söndag 21 april 2019

..tappar tid!

Torzdagzz.. Att tid är relativt är något man lär sig. Att vänta eller att se fram emot något spännande? Kan få tiden att upplevas som om den går sakta. När man har roligt känns det som om tiden går snabbare. Oj var klockan redan dags att gå hem!?

Att kunna påverka min egen tid är något jag ser fram emot. Att själv kunna välja om jag verkligen måste gå upp när klockan ringer på morgonen. Det om något skulle vara lyx för mig. Men för att nå dit jag vill, så behöver jag mera pengar. Som det är nu kommer pengar i samband med lön och aktieutdelningar. Så fort vi är i mellan dessa två, så upplever jag dessutom känslan av att jag tappar tid! Det blir lite av en stress som planar ut runt den 25:e och brukar uppenbara sig igen i slutet på varje månad. Då det alltid känns som det är för långt kvar till nästa lön. Därför är det extra skönt att vi nu redan är inne på slut dagarna innan lön. Men f-n vad fyra dagar kan kännas som väldigt långt bort!

Bildkälla: https://pixabay.com
/funderalitemera

fredag 19 april 2019

Några utdelningar senare...

LångFredagzz.. Att vara ledig en fredag vare sig det är en helgdag eller inte? Det tycker jag är lyxigt om något. Om man ändå kunde ha det så här bra oftare! Sen blir det ju inte direkt sämre av att man är ledig på Måndag också! Näe..korta arbetsveckor det gillas! Mera sånt vill jag ha!

Det har inkommit några utdelningar på konto sen sist. Nämligen från Nordea 3054 kr efter att källskatten dragits av. Sen från Telia 1277 kr och North West Healthcare Properties REIT hela 23 kr. Givetvis drogs det även källskatt där. Jag återinvesterade pengarna i 40 st Ocean Yield samt 21 st Resurs. Totalt för i år har jag nu fått 11 076 kr i utdelningar. Prognosen just nu pekar på att jag kommer hamna runt ca 24 000 kr för hela 2019. Men jag jobbar på att det ska bli betydligt mer!

Ha nu en riktigt go och glad Påsk!/investeralitemera

söndag 7 april 2019

Väntar på nästa utdelning.

Zöndagzz.. En helg går alldeles för fort. Har därför lite lagom söndagsångest idag. Men så tänker jag på utdelningen från Nordea som kommer imorgon. Eller gör den verkligen det? Tar det kanske någon extra bankdag? För pengarna skickas väl från Finland som numera är bolagets hemvist. Hur som, tanken att få bränna iväg utdelningen får mig i alla fall på lite bättre humör.Bildkälla: https://pixabay.com

Men Måndagar är första dagen jag kommer ta bort när/om ekonomin tillåter det? Nu är jag ju rätt långt bort från att kunna göra det. Så därför fortsätter jag gneta på. Är ju trots allt bara 18 dagar kvar till nästa lön. Det gäller ju att se positivt på saker och ting..eller hur? 


/investeralitemera
fredag 5 april 2019

Utdelning och återinvestering.

Fredagzz. Enligt mig den bästa dagen på veckan! Med hela helgen framför sig. Sen att dom kommande dagarna ser ut att bli bra väder med sol och inte allt för kallt. Det gör ju det bara bättre! Näe.. full fart in i helgen bara!

Bildkälla: https://pixabay.com/


Nu kom det då äntligen lite bra saker från "Swedbank", nämligen deras utdelning. Som den här gången gav hela 14,20 kr per aktie. Vilket för mig resulterade i 3138 kr att investera vidare med. Jag svängde i ärlighetens namn mellan flera olika bolag. Men istället för att återigen ta in en ny aktie! Så valde jag att köpa 70st trygga gamla Telia. Har ju ett mål att komma upp i 1500st. Nu räckte det dock inte hela vägen. Totalt uppgår nu antalet till 1083st. Som kommer ge mig 1277 kr i utdelning 17 april. Så det rör ju på sig i alla fall!


Trevlig fredag och helg!/investeralitemerasöndag 31 mars 2019

Avstämning Mars.

Zöndagzz.. Strålande sol och humöret är på topp. Har uppdaterat "innehav" och kan konstatera att det totala värdet på portföljen minskat med ca 2,1 % sen förra månadens avstämning. Visste ju redan när Swedbanks kurs började dra söderut, att det skulle slå ganska hårt på portföljen. Men nu kommer det ju trots allt en skvätt pengar från Swedbank i form av utdelning på Torsdag. Det tackar jag givetvis för. Har inte hunnit tänka på vart dom gör bäst nytta? Vet även att så fort jag postat det här inlägget så kommer hjärnan gå på hög vart pengarna troligen ska investeras. Framåt torsdag ca 09.10 så vet jag vart?
Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och lyssna på någon podd!

Ha en härlig Söndag!

/investeralitemera


lördag 30 mars 2019

Portföljen visar minus...

Lördagzz. Såg fram emot ett långt och härligt sovmorgon. Men tro inte att det gick som tänkt. Näe istället så vaknade jag pigg tidigare än på en arbetsdag. Hur är det ens möjligt? Vägrade dock att gå upp och halvsov fram och tillbaka tills klockan nästan var 08:30. Sen gick jag upp och tog en väldigt lång frukost. Sova får jag väl istället göra när jag blir riktigt gammal !?

Det var ingen rolig vecka för oss med "swed-pank" aktier! Försöker ändå se det positivt och tänka 7 år framåt. Då måste väl ändå aktien ha repat sig? Som sagt ingen mening att gråta över spilld mjölk. Har ju delvis själv spillt den, eftersom jag köpt på mig fler under aktiens nedgång! Totalt visar nu portföljen på minus. Swedbank aktien med minus på 31 % är givetvis en stor orsak till det. Men finns även några andra botten sänken i min portfölj!
 
Näe nu drar jag ut i det fina vädret istället. 

Ha en trevlig helg!/investeralitemeratorsdag 28 mars 2019

Swek-bank.

Torzdagzz.. Trots debaclet i Swek-bank aktien, förlåt jag menar så klart Swedbank. Så började faktiskt dagen ganska bra. Mest för att Axfoods utdelning på 1960 kr fanns tillgänglig på kontot. Men där och då kunde jag stå emot mina egna tvångstankar. Inte vart det bättre av att jag "lånade" av mig själv och gjorde en liten överföring från min bank. Ett "lån" jag nästan helt säkert aldrig kommer att betala tillbaka!  Nåväl jag kunde inte motstå Swedbanks kommande utdelning och passade därför på att köpa på mig 21 st aktier. Trots att jag tror att det kommer dröja länge innan kursen helt återhämtar sig. Men på långsikt så blir nog det här bra! Får vi hoppas.......
( Bildkälla: https://pixabay.com )./investeralitemera


onsdag 27 mars 2019

Ny aktie i portföljen.

Onzdagzz.. Har funderat fram och tillbaka på att ta in en ny utdelningsaktie i portföljen. Men har inte riktigt kunnat bestämma mig för vilken? Eftersom det för mig fanns vissa intressanta aktier som ännu inte helt återhämtat sig från nedgången i slutet av 2018. Så hade jag span på flera och helt ärligt så var min första tanke att köpa JM. Som visserligen gått ganska bra sen årsskiftet.

Men så började jag fundera på dom bostäder som bolaget ännu inte lyckats sälja i mitt närområde. Så då fegade jag helt enkelt ur, trots den fina utdelningen som aktien ger nu i början av April.(12 kr/aktie). Istället blickade jag utanför Sveriges gränser och slog till med ett köp av "NorthWest Healthcare Properties REIT". Hela 60 st aktier räckte pengarna till den här gången.


Kort om bolaget:
Kanadensiskt fastighetsbolag med inriktning mot vårdfastigheter. Som har utdelning varje månad. .

För mer info om bolaget så kolla in vad Västkustinvestaren har skrivit om bolaget. 
https://xn--vstkustinvesteraren-gwb.se/northwest-healthcare/
Vad är då en REIT?

Det är en förkortning av "Real estate investment trust". En svensk översättning skulle kunna vara "fastighetsfond". På wikipedia kan man bla läsa följande.

"En REIT är ett bolag eller en investeringsfond vars syfte är att investera i fastigheter eller fastighetsobligationer eller andra fastighetsrelaterade krediter. En REIT är typiskt sett undantagen från inkomstskatt på vinster. Istället beskattas enbart investorerna för erhållna utdelningar. Därmed sker ingen dubbelbeskattning av överskottet från fastighetssektorn.

Regelverket för REIT varierar mellan olika länder där olika förutsättningar måste vara uppfyllda för att ett företag ska omfattas av REIT-regelverket och därmed undantas från beskattning. Ofta ingår krav på att minst 90% av intäkterna ska vara fastighetsrelaterade och att en viss, stor andel (exempelvis 80 %) av den årliga vinsten ska delas ut. Det kan förekomma andra detaljerade regler som till exempel skiljer på den skattemässiga behandlingen av intäkter från bostäder respektive kommersiella fastigheter eller regler för belåningsgrad eller begränsningar i val av finansieringsformer. En REIT kan börsnoteras."

tisdag 26 mars 2019

Vad är Quora?

Tizdagzz.. En av mina favoritsidor att besöka är www.quora.com. Där slår jag mer än gärna ihjäl lite tid. Quora är en sida där man som användare kan ställa frågor om i stort sett vad som helst. Som sen besvaras av andra användare och betygsätts. Så att dom bästa svaren kommer först! Just frågor kring "hur ska man investera" eller "vilken var din bästa investering"? Det tycker jag personligen är väldigt intressanta att läsa om, när andra delar med sig. Sen får man givetvis ta allt som står där med en nypa salt. Men det är ändå tillräckligt intressant för att jag ska komma tillbaka till sidan och vilja läsa mer!


(Bildkälla: www.quora.com ).


Det finns mer spännande att läsa om Quoras och dess historia på wikipedia. Bla att det var två fd Facebook anställda som startade sidan.


/läsalitemerasöndag 24 mars 2019

Lönen snart på kontot!

Zöndagzz.. Efter att ha haft känslan att det hela tiden är 14 dagar kvar till lön. Så känns det riktigt bra att det kommer in lite pengar kontot imorgon Måndag. Har funderat fram och tillbaka på hur mycket som kommer kunna avvaras från den här lönen? Klart är att det inte alls blir i nivå som dom andra månaderna. Resor med familjen "ställer till det". Men hellre att pengarna går till en sån utgift än något riktigt tråkigt som en bilreparation etc?


(Bildkälla https://pixabay.com ).

/funderarlitemera