söndag 29 oktober 2017

Wealth formula podcast!

Söndagz! Som vanligt på helgen så gick tiden lite väl fort! Det jag hade planerat att hinna med. Gick minsann inte alls som förväntat. Så det som inte hans med får helt enkelt vänta till nästa helg. För det finns viktigare saker här i livet än en massa måsten. Det tycker jag i alla fall....!(bildkälla https://pixabay.com).

I min jakt på inspiration och fortbildning så lyssnar jag bland annat på en hel del poddar. Jag tror och inbillar mig själv. Att jag har bra och nästan full koll på dom flesta Svenska ekonomi/aktie/fond/mfl poddar. Därför lyssnar jag en hel del på Amerikanska också, eftersom antalet "over there" är betydligt fler än här hemma i Svedela. Det är rätt ofta poddarna gör poddar om varandra. Just på det sättet hittade jag fram till "Wealth formula podcast".

Podden görs av Buck Joffrey som riktat in sig på "cash flow". Eller som man på Svenska skulle säga - pengaflöde. Det låter ju i mina öron riktigt bra. Men här är det ett flöde av pengar som genereras av intäkter från att äga fastigheter (hyresintäkter) och inte aktieutdelning. Givetvis avhandlas det en hel del annat i podden också! I senaste avsnittet fick Hedgefond förvaltaren Howard Getson komma till tals. Vilket var både lärorikt och intressant!

Länk: https://www.wealthformula.com/category/podcast/


Full fart mot måndag! 


/läramiglitemera


lördag 28 oktober 2017

Avstämning Oktober!

Lördagz! Tid är pengar och tvärt om. Därför gör jag Oktober avstämningen redan nu när jag har gott om tid. Det har verkligen rullat på tack vare nyinvesteringar och utdelning. Det gör en hel del att kunna återinvestera på direkten. Allra helst när innehaven och börsen pekar uppåt. Har uppdatera "innehav". Snöboll rulla....(bildkälla https://pixabay.com).Fortsatt trevlig helg!

/funderalitermera


(Avicci - Whitout you)

You said that we would always be
Without you I feel lost at sea
Through the darkness you'd hide with me
Like the wind we'd be wild and free
You
Said you'd follow me anywhere
But your eyes
Tell me you won't be there
I got to learn how to love without you
I got to carry my cross without you
Stuck in the middle and I'm just about to
Figure it out without you
And I'm done sitting home without you
Fuck I'm going out without you
I'm going to tear this city down without you
I'm going Bonnie and Clyde without you
Now I'm running away my dear
From myself and the truth I fear
My heart is beating I can't see clear
How I'm wishing that you were here
You
Said you'd follow me anywhere
But your eyes
Tell me


fredag 27 oktober 2017

Investering, utdelning och återinvestering!

Fredagz! Lönen var in och vände på kontot och det som inte räkningarna tog. Det tackade och bockade Avanza för. Fyllde på med 80 st Resurs Bank inför kommande utdelning. Totalt har jag nu 500 st och det kommer nästa fredag ge mig 750 kr. Då är det jag som tackar och bockar. Sen fortsatte jag med att fylla på i min kvartalsutdelare nämligen 22 st American Shipping Company. Som jag även där nu har 500 st totalt. Ser fram emot kommande utdelning där. Vilket jag i skrivandets stund inte har en aning om hur mycket det blir.

När röken från investeringarna lagt sig! Så var det idag dags för Telia att för andra gången i år dela ut lite pengar. Vilket gav mig 900 kr rakt in på Avanza kontot. Vilket jag självklart tackar alla kunder i Telia för! Pengarna fick vila i minst 45 minuter, innan jag hade investerat dom vidare i min andra kvartalsutdelare. Köpte nämligen 100 st Baltic Horizon Fund som även dom har utdelning i November. Snöboll rulla.....


Totalt har jag nu under 2017 fått 14 692 kr i aktie och fondutdelning! 
Trevlig helg! 


/investeralitemera

lördag 21 oktober 2017

Vad är en REIT?

Lördagz! Någon del i min hjärna vägrar för tillfället släppa ordet REIT. Hur jag än gör så dyker ordet upp i tid och otid. Kan ha att göra med att jag läste Petruskos genomgång av månadsutdelare på "Tradingportalen.com". Men även den podd jag lyssnade på när jag satt i bilkö på väg hem från jobbet här om veckan. Extra intressant är att podden även skriver ut hela avsnittet i text. Du hittar den här. https://einvestingforbeginners.com/reits/ 

(Bildkälla https://pixabay.com).


Vad är då en REIT?
Det är en förkortning av "Real estate investment trust". En svensk översättning skulle kunna vara "fastighetsfond". På wikipedia kan man bla läsa följande.

"En REIT är ett bolag eller en investeringsfond vars syfte är att investera i fastigheter eller fastighetsobligationer eller andra fastighetsrelaterade krediter. En REIT är typiskt sett undantagen från inkomstskatt på vinster. Istället beskattas enbart investorerna för erhållna utdelningar. Därmed sker ingen dubbelbeskattning av överskottet från fastighetssektorn.

Regelverket för REIT varierar mellan olika länder där olika förutsättningar måste vara uppfyllda för att ett företag ska omfattas av REIT-regelverket och därmed undantas från beskattning. Ofta ingår krav på att minst 90% av intäkterna ska vara fastighetsrelaterade och att en viss, stor andel (exempelvis 80 %) av den årliga vinsten ska delas ut. Det kan förekomma andra detaljerade regler som till exempel skiljer på den skattemässiga behandlingen av intäkter från bostäder respektive kommersiella fastigheter eller regler för belåningsgrad eller begränsningar i val av finansieringsformer. En REIT kan börsnoteras."Jag äger fn inget "REIT". Men det lockar absolut att äga en som delar ut varje månad. Men har ännu inte hittat någon som jag skulle kunna tänka mig investera i. Jag får helt enkelt leta vidare!


Äger du någon REIT? I så fall vilken?


/investeralitemera

fredag 20 oktober 2017

Stryker över Etapp A9.

Fredagz! Frågan var inte om utan när under veckan mitt delmål/etapp skulle kunna strykas över? Att Tele2 steg på sin rapport igår gjorde att etappen blev nådd. Dessvärre tog några andra aktier stryk och portföljvärdet sjönk tillbaka. Men så idag vart det full ös på Stockholmsbörsen igen. Så när klockan slog 17:30 så var portföljvärdet totalt över 250 000 kr. Ännu en etapp har avklarats. Känslan...ja just nu....bara tomhet...!

Etapp A9
Ha ett sammanlagt portföljvärde på 250 000 kr.
(Kräver löpande insättningar, samt att börsen inte går ned allt för mycket under 2017). 
(Nåddes 2017-10-20). (Bildkälla https://pixabay.com).

Har verkligen insett värdet över att klara av mindre mål på vägen mot slutmålet dvs pension. Jag kommer i helgen fundera ut några nya etapper som ska nås. Ska dock blicka lite högre för att utmana mig själv lite mer. Allt för att komma lite närmare målet än vad jag nu är!


Hur sätter du dina delmål? Enkla att nå eller snudd på omöjliga?


Trevlig helg!


/investeralitemera


söndag 15 oktober 2017

Har koll på läget!

Söndagz! Har under helgen hunnit titta igenom Avanza portföljen minst ca 100 gånger! Jag vet ju att innehaven eller värdet inte kunnat ändrats. Men jag kan bara inte sluta kolla hur läget är. Tusentals tankar går genom huvudet, saker som om jag valt rätt aktier. Eller om jag borde investera i någon speciell aktie som fått stå tillbaka under året som gått? 1 år går förbaskat snabbt det inser jag nu när jag smått börjar summera 2017 och tänka på 2018.En sabb koll på min delmål/etapper! Visar att jag med lite tur kommer kunna stänga/stryka över två stycken inom dom närmsta veckorna. (Ta i trä..)

Men en normal månadsinsättning nu i slutet på oktober! Så kommer jag kunna stryka över Etapp A8. Det är väldig nära nu! (Ta i trä..)

Etapp A8
Sätta in och investera minst totalt 55 000 kr under 2017.
(Kräver att jag köper aktier eller fonder för minst 4583 kr varje månad).


Får vi en börsdag på måndag som slutar på plus!? Samt givetvis att flertalet av mina aktier visar blått. Då ryker Etapp A9. Kan givetvis slå helt fel om börsen vänder ned under vecka som kommer. Men i skrivandes stund fattas det ca 500 kr för att nå målet. (Ta i trä..)

Etapp A9
Ha ett sammanlagt portföljvärde på 250 000 kr.
(Kräver löpande insättningar, samt att börsen inte går ned allt för mycket under 2017).


Har med andra spännande veckor framför mig......../villhalitemerkollpåläget
lördag 14 oktober 2017

Köpt Telia...

Lördagz! Tiden rinner iväg och har känslan av att den inte riktigt räcker till. Men är utan tvekan en känsla jag inte är ensam om att ha! Blogginläggen har därför fått stå tillbaka en hel del. Men jag jobbar på att ta mig tillbaka till lite fler frekventa inlägg.
(Bildkälla https://pixabay.com).
I Torsdags passade jag på att utöka i Telia. Visserligen bara 30 st aktier och total äger jag nu 900 st. Det blir 900 kr rakt in på kontot vid nästa utdelning den 27 oktober. Ett av mina delmål är ju att äga 1500 st Telia aktier. Planen var att nå det redan under 2017. Men det kommer inte hända i år. Det kan utan tvekan lova. Jag får därför fortsätta kämpa och vem vet, kanske når jag målet under 2018!?

Kommer ett gäng q3 rapporter under kommande vecka. Den jag för egen del mest ser fram emot är Tele2´s.


/investeralitemera

fredag 6 oktober 2017

Fredagz!

Fredagz! Veckan bockades av i en väldans fart. Dagarna har flutit ihop och jag har svårt att säga vad jag gjort och när gjort det! Ett sätt att få hjärnan att jobba lite extra, när den använder samma nervbanor. Är att göra något man brukar göra, fast att man göra det lite annorlunda. Ta en ny väg till jobbet genom att ex svänga av lite tidigare. Kanske kan man då tvinga hjärnan att anstränga sig för att hitta rätt!?(Bildkälla: https://pixabay.com)

Tänkte nämligen på det idag när jag skulle hämta kaffe. Tog en rejäl omväg i korridoren allt för att tvinga fram en ny nervbana i hjärnan! Sen om det hjälper mig att bli mindre senil om ca 10-20 år!? Det har jag ingen som helst aning om? Men omvägen kändes riktigt onödig i alla fall! Kaffet då? Jo det smakade i alla fall precis som det brukar.... Eller var det idag som jag drack pulverkaffe istället för vanligt!?

Att skapa nya nervbanor...


/funderalitemera