söndag 30 juni 2019

Avstämning Juni och lite till.

Zöndagzz.. När man varit ute och slarvat! Då får man faktiskt skylla sig själv om man dagen efter är trött, sliten och väldigt seg. Precis så som jag känner mig idag. Försökte sitta ute i solen ett tag. Men jag vart bara segare av det. Jag kanske borde prova kaffe?


Under månaden som gått och det senaste inlägget. Så har jag tagit emot följande utdelningar,

Northwesth Healthcare Properties REIT  24 kr
Björn Borg 750 kr


I och med dom två utdelningarna. Så har jag totalt för 2019 fått 17 496 kr i aktie och fondutdelning. Vilket betyder att jag slagit förra årets utdelningar, som stannade på 16 847 kr. Känns riktigt bra i och med att det finns några utdelningar kvar att få på det här året!

Det totala portfölj värde för Juni steg med ca 3,13 %. Ska tilläggas att jag ännu inte investerat något av lönen. Tanken var att köpa "något" i fredags. Men så började jag tänka fram och tillbaka. Kom då fram till att jag ska försöka vänta lite med det. 


/funderalitemera
lördag 15 juni 2019

Ryktet om min frånvaro är helt klart överdrivet!

Lördagzz. Det är semester känsla hör på lördagen. Solen lyser för fullt och grannarna runt om mig grillar så det står härliga till. Det doftar alldeles underbart. Själv nöjer jag mig fn med en pissljummen Pripps Blå av den svagare sorten. Hade inte ens orken att vänta på att den skulle bli kall. Ibland vill man bara ha det "nu". Lite som med min aktier och fonder. Jag vill att dom ska vara värda miljoner nu. Orkar inte vänta i flera år på att dom ska öka i värde. Men till skillnad mot ölen som jag bara kan ta när jag vill, så får jag snällt vänta på mina aktier och fonder!Bildkäll: https://pixabay.com


Vad har då hänt i aktieväg sen förra inlägget?

I början på veckan tröttnade jag lite. Så jag tog ett lån av mig själv. Oss i mellan så skulle jag aldrig låna ut till mig? Eftersom jag har en återbetalningsgrad på ca 0,1%. Men berätta inte det för mig eller banken. Den sist nämnde har nämligen en helt annan uppfattning om min betalningsförmågan.

För pengarna köpte jag följande, 

Swedbank 41 st
Ocean Yield 12 st


Sen kom det 2 st utdelningar,

American Shipping Company 768 kr

Baltic Horizon Fund 816 kr

För dom pengarna och dom "lånade" som var kvar köpte jag,

Telia 23 st 
American Shipping Company 51 st

Total har jag under 2019 fått 16 722 kr i utdelning. Fattas bara 75 kr för att slå utdelningen för 2018. Vilket jag kommer göra så fort Björn Borgs utdelning är på kontot. Som troligen sker under nästa vecka. Så det är jag väldigt nöjd!


Ha nu en härlig helg!/investeralitemeralördag 1 juni 2019

Avstämning Maj och lite till.

Lördagzzz. Efter att ha spenderat natten på en luftmadrass. Som engagerad förälder i dotterns fotbollslag. Så kan jag inte annat säga att jag är förb*skat sliten i kropp och själ. Har slumrat i sängen vid tre tillfällen redan. Men det hjälper inte mot förlorad sömn. Måtte jag bara orka hålla mig vaken till kvällens Champions League final?
Bildkälla: https://pixabay.com/

När börsen fortsatte backa i veckan som gick. Tänkte jag att det här kommer slå hårt på porföljens totalvärde när siffrorna ska summeras. Men det var faktiskt inte fullt så illa. Antagligen tack vare att utdelningar som kommit under månaden återinvesterats. Pga det så backar faktiskt bara det totala portföljvärdet med - 0,82 %. I pengar blir ca 3660 kr. Så det känns ju inte alls så farligt! Men nu tror ju jag inte att den här nedgången som drar över större delen av världen. Kommer vända på ett tag! Näe.. inte förens Trump och Kina är överens om tullarna på olika varor. Så får vi nog räkan med fortsatt nedgång. Men å andra sidan. Jag brukar ju sällan ha rätt när det gäller aktiers upp och nedgång! Hur som helst så funderar jag på hur jag ska få tag i mera kapital för att kunna öka i några av mina aktier som i mina ögon gått ned lite väl mycket! Får återkomma i den frågan!

Trevlig helg!

/funderalitemera