Mig

Värt att vet om mig...Inte så mycket.. Lätt dyslektiker, kommer med andra ord bjuda på en hel del stavfel och särskrivningar. Når åldern 40 sommaren 2016. Har börjat investera i aktier alldeles för sent. Mest försiktigt sparat i fonder med för höga avgifter. Ändrat på det nu.

/investeralitemera20160714

Har numera fyllt 40. Är fortfarande lätt dyslektiker. Funderar mycket på vilken strategi som är den bästa. Får slåss med demonen inom mig för att hålla mig till index fonder och stabila utdelare. Kommer även att revidera om en del delmål när vi når slutet av Dec 2016.


/investeralitermera

24 kommentarer:

 1. Hej.
  Nja det är aldrig för sent att börja investera i aktier. Du har ju minst 25år på dig till pensionsålder?
  Själv är jag 51 år och började i februari 2016 med sparande på avanza, först fonder men går mer och mer över på aktier och utdelningar. Trevligt att hitta en bloggare som börjat ungefär samtidigt :-) Vi har ju minst två saker gemensam, även min hjärna spelar mig ett spratt ibland bland siffror och bokstäver(mild dyslexsi) Kika gärna in på min blogg- procentpanik // Ha det // Nicke

  SvaraRadera
 2. Men vänta nu Nicke.... Jag har 9,3 år kvar till pensionen! :-) Tänker inte vänta 25 år på pension. Om jag skulle börja tänka så långt fram redan efter 9 mån. Då skulle jag lika bra kunna köpa snus för pengarna! Och jag som inte ens snusar! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, missade din 10års plan fullständigt! Ha ha, då kanske jag själv kan gå i pension till pensionen så att säga :-)
   Tyvärr har jag valt att inte sluta snusa, det kunde vara trevligt med en 500 extra i månaden om jag slutade MEN jag har gjort ett medvetet val, lite kul måste jag ha under resans gång..
   PS. Är det ok om jag lägger upp dig som "andra bloggare jag läser" på min sida? lite extra kul att följa då du inte ligger allt för långt framför mig i sparandet. DS.

   Radera
  2. Ja jag får vara glad att jag inte lägger pengar på snus. Med tanke på ju dyrt det verkar vara. Självklart får du länka till bloggen. Lägger till din i min lista! ☺

   Radera
  3. Jag är ett tekniskt geni! :-) NU äntligen har jag fixat så att du kommit med på listan av bloggare istället för bara en länk. Det var min mall som inte tillät något sådan. Ha ha, jo man lär så länge man lever...

   Radera
 3. Hej!
  Jag är i samma ålder som du och i liknande livssituation med familj. Också nyligen börjat intressera mig för ett mer genomtänkt sparande och vilka möjligheter det kan ge på sikt. Har ungefär samma värde på portföljen som du.
  Kul att hitta en blogg som man kan relatera till - till skillnad från de mer extrema snålbloggarna som levt som kyrkråttor sen 20 årsåldern och hunnit skrapa ihop flera miljoner.
  Fråga: hur mycket i kronor och lyckas du lägga undan per månad? Du verkar som jag ha ett vanligt jobb och familj att tänka på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Anonym! Jag brukar försöka spara undan runt 5000-6000 varje månad. Ibland mer och ibland mindre. Hade velat kunna spara mer. Men då skulle familjen bli allt för lidande. Det vill jag givetvis inte. Jo jag har ett vanligt jobb. Tjänar lite mer än medel skulle jag tro. Huslån och billån.

   Radera
 4. Hej, Jag såg din blogg via Twingly. Du har liknande mål som jag ser jag, kul. Får man möjligen synas på din blogglista? Så lägger jag till dig på min. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det löser vi!☺ Lägger till din blogg omedelbums! God Jul!

   Radera
 5. Oj.. att bara nämnas på samma lista som dom riktigt duktiga bloggarna är stort! Tack för att ni uppmärksammat bloggen! ☺

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

  Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

  SvaraRadera
 7. Dear Sir, Madame

  I would like to ask you about possibilities of publishing our PR article on your web.

  Do you offer such services and what would be the estimated price for it?

  Thank you very much in advance for your reply and wish you a nice day.
  Katka ( katka@coinario.com)

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Skulle vilja komma i kontakt med dig. Skulle jag kunna be dig mejla mig på fredrik.wilkens (snabel-a) gmail.com?

  SvaraRadera
 9. Hej, märker att vi båda har samma målsättning med ekonomin. Jag valde till och med att döpa min blogg efter approachen. Har lagt till din blogg i min lista, kanske du kan tänka dig göra detsamma? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är adressen förresten https://10arsplanen.blogspot.com/

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 10. Hej, hittar inget kontaktdata till dig, men vill bara säga att jag utsåg dig till Veckans Vrål vecka 46 :-)

  https://sparaochplacera.se/bloggtoppen-vecka-46/

  SvaraRadera
 11. Följer och la till din blogg på hemsidan.
  Du får mer än gärna göra detsamma. Länken http://www.kanjagblirik.se/

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Mitt namn är Simon och jag arbetar som Account Manager för NordNet. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig gällande ett samarbete.
  Vänligen mejla mig på: simon.hellberg@tradedoubler.com

  Ha det fint!

  SvaraRadera