torsdag 31 augusti 2017

Avstämning Augusti och all time high!

Torzdag! Egentligen borde jag vara eld och lågor! Men det är jag faktiskt inte! Trots börsen kräftgång dom senaste veckorna. Så har mina tillgångar på Avanza gått och slagit mitt tidigare "All time high". Men tyvärr beror det till största delen på dom insättningar som gjorts i Augusti.

Skulle börsen fortsätta ned under dom kommande veckorna? Så kommer mina innehav att straffas hårt och då menar jag väldigt hårt! Men idag får jag i alla fall glädjas lite!


















(Bildkälla https://pixabay.com ).

Under fliken "innehav" hittar ni den senaste portfölj uppdateringarna.



/investeralitemera


tisdag 29 augusti 2017

.. ibland skiter det sig rejält.

Tizdag! Inte fullt så bra tajming av mig! Men ändå ingen större katastrof! Men det är ju väldans svårt att lista ut? Vilken slags världskris som kan uppstå dagen efter man gjort sitt månatliga aktieköp? Hade jag vetat att Nord Koreas diktator skulle skjuta missil igår kväll. Då hade jag faktiskt väntat tills idag med köpet att Resurs aktier!


















(Bildkälla https://pixabay.com). 

Ibland skiter det sig rejält! Vet själv dom gånger när man klantat sig på jobbet och orsakat en mindre katastrof. Eller när man fått trösta en kund för vad dom orsakat och det ibland inte ens kan räddas? Brukar då alltid dra till med att "nu var det ju ingen människa som dog i alla fall". Men förstå om "missilen" hade träffat Japanska mark. Då pratar vi kris och börskrascher utan dess like? Så man får nog vara "glad" över att dom tekniker som rattar missiler verkar ha haft en bra dag på jobbet. Som lyckades missa hela Japan. Som sagt... för ibland skiter det sig rejält!

Har idag köpt. 22 st Baltic Horizon Fund.
Köpte igår 75 st Resurs Holding.


/investeralitemera



lördag 26 augusti 2017

Aktieutdelning nr 1 Augusti!

Lördagz! Finns inte så många saker som jag uppskattar lika mycket som en aktieutdelning. Känns verkligen som om man äger en äkta "pengamaskin" när det dimper ned pengar som inte är från lönen. För i morse när jag runt 05.20 loggade in på Avanza. Så hade kvartalsutdelningen på 307 kr från "Baltic Horizon Fund" letat sig fram till mitt konto. Tanken är att återinvestera dom redan på måndag. Hinner dock fundera både en och två gånger i helgen i exakt vad!?

Totalt under 2017 har jag nu fått 13 297 kr i utdelningar. Vilket är betydligt mer än under 2016. Du ser själv skillnaden under fliken "utdelningar".

















(Bildkälla https://pixabay.com).

Som sagt att vakna tidigt en lördag känns inte helt optimalt. Jag är inte tillräckligt pigg för att orka gå upp ur sängen. Utan försöker mitt bästa för att somna om. Brukar normalt ta allt från 15 min till ca 60 min. Att sova länge har aldrig varit min grej. Men det här är ju löjligt tidigt. Betydlig tidigare än jag går upp en arbetsvecka. Nåja, likaväl jag vänjer mig. Har hört någonstans att pensionärer brukar gå upp tidigt. Eller så är det bara något man brukar säga?


/villsovelitermera



tisdag 22 augusti 2017

...tid...

Tizdag! Är inne på min andra arbetsvecka efter semestern. Visst känns det lite lättare än vad förra gjorde. Men det är ändå långt kvar innan allt rullar på utav bara farten. Då det känns som om veckorna bara består av Måndagar och Fredagar! Det är en ganska skön känsla när "tråkig tid" bara flyger förbi! Även om man ibland behöver stanna upp och tänka efter. Vad man gjort med all tid som avverkats.....?

















(Bildkälla: https://pixabay.com).

På gång...

- Baltic Horizon Fund har utdelning 24 Augusti.
- American Shipping Company har utdelning 31 Augusti.


Kan konstatera att kvartalsutdelning är riktig skoj. Kommer därför fortsätta investera in dom båda ovan.


Inte på gång....

- Målet med att gå i pension..... (Känns just nu väldigt väldigt avlägset)....




/villinvesteralitemera







lördag 19 augusti 2017

Drar ned på utgifterna..igen!

Lördagz! Efter en sommar med utgifter kors och tvärs. Samt ett investerande som varit under all kritik. Så inser jag att det är dags att se över alla onödiga och nödvändiga utgifter. Trots dotterns klagande så har jag nu sagt upp vårat Netflix abonnemang på 99 kr. Nu när skola och jobb är igång igen. Så borde det inte finnas lika mycket tid till se på film och serier? (Kan jag tycka i alla fall).

Nästa utgift att få koll på och ned på en normal nivå är maten. Från att ha sänkt matkostnaden i våras med ca 1000 kr. Så har vi under sommaren dragit över den summan med råge. Kommer därför hålla extra stor koll på vad som handlas och vart.



















(Bildkälla: https://pixabay.com).

Bensinkostnaden brukar för oss under semestern bli mindre. Mest för att vi dom senaste somrarna inte haft semester i Sverige. Båda bilarna står då stå stilla i en vecka. Men eftersom vi i år inte åkte utomlands. Utan stannade i Sverige och gjorde kortare turer. Så gjorde vi av med en hel del bensin. Men inte lika mycket som under en normal jobbmånad. Det känns därför inte så illa i plånboken. Alltid något att glädjas över.

Shopping. Visserligen har det under gjorts en hel del shopping för familjen "Investeralitemera" under semestern. Men för min egen del så har jag mest köpt sånt som kommer användas när jag jobbar. Vissa av mina kläder som ersatts har jag haft i över 10 år. Vilket fru "ILM" syrligt påpekat flera gånger. Att det vore nog bra att kasta en del skjortor och byxor. Då dessa gått ut tiden eller varit lite väl trasiga! Därför kommer det inte bli så mycket shopping för min egen del framöver!

Slutsats av ovan. Även om inga direkta summor redovisats. Så ser jag trots allt fram emot vardagen när det gäller utgiftsnivån. För när man han semestern så vill man i vårat fall inte bara snåla! Men att stanna i Sverige kostade inte på långa vägar lika mycket som en vecka i medelhavet!

Hur påverkar semestern dina utgifter? Har du möjligen en stenhård budget? Som i sin tur avgör hur mycket pengar som får gå åt? I så fall lyckades du hålla den?



/villinvesteralitemera




torsdag 17 augusti 2017

....8 dagar!

Torzdag! Äntligen kunde jag trycka på köpknappen! Har väntat och våndats sen i början av Juni över att inte kunna investera. Mestadels berodde det på dom utgifter jag visste skulle komma i Juli och Augusti. Men eftersom jag inte visste exakt hur stora som dom skulle bli. Så kändes det helt enkelt bäst att ta det lugnt med investeringarna....



















(Bildkälla https://pixabay.com).

Men av det som vart kvar efter bla semestern och bilservicen! Det fick idag flytta sig vidare till Avanza. Där gjorde jag i morse vid börsöppningen slag i sak och köpte 40 st Resurs. Med nuvarande utdelningsnivå kommer dessa aktier för mig generera 120 kr (3kr x 40 st) mer i utdelning under 2018. Många bäckar små..... Då kan man även så smått börja se fram emot lönen som kommer om 8 dagar!



/äntligeninvesteralitermera




söndag 13 augusti 2017

Vilket idag känns som en hel evighet!

Zöndagzz! Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Har redan mentalt accepterat att jag börjar jobba då. När jag nu tänker tillbaka på hur min semester varit. Så kan jag konstatera att det finns ett flertalet punkter, jag så här i efterhand hade velat gjort annorlunda. Men att leva i nuet istället för att gå ångra sig för saker som inte vart gjorda. Det tänker jag bara inte göra. Hålet i väggen får helt enkelt vänta lite till innan jag fixar det. Finns värre saker här i livet som behöver fixas!


















(Bildkälla https://pixabay.com). 
Om nu inte bara President Trump drar iväg en vansinnes "tweet" sent ikväll? Så kanske jag får uppleva att min Avanza portfölj gör ett värde ryck uppåt under morgon dagen? Det vore en bra moralhöjare. Nu när man måste vänta ca 11-12 månader på nästa lång semester. Vilket idag känns som en hel evighet!


/villinvesteralitemera



 

torsdag 10 augusti 2017

Lätt fånget, lätt förgånget!

Torzdag! Det börjar dra ihop sig mot jobb eftersom semestern snart är slut. Finns visserligen några dagar kvar att håll liv i. Kommer dock göra mitt bästa för att inte stressa  mig igenom dom. Vill ju dra ut på semestern in i det längsta.



















(Bildkälla: https://pixabay.com ).

Den varannan dags börs, som vi nu verkar ha fastnat i ? Gjorde att jag för ett kort ögonblick häromdagen slog "all time high" med min Avanza portfölj. Men rekordet vart kortvarigt då börsen backade dagen efter. Lätt fånget, lätt förgånget som det så fint heter.


Några semester konstateranden,

- Har nog aldrig behövt klippa gräsmattan så lite som i år. (Tackar det torra vädret för det).
- Har nog aldrig köpt så få aktier som under den här semester. (Av dom få år jag köpt aktier).
- Har nog aldrig längtat så mycket efter att få åka till medelhavet med familjen som i år.
- Har i år läst lika lite böcker som jag gjorde mellan åren 2001-2015. (En halv bok totalt).
- Har lyckats med konststycket i år igen att ha service på bilen direkt efter semesterns slut.


/villinvesteralitemera



fredag 4 augusti 2017

Noll läslust!

Fredag! Innan jag gick på semestern listade jag ca 10 saker som jag påbörjat och skulle göra klart under semestern. Det var allt från att klyva dom sista vedkubbarna. Såga till en trallbit till altan. Rensa bort gräset på stenplattorna. Men även läsa klart böcker jag påbörjat. Inga direkt världsomvälvande uppgifter....





















(Bildkälla: https://pixabay.com).

Men det som tagit emot mest att avklara är just att läsa. Det har inte spelat någon roll om det regnat eller om solen legat på. Jag förmår mig bara att läsa ca tre sidor åt gången. Sen tar tristessen över och jag lägger i från mig boken och hittar på något annat att göra. Finner med andra ord inte tillräckligt med ro för att plöja igenom sida för sida. Även fast jag tycker det är spännande att läsa. Mitt tålamod är något jag kommer fortsätta jobba på.

Trevlig helg,


/villäsalitemera











tisdag 1 augusti 2017

Avstämning Juli.

Onzdag! Så då var Juli månad avklarad. I och med det kan jag konstatera att den Svenska sommaren som vanligt är alldeles för kort. Nu återstår bara Augusti innan hösten och vintern gör sitt intåg. Men för att inte deppa ihop helt. Så tänker jag att det trots allt är en hel sommarmånad kvar. Tänker med andra ord inte ge upp än!



















(Bildkälla: https://pixabay.com).

För andra månaden på raken utan nyinvesteringar så sjunker mitt totala portföljvärde. Kommer dock inte som något större chock. Mental är jag även förbered på fortsatta nedgångar dom kommande månaderna. Du ser portfölj uppdateringen under fliken "innehav".


/harinteinvesteratlitemera