måndag 2 november 2020

Två fel och noll rätt.. Oktober!

Måndagzz. Fick förlängd korttidspermittering för resten av året. Jag är högst tveksam om det i slutändan  kommer vara något som verkligen gynnar mig. Men jag gillar verkligen att ha förlängd helg...

Fel nummer ett. Stärkt av förra månadens Axfood trejd, så tänkte jag att det kan väl inte vara så svårt att göra om den. Sagt och gjort. Satt ett sälj några konor över kursen som var. Inget hände och gick på lunch och allt hände. Aktien steg och mitt sälj igenom. Vilket borde varit bra frånsett att den fortsatte stiga. Så höll det på i ett par dagar. Aktien tog nya kliv uppåt och jag ville verkligen inte ha pengarna på sidan. 

Fel nummer två. Pengarna brände på kontot och så kunde jag ju inte ha det. Kollade runt lite i portföljen och kunde konstatera att Kindred hade bra momentum. Kanske kunde jag tjäna en hacka där tills Axfood började backa. Sagt och gjort köpte 551 st aktier och nu skulle pengarna håvas in. Axfood började tappa fart och det var läge att gå in i dom igen. Dessvärre började även Kindred backa. Sen kom stöket med USA-valet och ökande Corona siffror. Så nu sitter jag med en hel del Kindred och inga Axfood. Som sagt noll rätt....

Summa summarum: Jag hoppas på att Kindred kommer presentera något om ev kommande utdelning när dom släpper sin Q3 rapport 6 November. Gällande Axfood så räknar jag med att köpa på mig dom igen. Vet bara inte när! 


Oktobers affärer:

Sålt:
Axfood    204 st

Köpt:
Kindred 596 st
Swedbank 33 st
Ocean Yield 51 st (Glömde bort dom, uppdaterat nu).


Utdelningar Oktober:
SBB-D 34,50 kr
Tele2 1875 kr
Telia 1179 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT 26 kr


/investeralitemera

fredag 2 oktober 2020

Vad har jag hållit på med och hur gick September?

Fredagzz... Sova vem f-n behöver göra det? Hmm... rätt säker på att dom flesta av oss trots allt behöver det? Kroppen har dom senaste veckorna inte alls fått dom rekommenderade 8h. Det är ju inte det, att jag som för något år sedan vaknar flera gånger per natt. Näe.. nu är det istället "tiden" när jag lägger mig som är det stora problemet. Men jag jobbar på att förbättra mig där....


Bildkälla: https://pixabay.com

Vad har jag då investeringsmässigt haft för mig sen sist? Jo följande affärer har gjorts:

Ocean Yield 108 st
Nordea 2st
Resurs 200 st 
Kindred 10 st


Axfood... Sålde av hela innehavet för att ett par timmar senare köpa tillbaka allt till en billigare kurs. Vinst 234 kr. Kanske inte världens smartaste drag av mig. Men en vinst är en vinst. Hade jag dessutom ändrat courtageklassen? Så hade vinsten blivit några kronor mer. Jag får väl kalla det för lärpengar att jag inte gjorde det.

I och med köpet av 200st Resurs aktier. Så kan kan jag stryka över ett av mina kortsiktiga delmål. Nämligen... Etapp A12 Att äga 2000 st Resurs aktier. Check på den!

Utdelningar under månaden:

NorthWest Healthcare Properties REIT, 24 kr
Frontline 876 kr
American Shipping Company, 1223 Kr
Axfood 714 kr

Totalt: 2837 kr

Känns otroligt bra att det under månaden som varit kommit in lite utdelningar. I Mars/April när många företag valde att dra in sina planerade utdelningar var det inte lika muntert från min sida. Har dock fortfarande en förhoppning att Kindred ska meddela att dom trots allt kommer dela ut i år. Men som sagt det är bara en förhoppning! 

Portföljens totala värde har sen senaste avstämningen bara stigit med blygsamma 0,84%. Trodde faktiskt att den hade ökat med lite mer. Men så var alltså inte fallet. Får helt enkelt fortsätta nöta på med insättningar och återinvesteringar. 


/investeralitemera


torsdag 3 september 2020

Portföljens fiende nummer 1...

Torzdagz.. Helgen närmar sig med stormsteg. Att bara jobba 4 dagar i veckan har klart sina fördelar. Men nu när företaget återigen ska skära ned på antalet anställda. Så får vi se om jag fortfarande sitter med trumf eller fått svarte Petter?

Bildkälla: https://pixabay.com

Det händer att jag får tankar att göra något annorlunda med portföljen. Storstäda lite så att säga. Genom att sälja av något av mina större innehav. Oftast så kan jag slå ifrån mig tankarna. Men ibland så biter dom sig fast och vägrar släppa. När det blir så...då är jag min portföljs största fiende. Det är precis vad som hände mig för någon vecka sen. Läste om en kvartalsutdelare som "troligen" skulle prestera ett väldigt bra Q2. Det i sin tur skulle ge en väldigt fin utdelning. Aktien i sig hade trots det inte rört sig allt för mycket uppåt. Viljan och girigheten att äga aktien vart till slut för stor. Jag sålde därför av en del av mina indexfonder för att få loss kapital. Därför finns det nu ett nytt bolag i portföljen nämligen Norska "Frontline och 206 st aktier. Utdelningen då? Jo den vart inte alls vad jag hade hoppats på. Men ca 905 kr i slutet på September är pengar det med.

Saxat från Avanza:

Frontline är ett norskt tankrederi. Största delen av transporten utgörs av råolja som skeppas på global nivå till bolagets kunder. Idag äger och förvaltar bolaget över flera fartyg i olika storlekar, från VLCC (Very Large Crude Carrier) till Suezmaxfartyg. Bolaget grundades ursprungligen i Sverige under 1985 men har sedan etableringen genomgått flera förvärv och omstruktureringar. Bolagets huvudkontor ligger i Bermuda.


Följande köp har gjorts sen senaste inlägget,

Resurs Bank 200 st
Swedbank 30 st
Frontline 206 st
Ocean Yield 2st Hur står du i mot tankar om att sälja och göra om?


/investeralitemera

måndag 10 augusti 2020

Slut på semestern.

Slut på semestern... Den berömda "börja jobba ångesten" den infann sig först sent igår kväll. Det om något är jag glad för. Eftersom jag så många gånger förr i tiden alltid börjat känna av "ångesten" minst en veckan innan det var jag dags att börja jobba igen. Semestern i sig bestod till stor del av mest av korta utflykter och några hotellnätter. Det kostar mer än man kan tro. Lönen hade gärna fått komma idag eller så... 
(Bildkälla https://pixabay.com).

Ekonomiskt så jobbar sig portföljen sakta men säkert uppåt. 
För Julilönen köpte jag 51 st Kindred. Har någon slags förhoppning av att dom trots allt kommer göra en utdelning här under året. Men det återstår att se?


/investeralitemera

 

onsdag 8 juli 2020

Hakar på trenden...

Det är långt i mellan inläggen och med all rätta. Inspirationen infinner sig liksom inte. Trots att mitt intresse för börsen och ekonomi är större än någonsin. Portföljen har återhämtat sig en del. Men det är fortfarande långt långt kvar till "break even". Dom flesta av mina bolag visar totalt rött. Har dock en förhoppning om att några av dom snart ska dela ut lite pengar? Även om informationen kring det är knappthändig.


I krisen som varit dom senaste månaderna har jag styrt om lite när det gäller investeringar. Har utökat mitt månadsfondsparande till 2000 kr per månad. Tidigare var det från noll till 500 kr. Lika bra att haka på den uppgående trend som många indexfonder tycks befinna sig i. Så tänker jag.. Allra helst nu när mina bankaktier fortfarande lyser rött. Det tråkiga med Juni månad om man nu kan säga så? Är att större delen av mitt månadssparande gått till semesterkassan. Har dock stora förhoppningar om att Juli lönen ska investeras som vanligt. Återstår dock att se.

Men positiva nyheterna då? Jo så klart finns det en hel del såna oxå. Nämligen att semestern börjar efter den här veckan. Givetvis kommer den vara annorlunda i år med "hem-ester" eller "Sve-mester". Men det ska bli skoj att få upptäcka Sverige lite mer. Redan på lördag väntar en liten tripp mot Värmland och sen vidare mot Västra Götaland. Får hoppas att vädret visar sig från sin bästa sida!


Ha nu en trevlig semester!


/investeralitemera

måndag 1 juni 2020

Dagarna rinner på!

Måndagzzz.. Redan första Juni och våren försvann och vart sommar. Portföljen gapar fortfarande tokminus men jag följer min strategi. Dvs utdelningsaktier som knappt eller inte alls delar ut och indexfonder. Det bästa av två världar eller nja nästan. Men lite utdelningar har jag trots allt fått sen sist.  


Utdelningar i Maj:

Northwest Healthcare 23kr
Ocean Yield 209 kr
Tele2 825 kr
Baltic Horizon Fund 5525 krFöljande köp gjordes i samband med löningen:

Kindred 27st 
Nordea 38 st
American Shipping Company 152st

Kindred är den aktie jag fn hysert störst hopp till att börja visa plus igen. När fler och fler sporter drar igång. Så kommer betingen öka och Kindreds omsättning lika så. Jag sitter stilla i båten har inga planer alls på att varken ge upp eller sälja av allt. Full fart framåt nu!


Hur tänker du?


/investeralitemera
måndag 4 maj 2020

En permitterad Måndag!

Måndagzz.. Fortfarande permitterad men det blev inget sovmorgon för det. Gick upp i vanlig tid mest pga att jag vill fortsätta ha rutiner. Finns en stor risk att jag kommer börja bryta dom. Men nu följer jag dom i alla fall.

Följande köp gjordes i samband med löningen:

HM 20 st.
Swedbank 20 st.
Resurs 92 st.
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D 18 st.
Baltic Horizon Fund 9 st.


Utdelningar under April:

Telia 1170 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D 24 kr
NorthWest Healthcare  Prop. REIT 24 kr/investeralitemera

tisdag 21 april 2020

Tisdag min nya måndag!

Tizzdag... Har fått chansen att prova på hur det är att inte jobba 100%. Får väl tacka "Corona" för det antar jag? Fick nämligen i mitten på förra veckan ett inte helt oväntat besked. Att större delen av min avdelning blir permitterade på 20%. Så därför är numera Tisdag min nya Måndag!Bildkälla: https://pixabay.com/

Direkt efter att permitterings informationen sjunkit in. Så kontaktade jag min bank. Ville självklart bli befriad från min bolåneamortering.  Har i dagsläget ca 58% belåning. Hur som, det tog ca 1 dag så var amorteringen uppskjuten fram tills feb 2021. Dom pengarna kommer oavkortat gå till att fondspara. Kommer dock bli tvungen att dra in på något för att täcka upp den minskning av lön på 4% som 20% permittering innebär. Men det löser sig nog!?(sammarbete)

Passa på och läs vad jag och några min bloggrannar skriver hos http://norban.se/ Om hur man kan "spara smartare som bostadsägare"./investeralitemera som får fundera lite mera!
måndag 6 april 2020

Avstämning Mars och lite annat!

Måndagzz... Kanonväder ute och jag sitter inne på kontoret. Är så klart inget som hindrar mig från att ta en paus och gå ut. Men då är risken stor att jag stannar ute hela dagen istället för att gå in igen. Så jag ser istället fram emot när arbetsdagen tar slut. Härda ut är det nya modeordet för mig....


(Bildkälla: https://pixabay.com/ ).

Den här månadsavstämningen har jag dragit mig lite för. Mest för att Avanza portföljen tagit en hel del stryk. Allra helst jämfört med Februari avstämningen. Trots både nysparande och återinvesteringar så har värdet gått ned med hela ca 20%. Det är en hel del värde som försvunnit i och med Corona krisen. Men det är bara att kämpa vidare mot nästa lön/utdelning. För resen mot målet fortsätter. Har uppdaterat fliken innehav.

  • Vet att man ska var försiktig med att belåna portföljen. Men tanken finns.....tyvärr!
  • Dom indragna/uppskjutna utdelningarna irriterar mig fortfarande!
  • Lönen kommer den 24:e den här månaden...men sååå långt kvar.
  • Bilfirman vs ILM = 1 - 0. Ny match på Onsdag. Undra vem som vinner då?
  • Skyddsplast när jag betalar i affären. Funkar det ens?

/investeralitemera


torsdag 2 april 2020

Dags för årlig utgift!

Torzdagzz.. Minst en gång om året svider det lite extra på utgiftsfronten. Den här gången svider det tom mer än vanligt. Det är nämligen dags för service på bilen. Sen att även nya sommardäck måste inköpas gör ju det hela ännu värre! Har visserligen lagt undan pengar för det. Men hade hellre lagt dom på en "aktie som ev delar ut". Nu för tiden kan man ju inte ens vara säker på det händer! Det fina numera med "service" är att dom gärna vill åtgärda ev fel vid annat tillfälle. Inga reservdelar i lager hette det visst. Hur dom nu ens kan veta det innan dom ens gjort servicen? Fast dom kanske inte har något alls på "hyllan"? Hur som så känner jag mig alltid lika lurad när jag åker därifrån. Men solen lyste i alla fall när jag lämnade bilfirman... alltid något!(Bildkälla: https://pixabay.com/ )
(Sammarbete).
Fick en fråga på mailen för ett par veckor sedan från ett företag som heter Norban. Om hur jag såg på "risken kring bostadsköp" Vad man ska tänka på? Dom hade ställt samma fråga till flera av mina bloggrannar. Jag kanske låter lite negativ i mitt svar. Men sann realist som man är så....

Läs mitt svar hos norban.se

Saxat om företaget:
Med mäklarutmanaren Norban så kan du själv lägga upp din bostad på deras ”Pre-Market” för att

testa intresset för din bostad. Vill du sedan gå vidare så fotograferar Norbans fotografer bostaden. All kontakt med kunder sker via Norban som även förser dig med en komplett mäklartjänst. Om det blir affär i det här steget så är det istället köparen som betalar arvodet. Norban använder givetvis också Hemnet när kunderna är redo att lägga ut bostaden helt öppet. Alla kunder betalar lika mycket (lite) i arvode oavsett var den ligger eller vad den kostar.


/investeralitemera 

måndag 30 mars 2020

I början på slutet!?

Måndagzz... Kriser kommer och kriser går. Lika säkert som skatt på lönen och att ingen kan undvika döden! Så sant som det sagt. Min första riktiga börskris upplevde jag runt 2001 när IT-bubblan sprack. I portföljen låg då Ericsson och SEB Internetfonder. Ingen vidare diversifiering med andra ord. Jag fick se mina innehav tappa ca 90% av värdet. Där och då tröttnade jag på att spara och investera.(Bild källa: https://pixabay.com/ ).

När sen finanskrisen kom 2007-2008. Så hade jag i stort sett inte några aktier alls. Förutom mina nästan totalt värdelösa Ericsson aktier och min SEB Internetfonder. Den krisen påverkade mig knappt något alls. På jobbet började man prata om hur illa det skulle kunna gå? Men ingen vart uppsagd och bolaget jag jobbade hos ökade både i vinst och omsättning under 2008.

Under 2016 bestämde jag mig för att börja investera igen! Typiskt bara att Corona krisen kom och river stora håll i mitt sparkapital. Även om det nu ser riktigt illa ut värdemässig? Jämfört med bara för några månader sen. Så inser jag att det här skulle kunna vara bra för mitt investerande! Det är nämligen bättre att den här "krisen" kommer i början av min resa än i slutet av den. Målet är ju nämligen fortfarande att kunna gå i pension vid 50. Dit är det bara ca 6 år kvar. I värsta fall så kanske pengarna bara räcker till att gå ned i arbetstid? Om man nu ens har ett arbete att gå till då? Tror nämligen att vi bara är i början av den här krisen! I början på slutet!?


/investeralitemera som funderat litet mer!

fredag 27 mars 2020

Hur jag agerat i nedgången!

Fredagzz.. Det är vår i luften solen skiner och allt är precis underbart. Ja kanske inte precis allt. Vi har ju den där lilla detaljen "börsen". Den har tack vare en viss "influensa" gått mesta dels åt fel håll. I alla fall dom flesta av mina innehav....

(Bildkälla: https://pixabay.com/ )

När nyheterna började svämma över av dödsfall och annat otyg i Kina. Så började jag med att sälja av lite av mina indexfonder. Som då givetvis stod på plus! För dom pengarna köpte jag vad jag då trodde var "rea aktier". Men så fel jag hade. Mina aktier fortsatt nämligen rakt ned. När sen februarilönen kom in på konto så fortsatt jag köpa "rea aktier". Återigen hade jag fel eftersom börsen fortsatte ännu mer ned....

Så när fler dåliga nyheter kablades ut världen över, så vart det rea på reapriset. Perfekt vilket läge tänkte jag och lånade då pengar av mig själv från mitt "huskonto" samt "semesterkonto". Men konstigt nog fortsatte rean. När så Mars lönen äntligen kom in på kontot, så betalade jag motvilligt tillbaka till "huskontot". Där hade jag f-n inte mage att inte betala tillbaka. Även om jag hade velat slippa. Men semesterkontot fick däremot se sig blåst! För vem räknar ens med att kunna åka på semester i sommar? Jag passade även på att köpa lite fler rea rea aktier för lönen. Så jag har fortsatt att investera under den här "kraschen" eller vad man nu ska kalla den här nedgången för? Kommer även fortsätta med det. Nu väntar därför på ev nästa utdelning om det ens blir någon sån. Så jag kan fortsätta att investera och förhoppningsvis köpa fler "rea aktier"....?


/investeralitemeratorsdag 26 mars 2020

Tack alla experter!

Torzdagzz.. Tar mig fortfarande till jobbet. Fast jag lika väl hade kunnat jobba hemma. Det är så klart självvalt. Varken jag eller någon av min 4 st kollegor visar några tecken på dödsfarlig smitta. Men det kan ju snabbt ändras....(Bildkälla: https://pixabay.com/ )

Sen den svenska börsen började falla i mitten av Februari. Så har pratet om aktier och fonder på mitt jobb ökat markant. Även där jag tränar så kommer samtalen oftare in på olika aktier som gått ned under krisen. Ganska ofta så ska även något självutnämnt aktieproffs tipsa om nu köpvärda aktier. Själv brukar jag då kontra med att "ingen vet till 100%" vilket håll aktier och börsen ska åt? Vilket jag inte heller har någon större aning om! Men många är trots allt det säkra på sin sak. Det finns alltid något PM eller annan info som "bara" ska släppas. Därefter kommer kursen rusa till stjärnorna och lite till. Ibland har dom trots allt rätt, dom självutnämnda experterna. Då känns det rätt tråkigt när man sitter med sina "utdelandeaktier" som sällan drar iväg 50-100 % på en och samma dag. Normalt har jag då tröstat mig själv med att det åtminstone kommer lite utdelning in på kontot. Men sen Corona vart det senaste modeordet så kan man ju inte ens vara säker på utdelning längre. Den här gången är det annorlunda. Eller.....?


Följande investeringar har gjorts sen lönen försvann från kontot den 25/3.

Swedbank 32 st.
Resurs 8 st.


/investeralitemera som funderat lite mera!
måndag 23 mars 2020

Minskad utdelning i April!

Måndagzz.. Återigen är arbetsveckan igång. Det är samma tappra själar som vanligt här på kontoret. Dom som däremot ser sin chans att jobba hemma eller av annan anledning inte vara här? Det är samma personer som förra veckan. Att vissa "saknas" förvånar mig inte alls. "Dom" finns på alla arbetsplatser. Personerna som klappar sig själv extra mycket på axeln är sin förträfflighet. Kanske lika bra att dom är hemma? Blir nog bäst så!? Undra när jag ska börja "jobba" hemma?(Bildkälla: https://pixabay.com/ )

Blev lite av ett dråpslag för mig när Swedbank meddelade att dom skjuter upp sin stämma...

(Källa, saxat från Avanza)

Swedbank har beslutat sig för att senarelägga sin årsstämma till senast den 30 juni, från ursprungliga den 26 mars. Bakgrunden är coronavirusets framfart.

Swedbanks styrelse kommer att följa utvecklingen noggrant och därefter utvärdera förslaget till utdelning för 2019. Det tidigare utdelningsförslaget var på 8,80 kronor per aktie. 

- Den stora osäkerhet som råder kring spridningen av coronaviruset och dess effekter gör att styrelsen anser att det bästa att göra i situationen är att senarelägga årsstämman. Vi kommer nu att fokusera på att hjälpa våra kunder i en mycket utmanande tid, så att vi tillsammans kan ta oss genom detta på bästa möjliga sätt, säger Swedbanks styrelseordförande Göran Persson i en kommentar.

Dumt av mig att räkna med Swedbank utdelningen innan stämman klubbat igenom den. April skulle annars vara den månad som jag preliminärt skulle få mest utdelning i. Nu blir det ju tyvärr inte så. Får hålla tummar och tår att inte "svekbanken" nu ser sin chans att dra in hela utdelningen...


/irriteralitemera


fredag 20 mars 2020

Utdelningar och ett nytt bolag i portföljen!

Fredagzz... Jo tänkte prata lite om en sak som lätt glöms bort i dessa tider. Nämligen om något som heter Corona! Säkert en hel del av er där ute som missat det helt? Eller inte alls? Det går ju inte att läsa om något annat än eländet? Men....

Utdelningar 2020.

Jan -   NorthWest Healthcare  Prop. REIT 25 kr.
Feb -   Baltic Horizon Fund 1075 kr.

Feb -   Ocean Yield 913 kr.
Feb -   NorthWest Healthcare  Prop. REIT 25 kr.
Mars- 
NorthWest Healthcare  Prop. REIT 24 kr.
Mars- American Shipping Company 879 kr.


Totalt: 2062 kr

Igår passade jag på att ta in ett nytt bolag i portföljen. Nämligen  49 st Samhällsbyggnadsbolaget i Norden. Dock dess D-aktie för dom återkommande utdelningarna. (4 gånger per år x 0,50 öre).


Följande går att läsa hos Avanza om bolaget.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. 
Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling,
där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av
fastighetsinvesteringarna återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades under
2016 och har tidigare rötter inom Effnet-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.


/investeralitemera

måndag 16 mars 2020

Innehållet i min portfölj skövlas!

Måndagzz... Pratas en hel del (väldigt) mycket om något som heter Corona här på jobbet. Har inte riktigt förstått vad det är!? Näe skämt åsido. Faktiskt inte så mycket annat som det pratats och tjatas om. Ibland ramlar man dock in på att prata om börsen. Om dom stora nedgångarna som varit vissa dagar..  Personligen har jag intagit struts beteende. Jag tittar in på Avanza och konstaterar att jag ligger minus en väldans massa pengar just nu. Men inte så mycket att göra åt det! Får gilla läget som vanligt! 

Har idag investerat i 50 st Nordea aktier.Vad skrämmer dig mest?

Att folk hamstrar skithuspapper?
Att börsen inte verkar ha något golv?
Att din granne/vän förnekar sin Corona och går till jobbet ändå?

 
/investeralitemera

fredag 13 mars 2020

När man trodde det inte kunde bli värre!

Fredagzz.. Fick igår en notis från "min myndighetspost". Konstigt tänkte jag. Har ju redan fått information om deklarationen. Om det ändå bara hade varit info från Skatteverket! Nej istället låg ett meddelande med rubriken "Fondhändelse"...från Pensionsmyndigheten...

Det är en underdrift att påstå att "tvångsförsäljningen" som det i praktiken handlar om! Kommer j*vligt olägligt med tanke på Coronas marknadspåverkan dom senaste veckorna. Men att sitta stilla i båten, vara långsiktig! Det funkar inte när "PPM" går in och säljer av min fond utan att jag ens vill det. Att den dessutom gått ned med ca 14% på en månad. Men även är mitt största innehav i portföljen gör ju även sitt på det totala värdet. En sån här händelse är om något omöjlig att förutse! Som sagt när man trodde det inte kunde bli värre!

Personligen hade jag själv velat avgöra när/om fonden ska säljas! Så ett stort tack till Pensionsmyndigheten!/funderalitemera

måndag 9 mars 2020

Kå-rånad?

Måndagzz.. Klockan ringer 06:05 och jag studsar upp ur sängen. Vill egentligen bara ligga ligga kvar. Måndagar är inte överst på favoritlistan. Helt ärligt är dom sällan med där alls. Enda gången måndagar är bra är när dom infaller den 25:e eller när semestern börjar med dom. Kanske finns fler bra måndagar. Vad vet jag? Tydligen inte allt för mycket!

(Bildkälla https://pixabay.com)

Självklart skulle en större sättning av börsen komma förr eller senare! Går liksom inte att blunda för svarta svanar och annat som får världens ekonomier att störta nedåt. Jag är trots allt trygg i mina investeringar. Sen om det tar en månad eller 5 år att komma på plus igen? Det kan man ju endast spekulera i. Jag får helt enkelt gilla läget med att fortsätta se på när portföljen blir "kå-rånad".

Sen Mars början och fram tills idag har följande investeringar gjorts.

HM 70 st.
Kindred 20 st.
Swedbank 29 st.


En dag blir aldrig bättre än man själv gör den! Det gäller självklart även Måndagar!


/investeralitemera
tisdag 3 mars 2020

Målen för 2020 äntligen nedtecknade.

Tizdagzz.. Tokrusning i USA igår kväll. Det borde ju visa vägen när Stockholms börsen öppnar 09.00. Men får vi in några fler nyheter gällande Corona och dess framfart. Så hjälper nog inga USA börser eller annan statistik. Den som lever får se!

(Bildkälla https://pixabay.com/ )

Har äntligen fått tummen ut och skrivit ned minaa tankar och mål för mitt 2020.

Mål för 2020.

Aktie och fondutdelning:
Preliminärt så räknar jag med att få ca 34 00 kr i total aktie och fondutdelning under 2020. Men jag har som mål att nå upp till 40 000 kr. Genom nyinvestering och återinvestering.

Spar mål 1:
Att ha ett totalt nysparande på 102 000 kr. (8500 kr per månad).
Varav 1000 kr ska gå till sparande i indexfonder.

Investeringsmål 1:
Att köpa ytterligare en kvartals eller månadsutdelare.

Investeringsmål 2:
Köpa minst 2st nya bolag som delar ut under 2020.


Ja men då finns det ju inte mycket att vänta på? Fortsatt full fart mot 2020.

Ha en trevlig dag!


/funderalitemera
måndag 2 mars 2020

Avstämning Februari och lite annat!

Måndagzz.. Portföljen tycks ha fått en större släng av Corona Viruset. Bara veckan innan hela världen höll på att dö i sviterna av Corona! Så såg det faktiskt riktigt bra ut. Hade under några soliga dagar nämligen "All time high" värde i portföljen. Synd bara att det inte fortsatte så. Nu blev det istället en nedgång på - 3,29 %. Ska bli spännande att se hur värdet förändras under veckan som går!Har under månaden som gått investerat i följande aktier:

Swedbank 39 st
Kindred 56 st
Resurs 100 st

Följande utdelningar kom in under Februari:

Baltic Horizon Fund 1075 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT 25 kr
Ocean Yield  776 kr

Totalt: 1876 kr

Under Februari hann jag även med att fly till varmare breddgrader. I vanlig ordning hade jag med mig några böcker att läsa. Men det vart mest poddar som bockades av. Får ta nya tag nästa gång det blir semester! 

Har sålt av lite fonder för att kunna fylla på i någon av mina aktier som tagit stryk. Vilka det blir har jag ännu inte riktigt bestämt mig för. Kanske lika bra det. Eftersom jag säkert annars ändrar mig när pengarna väl finns på kontot.

/investeralitemera


lördag 8 februari 2020

Sen Januari avstämning.

Lördagzz. Känns som det nyss var nyårsafton och hela året kvar. Men icke då, eftersom vi redan är i början av Februari. Så rullar det på i bra fart! Månaden avslutades med sedvanlig investering från lönen. Följande inköp gjordes.

Baltic Horizon Fund 6 st
Telia 33 st
Kindred 87 st
Resurs 100 st

Samt att jag sålde av alla mina Ratos i två omgångar och köpte Swedbank 113 st. Hade hoppats på att Swedbank skulle håll utdelningen 2020 på 9 kr. Men 8,80 det funkar det med.

Portföljens totalvärde sjön med 0,27 % jämfört med avstämningen i början av månaden. Ser fram emot ett spännande börs år.

Har ännu inte fått ned målen för 2020 även om dom mer eller mindre är klara!/investeralitemera


fredag 10 januari 2020

Årsavstämning 2019.

.... 2019 susade förbi och helt plötsligt var vi början av 2020. Vart f-n tog året vägen? Som vanligt är det bara att gilla läget och göra det nya året till ett minst lika bra år! 2019 hade både toppar och bottnar för mig personligen. Man kan ju anta att jag inte är unik i det? Konstigt vore annars. Men om vi håller oss till det rent ekonomiska! Vill ju inte att bloggen ska bli för personlig..eller?Bildkällla: https://pixabay.com/


Portföljutveckling 2019.

Avanza Portföljens värde 20190131 var 382 601 kr. 
Avanza Portföljens värde 20200103 var 547 758 kr.

Vilket ger en ökning på ca 43%... Som givetvis beror på återinvesteringar, värdeökning och nyspar. Att igen få en sån utveckling under 2020 vore inte helt fel! Jag är mer än nöjd med 2019. Skulle nog kunna kalla det en underdrift att bara säga "nöjd"....


Utdelningsutveckling 2019.

Totalt 2018 hamnade utdelningarna på 16 847 kr.
Totalt 2019 hamnade utdelningarna på 26 423 kr.

Vilket ger en ökning på ca 56 %. Återigen är jag väldigt nöjd men den utvecklingen! Kommer fortsätta 2020 på samma sätt. Återinvestera och nyspara!Under December gjorde jag följande investeringar.

Swedbank 35 st.
Storebrand 15 st.Utdelningar under December.

American Shipping Company 945 kr
Northwest Healthcare 24 krHar ännu inte fått ihop min mål för 2020. Kommer inom någon dag eller så skriva ut dom på här på bloggen!Hur gick ditt 2019?/investeralitemera