hämtat sig från nedgången i Februari och Juni. Men det finns fortfarande några börsdagar kvar som kan ställa till det igen? Personligen så funderar jag fram och tillbaka på lite mer konkreta etapper att nå under det kommande året. Sånt som kan nå bara man lägger manken till. Inget är inte helt klart än. Men det kommer det bli!/funderalitemera
tisdag 13 december 2016

Det i sin tur är inte allt för svårt!

Hur svårt ska det vara? Återigen är handeln med min börshandlade fond "Baltic Horizon" uppskjuten. Inte nog med att dom först misslyckades med att få alla papper i ordning hos EuroClear Sweden AB. Nu har dom återigen misslyckats med det. Handeln är uppskjuten till den 23 December istället för den utlovade 14:e. Det kommer alltså dröja ett tag till!
Man kan ju börja undra om ett företag som inte ens klarar av att fylla i ansökan eller var det nu är dom misslyckats med den här gången? Ens ska driva en fond? Visst jag skulle kunna dumpa innehavet på dag ett i protest. Vilket jag inte kommer göra. Jag ger Baltic Horizon en andra chans att imponera på mig! Det i sin tur är inte allt för svårt!

Källa: https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=750041&messageId=940155

måndag 12 december 2016

Det har dock aldrig varit min starka sida!

Måndag! Kunde jag välja bort en arbetsdag i veckan? Så skull jag utan tvekan välja bort måndag. Att kunna förlänga helgen med ytterligare en dag det vore guld värt. Tänk vad skönt att få en dag till att göra vad som faller en in? Istället som idag tvinga sig upp. Tittar mig i spegeln och känner inte alls igen det trötta ansikte som stirrar på mig! Mitt måndags jag är ingen trevlig historia!


Såg redan igår att nya PPM pengar var inbokade på kontot. Nu tar det någon dag till innan pengarna är fördelade på mina fonder. Jultomten var tidig i år!

Fingerprints kurs fortsatt ned idag. Har vid flera tillfällen tyckt att det vore en kul aktie att äga. Men hindrat mig själv varje gång från att köpa. Mest för att dom ännu inte delat ut några pengar till aktieägarna. Disciplin är tydligen en bra egenskap. Det har dock aldrig varit min starka sida!


/funderalitemerasöndag 11 december 2016

För repetition är kunskapens moder!

Deja vu! Snön faller ute även idag. Kaminen är givetvis också tänd. Känns som om jag lever i en loop. Upptäckte dock att "någon" fingrat på värmen i huset. För i morse var det minsann inga 19 grader inne, utan snarare 20. Inte undra på att förbrukningen i November inte alls stämde med förra årets! Har givetvis justerat ned värmen nu. Vill inte få fler överraskningar i Januari!

Att se på saker med nya ögon. Ibland kör man fast och inser att man själv inte kommer lösa problemet. Då behövs det ett par nya ögon. Eller så tar man ett par steg bakåt och fokuserar på något annat för en stund. Hjärnan tycks då i vissa fall jobba vidare på problemet fast mer i bakgrunden. Vill det sig då riktig väl. Så lyckas man då lösa problemet efter en viss tanke paus.

Just tanke paus, har jag haft i från boken "99 av världens bästa investerare" av Magnus Angenfelt. Boken har nämligen legat på mitt nattduksbord sen semesterns slut. Varje kväll när jag ska lägga mig. Så ser jag boken och tänker att jag borde nog läsa den igen!? Just för att se saker med ett par nya ögon. Nya och nya, har ju läst den en gång. Men förhoppningsvis har jag på dom månaders som passerat lärt mig ett och annat. Som i sin tur får mig att tänka om eller tänka nytt. Att läsa om den, för att friska upp minnet kan ju heller inte vara fel? För repetition är kunskapens moder!

Källa: http://www.betydelse.nu/repetition-ar-kunskapens-moder/71/Läsalitemera


lördag 10 december 2016

När vänder det ordentligt ned igen!

Äntligen Lördag! Ute faller snön och det verkar som om vi kanske får en vit vinter trots allt? Kaminen är tänd och värmen strålar ut över tv-rummet. Trots att vi eldar en hel del för att hålla huset varmt. Så hade vi ökat förbrukningen av el i November med ca 200 Kwh jämfört med året innan. Beror troligen på att grundvärmen i huset i år inte är 18 grader utan snarare 19 grader. 

Finns alltså pengar att spara om man är bredd på att frysa lite? Visst man kan ju alltid klä på sig mer kläder! Problem solved! Stiger elpriset så pass mycket att det börja svida i plånboken. Som det gjorde för ett par år sedan. Då sänker jag gladeligen värmen i huset och klär på mig mer kläder.OMXS30 och börskurvan pekar så här långt uppåt. För mig som mer eller mindre började aktie spara i Januari. Så var nedgången i Februari något som fick mig att undra vad jag egentligen hade gett mig in på. Men jag har fortsatt att gneta på med min små ordrar. Det ser ganska ok ut så här långt. Men det som oroar mig mest just nu, som den amatör jag är. När vänder det ordentligt ned igen!


/funderalitemera
torsdag 8 december 2016

Så det kanske inte är så illa som det verkar?

Alltid denna väntan! Passar ju nu väldans bra att säga, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Men jag tycker inte att jag gör annat än att väntar och väntar. För först gavs information att mitt nya innehav "Baltic Horizon" skulle börjas att handlas på Stockholms börsen idag den 8 December. Men sen kom ett meddelande från Avanza att det blivit framskjutet till onsdagen den 14:e istället. Anledningen till det hela ska enligt Avanza vara av administrativa orsaker. Det i sig låter inte något vidare. Så hoppas nu bara det inte blir platt fall när handeln inleds!?Hittade visserligen lite mer info hos "Nasdaq OMX Baltic" där fonden också är noterad. Där det gick att läsa att det hela berodde på att det blivit en fördröjning av registrerings processen hos EuroClear Sweden AB. Som i sin tur är Sveriges centrala värdepappersförvarare. Så det kanske inte är så illa som det verkar?

Källa: https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=749099&messageId=938822
/väntalitemera
onsdag 7 december 2016

Så mycket för mental blockering!

En ut två in! Idag sålde jag av mina 140 st SEB A aktier med en avkastning på ca 8,5%. Fanns flera anledningar till varför min "bank" fick lämna portföljen. En av dom största, var att jag har två andra bankaktier. Så fanns det goda skäl att skifta till något annat område. Den andra stora anledningen är en väldans stor chansning. Inte riktigt likt mig men ändå.

SEB fick alltså lämna in kom istället det forskningsbaserade läkemedelsbolaget Mediver. Efter att ha läst om den potentiella utdelningen på 32 kr/aktie som Privata affärer skrev om igår. Så slog jag alltså till idag och inhandlade 120 st. Hur vida det stämmer eller om det bara var önsketänkande från Erik Penser Bank som "nyheten" kom ifrån? Det kommer visa sig längre fram i vår. Givetvis hade dom redan köpt på sig en stor del av Mediver aktier innan dom så snällt droppade nyheten/analysen till Privata affärer.


Källa:
http://www.privataaffarer.se/borsguiden/medivir-erik-penser-tror-pa-stor-utdelning-till-varen-888397Det andra bolaget som kom in i portföljen var "Björn Borg". Som sysslar med underkläder, sportkläder och en hel del annat. Här är utdelningen fn på 2kr /aktie. Hoppas självklart att dom övertid kommer att öka på utdelningen. Så mycket för mental blockering!/investeralitemera

tisdag 6 december 2016

Med nya PPM pengar!

Håll reda på datumet! Från den 12 December sätts det nämligen in nya och fräscha pengar på ditt PPM konto. I snitt sätts det in 6714 kr per person. Det är rätt bra slantar som ska fördelas i dom olika fonder du valt sedan tidigare. Om du gjort ett val dvs? Annars hamnar dom i den förvalda fonden AP7 Såfa.

I mitt fall kommer pengarna fördelas i följande fonder.

Läs mer hos Pensions myndigheten:

https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/pressrum/cirka-477-miljarder-kronor-satts-in-till-pensionsspararna-i-december


Blir alltså en tidig julklapp! Med nya PPM pengar!/investeralitemera


måndag 5 december 2016

Det ska verkligen inte vara omöjligt!?

Tänker på redan nu på 2017! Har funderat lite fram och tillbaka och känner mig en aningen feg. I alla fall när det kommer till nyköp. Så vågar jag helt enkelt inte ta in ett nytt bolag i portföljen. Blir lite av en trygghetsnarkoman. Börjar tänka i banor som, tänk om dom höjer utdelningen då vore det ju bra med fler av samma. Eller...!?

Just nu så är jag mentalt blockerad. Så därför gör jag det lite mer konkret. Skriver i och med det upp "Etapp A6 - Portföljen ska utökas med 3 st nya utdelningsbolag". (Från  nuvarande 10 st till 13 st). Står det skrivet så antar jag att det gäller att nå det målet också!? Det ska verkligen inte vara omöjligt!?


/funderalitemera

söndag 4 december 2016

Men det har varit värt det!

Månadsavstämning November! Det här året har verkligen gått snabbt. Bara December kvar innan ett helt år har gått här på bloggen. Det är otroligt inspirerande att varje månad göra en avstämning för att se hur aktieantalet och värdet i vissa fall ökar. Har uppdaterat månadernas händelser under "innehav". Nästa år kommer min utdelningen öka. Så mycket vet jag, även om Telia och Ratos väljer att sänka sin utdelning. Därför tror jag 2017 kommer att bli ett ännu mer spännande år än 2016 hittills varit!

Den här helgen spenderade jag tillsammans med nära och kära i huvudstaden. Det är inte ofta vi kommer iväg och bor på hotell utan barn. Att pengar fått rulla gör i det här sammanhanget det samma. Ibland måste man bara får unna sig något. Då får det kosta. Blir liksom näring för själen. För det här året har jag hållit igen med en hel del onödig utgifter etc. Men det har varit värt det!/investeralitemera


fredag 2 december 2016

Så är det glömt lagom till nästa lön!

Den som väntar på....! Så dök då till sist min tilldelning av "Baltic Horizon" upp. När jag precis innan kl 7 loggat in på Avanza. Så såg jag att pengar var dragna. Samt att jag tilldelats 700 andelar precis enligt plan. Sen vart det av någon konstig anledning lite billigare än förväntat!? Antar att det har något att göra med Euro kursen?  Tack vare det, så räckte pengarna även till att köpa 10 st Tele2.
Så här i efterhand så borde jag köpt någon aktie som har utdelning i Mars eller April. Istället för Maj som Tele2 har. Får ha lite bättre koll nästa gång det ska investeras! Men känner jag mig själv rätt. Så är det glömt lagom till nästa lön!


/investeralitemera

 

torsdag 1 december 2016

Är det någon som fått tilldelning?

Locket på? Första gången jag är med i en ny introduktion och jag förstår egentligen ingenting. Pengarna är kvar på kontot. Ingen information om ev tilldelning hos Avanza. Hur många andelar av mina förväntade 700 har jag tilldelats i fonden Baltic Horizon?

Har tekniken strulat kanske? Eller är introduktionen en flopp. Frågorna är många men jag hittar inga svar!? Är det någon som fått tilldelning?

/investeralitemera