torsdag 3 september 2020

Portföljens fiende nummer 1...

Torzdagz.. Helgen närmar sig med stormsteg. Att bara jobba 4 dagar i veckan har klart sina fördelar. Men nu när företaget återigen ska skära ned på antalet anställda. Så får vi se om jag fortfarande sitter med trumf eller fått svarte Petter?

















Bildkälla: https://pixabay.com

Det händer att jag får tankar att göra något annorlunda med portföljen. Storstäda lite så att säga. Genom att sälja av något av mina större innehav. Oftast så kan jag slå ifrån mig tankarna. Men ibland så biter dom sig fast och vägrar släppa. När det blir så...då är jag min portföljs största fiende. Det är precis vad som hände mig för någon vecka sen. Läste om en kvartalsutdelare som "troligen" skulle prestera ett väldigt bra Q2. Det i sin tur skulle ge en väldigt fin utdelning. Aktien i sig hade trots det inte rört sig allt för mycket uppåt. Viljan och girigheten att äga aktien vart till slut för stor. Jag sålde därför av en del av mina indexfonder för att få loss kapital. Därför finns det nu ett nytt bolag i portföljen nämligen Norska "Frontline och 206 st aktier. Utdelningen då? Jo den vart inte alls vad jag hade hoppats på. Men ca 905 kr i slutet på September är pengar det med.

Saxat från Avanza:

Frontline är ett norskt tankrederi. Största delen av transporten utgörs av råolja som skeppas på global nivå till bolagets kunder. Idag äger och förvaltar bolaget över flera fartyg i olika storlekar, från VLCC (Very Large Crude Carrier) till Suezmaxfartyg. Bolaget grundades ursprungligen i Sverige under 1985 men har sedan etableringen genomgått flera förvärv och omstruktureringar. Bolagets huvudkontor ligger i Bermuda.


Följande köp har gjorts sen senaste inlägget,

Resurs Bank 200 st
Swedbank 30 st
Frontline 206 st
Ocean Yield 2st 



Hur står du i mot tankar om att sälja och göra om?


/investeralitemera