fredag 11 februari 2022

Tröttnade till sist på Telia!

Fredagzz.. Underbara Fredag, så nära som helgen är nu, gör ju att man nästan kan ta på den.. Äntligen!

Telia är ett av mina innehav som hängt med sen allra första början. Tanken när jag köpte dom var att komma åt den fina utdelningen som bolaget "bjöd" på. Men kursen har varit ett sorgebarn. Så igår fick jag nog. Trots att aktien rörde sig uppåt och låg på plus för dagen så räckte det inte för att jag skulle behålla den. Nej istället vart 1518 st sålda. Räknade lite på hur mycket Tele2 skulle ge i utdelning. Osäkerheten kring när den omryktade bonusutdelningen skulle komma? Fick mig istället att vända tankar och pengar till Swedbank. Köpte på mig 330 st. Hoppas på bättre lycka med dom än med Telia. Men har inte gett upp planen med att få ihop 1000 st Tele2. Vet just nu bara inte hur det ska gå till?

Trevlig helg,

/investeralitemera

 

måndag 7 februari 2022

Rapport förväntningar.

Måndagzzz... Igår kom elräkningen för Januari. Hade lite på känn att den skulle kunna räknas om igen. Som December räkningen gjorde och vart tok hög. Har även den gången följt räkningen dag för dag. Fram till i fredags så såg den ut att hamna på ca 6800 kr. Men den här gången hade den rätta till sig till att bli mindre. Förstår inte riktigt hur det funkar. Men fakturan som ska betalas blev på 5858 kr. I själva verket är det ju ganska galet hur man trots en i mina fall så pass hög faktura kan kännas sig lättad. Världen är upp och ned. Rätt var det är så gläds man väl åt ett dieselpris på 20,40 kr?

Den här veckan har jag några bolagsrapporter att se fram emot.

  • 8/2 Solidförsäkring. Inga större förhoppningar alls här. 

  • 8/2 Resurs Holding. Här vill jag gärna se en utdelning på minst 3,60kr/aktie uppdelat på två tillfällen.

  • 9/2 Kindred. Hoppas på en utdelningshöjning. Gärna 5kr/aktie uppdelat på två tillfällen.

Har du några rapport förväntningar? 


Full fart mot helgen!

/investeralitemera
 

onsdag 2 februari 2022

Sålt och köpt mera Tele2.

Onzdagzzz.... Efter att Tele2 meddelat sin utdelning på 6,75 kr per aktie. Så sålde jag av ca 40% av mitt innehav i Catena Media och köpte på mig 83 st färska Tele2 aktier. Om Bonusutdelningen sa VD Kjell Johansson att den utlovas så fort försäljningen i Nederländerna är klar. Samt att den räknas bli runt 12,60 kr per aktie. Det om något ser jag fram emot! 

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2022/02/01/tele2-upprepar-extrautdelning-nederlanderna-mer-an-11-kr-vd.html

Som aktieägare av Swedbank så straffar marknaden mig hårt idag. Att dela ut 9,25 kr samt 2 kr i bonus per aktie. Det räckte inte för att marknaden skulle uppskatta dagens årsrapporten....


/investeralitemera