måndag 31 december 2018

Avstämning December..

Måndagzz.. Det är nyårsafton och det här inlägget blir inte en sammanfattning av året som gått. Näe det får nästa inlägg handla om. Istället så är det här ett inlägg om hur månaden gått jämfört med månaden innan. Som vanligt med andra ord Behöver inte vara krångligare än så. Det totala portföljvärdet steg med 0,76% till 358 756 kr jämfört med föregående månad. Vilket helt och hållet beror på dom nyinvesteringarna som gjorts under December. Att nå ett totalt värde på 400 000 kr känns just nu väldigt långt bort. Har uppdaterat fliken "innehav".
(Bildkälla https://pixabay.com ).


Gott nytt år!/funderarättmycketmera


söndag 30 december 2018

Köp när det gör som ondast...

Söndagzz.. På årets sista handelsdag. Gjorde jag årets sista investering. Fast jag egentligen inte alls hade tänkt "spendera" några pengar. Men när alla räkningar och julklappar var betalda. Så låg mitt månadssparande på sin plats och bara väntade på att få skickas iväg till Avanza. Men då började jag i stället fundera på att låta dom ligga kvar hos min bank. Till nästa månad för att ha ännu mer att investera med. Den tanken stod jag bara ut med i max 2 dagar. Sen började jag istället fundera på vart det gör som ondast nu att köpa flera aktier? Det vart därför följande inköp.


Ratos 150 st
Axfood 20 st
Swedbank 10 st
Ocean Yield 25 st(Bildkälla https://pixabay.com ).

Hade jag velat ha känslan av riktigt ont? Då fanns det faktiskt några andra alternativ som ex Medivir. Men så ont ville jag då rakt inte ha! Lite lagom ont får räcka! 

Hur agerar du på ev värdeminskningar i portföljen?/investeralitemera

torsdag 27 december 2018

En hel del minus...

Torzdagzz.. Vi börjar närma oss årets sista börsdag. Mina två stycken Avanzaportföljer är i skrivandets stund ned med minus 4,61% samt minus 10,81% (Kapitalförsäkringen). Kan med stor säkerhet säga att dom kommer att vara på minus när vi summerar 2018 också. Ja vad som säger man om det? Inte så mycket faktiskt. Har en hel del utdelningar att se fram emot under 2019. Mina innehav har blivit billigare. Sen om det är bra eller dåligt? Det lär visa sig under året som kommer. Hur som jag tycker det ska bli riktigt spännande och se vilket håll den Svenska börsen tar 2019.


(Bildkälla https://pixabay.com )


Pris är vad du betalar, värde är vad du får!
..Warren Buffett


/investeralitemera
lördag 1 december 2018

Avstämning November, utdelningar och funderingar!

Lördagzzz... Nu är det inte långt kvar till självaste Julafton. Men ändå håller jag på med något slag självbedrägeri. Eftersom jag tror mig ha all tid i världen till att handla julklappar. Pengarna är avsatta redan. Så kan inte köra med den ursäkten att jag väntar på December lönen. Mitt problem är nog snarare att jag tycker det är så sjuk tråkigt att handla. 

Fick önskelistan av dottern och konstaterade att allt kunde köpas från ett och samma ställe via internet. Vad bra tänkte jag! Hmm..mindre bra att inte ett endaste plagg från önskelistan fanns kvar i hennes storlek. Där och då dog min lilla entusiasm till att köpa julklappar. Får hoppas på ny initiativförmåga under veckan som kommer...


Året sista utdelning kom idag in på kontot. 646 kr från American Shipping Company.

Övriga utdelningar under November.

Ocean Yield 10 kr
H&M  48 kr
Baltic Horizon Fund 772 kr

Totalt för månaden blev det 1476 kr i utdelningar. Vilket även gör att 2018 års utdelningar är 624 kr mer än 2017 års utdelningar. Det är otroligt skoj att det blev mer i utdelningar i år.


Novemeber visade sig trots allt vara en bra månad för portföljen.
Då den tack vare nyinvesteringar steg till "All time high". Trodde att jag skulle få summera att portföljen tappat massor i värde. Men så vart det alltså inte!


/investeralitemeratorsdag 15 november 2018

Lång väg kvar....

Torsdagzz.. Halsen värker och huvudet ömmar. Lurar mig själv genom att säga att det inte är någon fara. För vem har råd att vara hemma en dag från jobbet? Nu är jag givetvis inte fullt så dåligt som jag försöker framstå. Mitt humör och välbefinnande har varit på topp nu i ett par veckor. Så en liten svacka kan jag nog allt kosta på mig. Att erkänna att jag verkligen är sjuk? Det skulle jag nog aldrig göra!

När jag för ett år sedan började kika på vad jag ville få ut av 2018? Så satte jag upp ett nytt mål som jag ville nå.

Sparmål 2:
Påbörja ett nytt fondsparande med målet att om 5 år betala av lite på ett av bolånen.
Ny sparande 24 000 kr.

Bilden ovan får illustrera hur långt jag har kvar innan det är nått. Handen på hjärtat och jag kan säga att jag kommer misslyckas med att nå det under 2018. Totalt har "noll" kronor avsatts till "Sparmål 2".

Hur kunde jag då misslyckas så kapitalt?

Hmm..ja..kan väl säga att pengarna gick till sånt som behövdes på annat håll. Än just ett extra sparande. Men tar ändå med mig en sak in i kommande 2019. Jag kommer återgå till fler och mindre delmål/etapper. Upptäckte att det funkar betydligt bättre för mig.

Hur går det då med....

Sparmål 1:
Jag ska nyspara i aktier och fonder för 75 000 kr. (Månatliga insättningar på minst 6250 kr).

Investeringsmål 1: 20 000 kr ska investeras i fonder.
Investeringsmål 2: 55 000 kr ska investeras i aktier.

Det tänker jag inte avslöja förrns vid årsavstämningen i slutet på det här året!Hur följer du upp din mål?/investeralitemera


 tisdag 13 november 2018

Fick mitt Mastercard kapat!

Tisdagz.. Vi lever i en ny tidsålder får man ibland höra. Vi ska digitalisera och framtidssäkra. Gamla sanningar gäller inte längre. Ekonomin har gått in i en supercykel. Hmm..fint.. väldigt fint. Upplevde nämligen lite att dom sk nya tiderna här om dagen när jag fick mitt Mastercard kapat. Men låt oss börja från början....

Jag har i dagsläget inget kontokort kopplat till mitt lönekonto. Mest för att jag vill inte betala för det. Tycker banken kan bjuda mig på den kostnaden. Jo jag betalar massor i fondavgifter årligen. Som hamnar på bankens sista summerade rad. Sån är jag...rätt tjurskallig. Så jag har bara ett OKQ8 Visakort. Som kostar noll kronor per år i avgift. Men det är rätt drygt att föra över pengar till det kortet. Men jag får ju bonus på dom köp jag gör med det. Som sen ger mig en liten check kvartalsvis som kan användas hos OKQ8.

Det enda kort jag har hos min bank är ett Mastercard. Som jag skaffade på min förra arbetsgivares inrådan. Dom stod för avgiften och jag kunde göra köp som tågbiljetter etc. Utgifter som betalades tillbaka av arbetsgivaren månaden efter. Smidigt och bra tyckte jag. När jag sen bytte jobb, så lät jag kortet vara kvar. Så den avgiften betalar jag numera själv...hm....! Tycker en avgift till banken räcker och kortet funkar även ibland som en buffert för oförutsedda utgifter.

Normalt när jag använder mitt Mastercard till ett köp av något. Så beror det oftast på att pengarna på mitt OKQ8 Visakort är slut. Eller att jag glömt föra över mer pengar. Då brukar jag direkt efter köpet göra en betalning/överföring tillbaka till Mastercard. Så att kreditgränsen blir återställd till 8000 kr som jag har. För ett par dagar sen så började saldot på Mastercard löpa amok. Även fast jag dagen innan hade satt tillbaka 1000 kr. Så återställdes inte nivån till 8000. Utan den fortsatt ned. Konstigt nog stod det ett visst belopp som reserverat.. Till sist nåde min skuld över kreditgränsen och slutade på 9447 kr. Då tyckte jag det var dags att ringa banken. Visste nämligen inte ens att det gick att gå över "kreditgränsen".

Bankens kortkundtjänst informerade mig om att jag hade ju gjort en del köp på "iTunes". Då drog jag i nödbromsen. - VA SA DU!!!??? Jag har en Samsung så att handla på iTunes verkar inte riktigt rätt? Även om det säkert finns anledningar till att jag skulle kunnat handla där. Dessvärre låg iTunes beloppen ännu bara som "reserverade". Så jag såg dom inte. Kortkundtjänsten sa att jag var tvungen att vänta tills dom dök upp. Därefter skulle jag kontakta iTunes. Men kortet spärrades i alla fall.

Idag dök alla 15 st transaktioner upp. Hmm..fint...totalt hade mitt kort köpt på iTunes för ca 7335 kr. Ringde då direkt upp supporten hos Apple/iTunes. Där fick jag super bra hjälp att reklamera "mina" köp utan krångel. Men även information om att pengarna skulle sättas tillbaka inom 30 dagar. Men fick ingen info i vilken del av världen köpen hade gjorts i. Det hade ju varit intressant....

Har jag då varit oaktsam med mitt Mastercard. Hmm..nej inte vad jag tycker. Men kortet har funnit sparat på två ställen. Hos Google för att enkelt kunna handla på "Google Play". Samt hos min lokaltrafiks hemsida. För att enkelt kunna fylla på dotterns busskort. Kanske dumt så här i efterhand. Men något av dom företagen behöver nog kolla säkerheten vid kortköp en extra gång!Jag kommer givetvis inte ha kortet sparat på några sajter framöver. Litade jag lite på säkerhet på internet innan det här? Så litar jag definitivt ännu mindre nu. Helt klart är att vissa köp inte är säkra nog? Om något som att få kortet kapat kan hända!


Har du någon gång fått ditt kort kapat?/investeralitemera
onsdag 31 oktober 2018

Avstämning Oktober och lite annat...

Onzdagz.. Kanske inte världens bästa början på dagen? Men det var ändå rätt skönt med sovmorgon  i morse. Sen att det berodde på att någon glömde ställa klockan? Den där någon var ingen mindre än jag. Men jag var på jobbet tidigare än vanligt. Mest tack vare att jag hoppade över frukosten hemma och åt den på jobbet istället. Kanske ska göra så fler gånger. Fick ju trots allt sova ca 30 min längre än vanligt....(Bildkälla https://pixabay.com)

Har uppdaterat fliken "Innehav". Där den uppgående trenden är bruten och det totala portföljvärdet minskar från förra månaden med ca 2,13 %.


Idag gjorde jag slag i saken och tog hem en vinst. Sålde nämligen av Leroy Seafood som stigit med hela 78% sen starten. För dom pengarna köpte jag,

221 st American Shipping Company,
35 st Nordea
och hela 6 st Ocean Yield.


Västkust Investeraren har skrivit en riktig bra inlägg om vad Ocean Yield sysslar med.

Källa: http://västkustinvesteraren-gwb.se/ocean-yield-the-dividend-yield-company/
/investeralitemerasöndag 28 oktober 2018

Snart slut på utdelningarna för året.

Zöndagz.. Det blir i och med vintertid mörkare tidigare på dagen. Jag gillar inte att gå till jobbet när det är mörkt. Sen när man väl ska hem så är det också mörkt. Detta ständiga mörker... Kanske vore det bästa om vi bara höll oss till normaltid hela tiden? Det tåls att tänka på....

Telia delade i fredags ut 1164 kr till mig. Totalt för året har jag nu fått ihop 15 371 kr i utdelningar. Det är ca 900 kr kvar till förra årets samlade utdelningsnivå. Men det återstår två utdelningar till innan året är slut. Nämligen från Baltic Horizon Fund och American shippings Company. Det kan räcka för att komma över förra årets samlade resultat.


För utdelningen och pengar från lönen köpte jag i fredags.

Baltic Horizon Fund 200 st.
Axfood 47 st.
American Shipping Company 13 st.
/investeralitemera


söndag 14 oktober 2018

Utdelning och långt mellan inläggen!

Zöndagzz. Trots flera uppslag om olika blogginlägg. Så lyckas jag inte samla ihop tankarna och skriva något att publicera. Har inte riktigt full koll på vad det beror på?

Har varit lite av varannan dags börs sista vecka. Ned ena dagen för att gå upp lite andra. För mig innebär det att många av mina innehav har blivit "billigare". Men eftersom jag går och väntar på löning för att få något att investera med. Så hoppas jag att det inte tokvänder upp innan mina pengar finns tillgängliga att investera för.

I Fredags kom en efterlängtad utdelning från Resurs. Mina 800 st aktier gav totalt 1320 kr rakt in på kontot. Kommer i vanlig ordning försöka att inte investera dom. Nej inte förrns månadsinsättning också ligger på avanzakontot.


Totalt har jag nu under 2018 fått 14 207 kr i aktie utdelning.
Glöm inte att pengar kan du alltid få mer av... Men att få mera tid det är svårare!

/investeralitemera

söndag 30 september 2018

Avstämning September.

Zöndagzz.. September sa bara "svosch" och så var den förbi. Nu går vi mot dom månader jag gillar allra minst. Nämligen höst och vintermånaderna. Men för att hålla humöret uppe. Så ser jag fram emot att jag i kallaste Oktober har utdelningar från både Telia och Resurs. Alltid något att glädjas åt...

I och med lönen i vanlig ordning hade den goda smaken att ramla in på kontot den 25:e. Så köpte jag samma dag 100 st Resurs och 18 st Axfood. Aktier jag även fortsättningsvis kommer fortsätta öka i.(Bildkälla: https://pixabay.com).
Har även uppdaterat fliken "innehav". Tack var månadens investeringar. Så visar det totala portföljvärdet på "all time high". Vilket givetvis är riktigt skoj. Bara hoppas att börsen inte för för sig att vända ned....


/investeralitemera 

tisdag 18 september 2018

För långt till lönen!

Tisdagz. En vecka kvar till lönen och som vanligt är det för långt dit! Har trots idogt snålande behövt ta av det som kallas för "bufferten". Känner just nu av det som kalls för "ekonomisk-stress". Trots en hyfsad slant hos Avanza i aktier och fonder. Så är jag riktigt j*vla pank. Hur kunde det bli så här? Hade ju bra koll på alla utgifter när Augusti lönen landade på kontot! Jo just för att det kom en del "oförutsedda utgifter". Någon som fyllde år (Hmm hade jag givetvis glömt). Någon tog skolfoto och lite annat som inte var gratis.... Visst skulle jag kunnat ha kapat en del av utgifterna. Men nu gjorde jag inte det. Därför ser det ut som det gör på "alla" konton idag. Snålar jag resten av veckan så är det givetvis inga problem! För frysen är i alla fall full.....(Bildkälla: https://pixabay.com).
/funderajättemycketmeratisdag 11 september 2018

Inte ett roligt antal..eller?

Tisdagz.. I min iver att bränna den sista slanten som vart kvar efter gårdagens investering. Så glömde jag byta tillbaka till courtage klass "mini". Kanske var det ett "tecken" i sig. Eftersom pengarna bara räckte till 13 st American Shipping Company. Totalt har jag nu.... 666 st.. Tro f-n att det var ett dålig antal att äga. För så fort jag köpt mina 13 st. Så började aktiekursen gå ned. Som sagt kanske ett tecken i sig. Därför kommer jag så fort courtage klassen är mini igen köpa minst 1st aktie för att komma bort som det inte så roliga antalet...

(Bildkälla https://pixabay.com).

/investeralitemera

måndag 10 september 2018

Sålt Nordea och Köpt Nordea!

Måndagz.. Idag tog sig kursen för mina Nordea aktier över mitt "Gav". Jag gjorde då slag i saken och sålde av allihop. För att minuterna senare köpa tillbaka dom och några till i min kapitalförsäkring. Anledningen till det var att dom troligen kommer att beskattas som utländska aktier i och med flytten av huvudkontor till Finland. Helt säker kan man dock inte vara förrns info om nästa aktieutdelning kommer. Nordea kanske har en lösning på "Källskatts problematiken" som dom inte informerat om än? Vem vet?


(Bildkälla https://pixabay.com).

En som skrivit ett mycket bra inlägg om just "källskatt" är bloggaren "Krona till miljonen". Så gå gärna in där och läs mera.

https://www.kronantillmiljonen.se/kunskap/kallskatt-pa-utdelning/


/investeralitemera


lördag 8 september 2018

Snålvecka och aktieutdelning!

Lördagzz. För ett par veckor sedan inledde jag "operation snålvecka". Hur har det då gått? Nja så där om sanningen ska fram. Efter att ha fått köpa både plankor och lack. Så gick det faktiskt riktigt bra. Höll inne på alkoholkonsumtionen ena helgen och följde upp med en riktig snålvecka. Där inget överhuvudtaget alls köptes. Jo mat köpte jag givetvis. Men så kom förra helgen och jag var ut på lokal. Det vart dyrt, så pass dyrt att jag straffade mig själv genom neka mig taxi hem. Så istället fick jag bita i det sura äpplet och gå ca 1,6 mil. Tog lite drygt 2h och 10 min. Det man inte har i huvudet? Det får man ha i bena. Nu är jag åter igen inne på snålspåret. Vilket är lika bra för rent ekonomiskt ligger jag efter planen för den här månaden. Skam den som ger sig...(Bildkälla https://pixabay.com).

Har väntat och väntat på utdelning från American Shipping Company och Baltic Horizon Fund. Men så idag på en lördag fanns pengarna på min ISK och KF hos Avanza. Totalt 1137 kr som kommer att återinvesteras. I vad vet jag inte riktigt nu. Men det löser sig...

American Shipping Company, utdelning 467 kr.
Baltic Horizon Fund, utdelning 661 kr.


/investeralitemera


måndag 3 september 2018

Sålt 1 och köpt 13.

Måndagz. Har stirrat på den där aktien sen den dök upp i portföljen. Tycker att den varit lite störande. Ett tag tänkte jag att den skulle få några fler kompisar. Men idag kunde jag inte hålla mig längre och sålde iväg den. Jag pratar alltså om min endaste MTG aktie. Som Kinnevik så snällt "delade" ut till mig för någon vecka sen. Istället skrapade jag ihop det som fanns kvar på Avanza och köpte 13st Telia aktier. Sen om det var ett bra eller dåligt beslut? Det får tiden utvisa.....(Bildkälla https://pixabay.com).

/investeralitemera
fredag 31 augusti 2018

Avstämning Augusti.

Fredagzz. Månadens sista dag och dags att göra månadsavstämning. Det totala portföljvärdet har ökat med ca 3 %. Men det beror enbart på det "nyspar" som gjordes i samband med lönen. Har uppdaterat fliken "innehav".
(Bildkälla https://pixabay.com).
Imorgon gör jag ett nytt försök med att ta ett långt sovmorgon. Ha en trevlig helg!


/investeralitemera

söndag 26 augusti 2018

Funderar på allt möjligt!

Söndagz. Alla helgens måsten som följer med ett hus är avklarade. Överst på agendan den här gången stod att klippa gräsmattan. Sagt det förr och säger det igen. Ser det som ren motion att klippa. Tack vare värmen så har man inte behövt klippa så ofta i sommar. Men nu börjar till och med jag tröttna på den. Lösningen på det skulle vara en rotbotgräsklippare. Dessvärre har jag inte en helt plan gräsmatta. Men till nästa sommar ska jag åtminstone koll upp lite priser....(Bildkälla https://pixabay.com).

Hjärnan har som vanligt när det är helg funderat iväg.

- Pratas en hel del om 6h arbetsdag. Hur skulle det ens vara möjligt?

- Har tandläkartid i September. Varför känner jag mig alltid så lurad efter ha varit där? Blir ju jämnt så dyrt!

- Snålveckan går så där. Vart tvungen att köpa en planka och skruv igår. Kanske kan ta igen det på maten?


/funderalitemera

lördag 25 augusti 2018

Fortsatt investerat!

Lördagzz. Lovade mig själv att ta ett riktigt långt sovmorgon idag. Gick så där kan jag konstatera. Första arbetsveckan är avklarad och nu kommer dagarna börja gå snabbt igen. Lönen kom in på kontot igår och den är redan fördelad. Känns nästan dumt att säga det. Men jag ser redan nu fram emot September lönen. Om man hela tiden blickar framåt och inte stannar upp och tänker på vad som händer här och nu. Hur ska man då kunna njuta av livet sen? Svår fråga....(Bildkälla https://pixabay.com).

För att tvinga mig till att hålla min investeringsplan och inte sväva iväg. Så skrev jag upp redan dagen innan vad jag skulle investera i. Så när väl pengarna var överförda till Avanza. Så visste jag precis vilka aktier som jag skulle köpa. Vart enligt följande.

American Shipping Company 36 st
Baltic Horizon Fund 200 st
Resurs 20 st
Axfood 25 st

Närmaste utdelning för mig blir i början på September. Då både American Shipping Company och Baltic Horizon Fund delar ut. Preliminär ser det ut att hamna runt ca 1000 kr. Beror nämligen lite på hur dollarn och euron står vid utdelningsdag.


/investeralitemera

tisdag 21 augusti 2018

Tillbaka på jobbet...

Tizdag. Semestern är slut och allt trevlig som kom med den. Har klarat av två arbetsdagar och kroppen samt knoppen fattar knappt vad som hänt? Huvudet känns som kramp. Inget fastnar och hur ska man orka ända fram till pension? Det får mig bara att vilja kämpa ännu hårdare mot målet. Kommer därför så fort lönen kommer in på kontot nu fredag. Dra igång en riktigt j*vla snål vecka. Tänker inte lägga ut en endaste slant på något under hela helgen och fram tills nästa. Återkommer med hur det går....


(Bildkälla: https://pixabay.com)

Avanza portföljen har backat lite dom senaste dagarna. Den kommer dock att må bra av att få lite nyspar som påfyllning nu på fredag! 
/investeralitemeramåndag 13 augusti 2018

Återköp..

Måndagz. Inne på min sista semestervecka. Än så länge har inte någon "börja jobba ångest" infunnit sig. Vilket jag är otroligt glad för. Har sysselsatt mig dom senaste dagarna med träning och att måla lite på huset. Har dock haft god hjälp av "pensionärs poolen" dvs mina föräldrar. Utan dom så hade nog knappt en lång sida av huset varit målat. Men som sagt tack vare dom så borde allt vara mer eller mindre klart tills jag börjar jobba om en vecka. Helt enligt plan med andra ord...(Bildkälla https://pixabay.com).
När jag målat så har jag uteslutande lyssnat på investerings poddar etc. Idag pratade man i en av dom om återköp av aktier. Fanns flera nyanser varför det var bra eller dålig när företagen gjorde återköp. En sak fastnade dock i mitt huvud. Om aktiekursen står på typ "all time high" så finns risken att återköpen inte kommer vara till fördel. Skulle aktiekursen sen rasa så har återköpen av egna aktier gjorts till alldeles för höga nivåer. Givetvis kan man ju aldrig veta sånt. Aktiekursen kan ju likväl stiga till en ny nivå av "all time high" efter ev köp. Som sagt intressant tankegång i alla fall! 

Vad tycker du om att bolag gör återköp av egen aktier?


/villinvesteralitemera


tisdag 7 augusti 2018

Investeringarna lyser med sin frånvaro...

Tizdagz.. Fortfarande semester och är nog första gången vädret spelar mindre roll. Ja eftersom det är så pass varmt att det helt enkelt vore synd att klaga på det. Sen nu när det blivit lite svalare om kvällarna. Så då sover jag betydligt bättre också. Bättre än på väldigt länge.....(Bildkälla https://pixabay.com).
Har fortfarande inte gjort några investeringar. Utan jag följer planen att ha kvar dom pengar i en "buffert". Det tar emot. Eftersom varje krona investerad i en utdelningsaktie blir preliminärt extra utdelande kronor under 2019. Förhoppningsvis så finns det möjlighet i slutet på månaden, att fortsätta mitt långsiktiga investerande./villinvesteralitemera
måndag 30 juli 2018

Månadsavstämning Juli.

Måndagz.. Inne på min tredje semester vecka. Känns otroligt bra och strunt samma om jag vaknar 07.15 och inte somnar om. Det enda som gnager lite, är att Juli kommer att passeras utan några nyinvesteringar.

När jag gick in i Juni så såg finanserna bra ut. Det fanns två buffertar. En för semester och bilservice. Samt en buffert för "ommålning av huset". Sen gick det mesta åt skogen. Bilservicen vart dyrare än utlovad. Vilket jag borde tagit höjd för! Att det skulle kunna hända dvs! Så det är mitt fel! Färgen kostade precis vad jag hade räknat med. Kommer visserligen behöva köpa lite mer. Men det finns på ett ungefär kvar till det i den bufferten. Men så går tvättmaskinen sönder dagarna innan jag ska på min första resa! En smärre katastrof. Det löste jag dock genom att ta från lönen som kom förra veckan. (Beställt en ny) Vilket resulterar i att jag inte "vågar" investera upp dom sista kronorna. För går något annat sönder i huset eller på bilen så står jag där utan buffert! Så det lilla som är kvar. Får ligga kvar och växa till en ny buffert. Vad lärde jag mig då av det här? Jo, att från och med nu behöver kommande buffert bli dubbelt så stor som den var i början på Juni....(Bildkälla https://pixabay.com).

Bättre går finanserna i Avanza portföljen. Som tar ett rejält kliv upp och ökar med ca 8 % jämfört med det totala värdet i Juni. Den största orsaken till ökningen är att Tele2 gått som tåget och likaså Resurs. Men det kan som vanligt svänga lika snabbt åt andra hållet. Har uppdaterat fliken "innehav".


/villinvesteralitemera


tisdag 24 juli 2018

Tänka efter före...

Tizdagz.. Äntligen har vi kommit upp i samma temperaturer här på Alcudia som hemma i Sverige. Regnet här om dagen höjde verkligen inte moralen. Men nu är ordningen mer eller mindre återställd. Är så pass varmt att jag nu tar igen mig på mitt hotellrums balkong.

Förutom att försöka ta mig igenom boken om Elon Musk. Så har jag med mig "Världens 99 bästa investerare" av Magnus Angenfelt. Den boken läste jag för 2 år sedan på just semestern. Tänkte att den kunde skänka mig lite investerings inspiration även den här gången.


"Let us be thankful for the fools. But for them the rest of us could not succeed. (Mark Twain).

Kan mycket möjligt vara "mig" han tänkte på!


"Agera aldrig på tips" (Jesse Livermore)

Har definitivt agerat på tips och därefter köpt aktier i bolaget. Har gått åt båda hållen med kursen.


/semestralitemera


söndag 22 juli 2018

Läser för att förstå!

Zemester.. Även fast jag haft semester i nästan en hel vecka nu. Så ligger oros ruset Kvar och surrar i magen. Tar säkert en vecka till tills det är helt borta...

Passar på att läsa nu när det inte finns så mycket annat att göra. Solen tar jag liksom ändå. För flera månader sen på någon bokrea så köpte nämligen jag "Elon Musk - Tesla, SpaceX och jakten på en fantastisk framtid" av Ashlee Vance. Har bara kommit ca 40 sidor. En mycktet intressant bok där författaren fått möjlighet att följa Elon och intervjua honom mer än gång. Trots det lilla jag läst så är jag glad över att inte jobba på Tesla etc. (Jag hade heller inte varit någon dom skulle anställt). Elon förväntar sig nämligen att man dyker upp på lördagar och jobbar. När färre jobbat över på just lördagar lär Elon enligt författaren sagt. - Vi börjar bli jävligt slappa....

Vilket är precis vad jag tänkte fortsätta dagen med att just göra....nämligen slappa!


(Reklam)

Boka ditt boende med Booking.com så får du 10 % tillbaka efter utcheckning. Det enda du behöver göra är att boka med länken https://www.booking.com/s/25_8/acidfa02/fortsättersemesterlitemerafredag 20 juli 2018

Dyrt med semester!

Fredagz.. Inne på första semesterveckan. Kan så här långt konstatera att det svin dyrt med semester. Började i Måndags med att servicen på bilen vart betydligt dyrare än beräknat. I Tisdags gick tvättmaskinen sönder. Så fort ett tvättprogram ska startas så nyper jordfelsbrytaren. Och herren sade varde mörker. Och mörker det vart. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, över den kommande utgiften? Väljer dock att se det hela positivt. Nu slipper jag ju tvätta tills den nya tvättmaskinen är på plats. Så vem är egentligen vinnaren här? (Jo jag vet det är inte jag)......

Det som glädjer mig däremot är Tele2 aktiens framfart på börsen dom senaste två dagarna. Att Tele2 dessutom är ett av mina större innehav gör det hela så mycket roligare. Häromdagen var aktien nere på nivåer runt 101 kr. Så att den idag stängde på 120,55 kr det var inte fy skam. Men man ska inte glömma att det trots allt kan gå lika snabbt ned om någon tråkig nyhet om bolaget förmedlas ut!


(Inlägget nedan innehåller reklam och sponsrade länkar)
Spenderade onsdag till idag på hotell i Göteborg. Då dottern i år igen hade förmånen att få åka ned på världens största ungdomsturnering i fotboll. Ett otroligt upplevelse för alla dom som fått chansen att få vara med på något så stort och häftigt. Själv trodde jag inte att jag ens skulle få komma ned och se henne spela. Bokade nämligen mitt hotell i senaste laget. I slutet på Maj via booking.com

Boka ditt boende med Booking.com så får du 10 % tillbaka efter utcheckning. Det enda du behöver göra är att boka med länken https://www.booking.com/s/25_8/acidfa02 


/fortsättersemesterlitemerasöndag 15 juli 2018

Zemester...

Zöndagzz.. Länge leve semestern. Har städat av arbetsveckan och den började allt annat än lugnt. Brukar alltid sägas att vi inte behöver vara så många på jobbet under semestern. Eftersom det är ju knappt någon av kunderna som jobbar då. Jo tjena! Första tre dagarna var det smärre katastrofer som visserligen kunder avvärjas. Men trots att antalet kunder som är aktiva är lägre än vanligt. Så hjälper det inte när det blir en smärre "katastrof" som bara måste lösas. Då märks det ju direkt att vi inte är så många som jobbar. Nu löpte dock Torsdagen och Fredagen på väldigt lugnt. Man får vara glad för det lilla här i livet...


(Bildkälla https://pixabay.com)

Kan inte minnas när jag senaste hade en semester med så många olika saker inplanerade. Den kommer med andra ord att gå snabbt, väldigt snabbt!


En fundering...

- Semester buffert, check. Men tänk om jag går "wild and crazy" på första resmålet? Vad f-n gör jag då? Om den inte räcker till resten av semestern? Hemska tanke..../semesteralitemera 
onsdag 11 juli 2018

Snart är det äntligen semester....

Onzdagz.. Inne på min sista vecka innan det äntligen är dags för min semester. På många sätt och vis blir det här en helt ny slags semester för mig. Men korten är delade och det är bara att spela ut dom. Finns en mening med allt. Även om jag just nu undrar vad det är? Det mesta brukar dock kunna lösa sig med tiden. Fortsätter därför se framåt och inte bakåt. Alltid lättare att "back-tredja" än att förutspå framtiden....

Har blivit lite glesare och glesare mellan inläggen. Egentligen har jag mer tid än någonsin. Men av någon anledning så glömmer jag bort eller bara inte orkar skriva något. Bloggande är lite som med träning. Ju mer du tränar ju lättare känns nästa träningen. Samma sak här. Ju mer man skriver ju lättare blir det att få till nästa inlägg. Ska försöka använda semestern till att få upp lite frekvens på inläggen...


(Bildkälla: investeralitemera)

På investerarsidan är det allmänt lugnt. Jag väntar in lönen som ligger två veckor framåt. Finns en fundering att öka i dom befintliga aktierna. Men även att ta in något nytt. Skriver jag exakt vilken aktie jag funderar på. Så kommer jag garanterat inte köpa den när det finns pengar på kontot. Så jag håller på det ett tag till. Brukar bli bäst så....


Några korta om något:

- Det är fotbolls VM och jag tittar så mycket jag bara hinner.
- Bilen ska in på service på första semesterdagen. Blir inte någon sovmorgon då.
- F-n bilen ska in på service. Kommer kosta skjortan som vanligt.
- Kan man klara en "all inclusive resa" utan en endaste inväxlad euro. #ekonomisksvensk
- Chansen till regn under mina 5 veckor semester? Svar 98%
- Sagt upp mitt Viasat abonnemang...#sparadkrona
- Förlängt mitt Viasat abonnemang... #fickettsåbraerbjudande/funderaextremtmycketmerasöndag 1 juli 2018

Avstämning Juni.

Zöndagz..Strålande sol ute och det återstår 10 arbetsdagar innan semestern börjar. Man kan ju bara hoppas med korsade fingrar och tår. Att vädret fortsätter vara lika fint nu under resten av Juli. Vore så typiskt att vädret vänder lagom till att semestern börjar. Men å andra sidan, regnar det och strular. Så har man en bra anledning att stanna inne istället för att jobba i trädgården etc. Gäller bara att se möjligheterna i allt.
(Bildkälla: https://pixabay.com).

Har uppdaterat "innehav".
Kan i och med det konstatera att det totala portföljvärdet har stigit med 3,63 %. Jämfört med förra avstämningen en månad tillbaka. Det är låter ju helt ok. Men synar man siffrorna lite extra? Så beror värde ökningen återigen på "nyinsättningar" och inte så mycket i värdeökningar.


/investeralitemera

måndag 25 juni 2018

Äntligen investerat igen...

Måndagz! Det var ett tag sedan någon investering gjordes. Känns som det i alla fall. Men idag kunde jag äntligen göra slag i saken. I och med att lönen kom in på kontot. Samt att alla räkningar ligger redo på kö för att dras. Så kunde jag föra över pengar till Avanza. Dagens skörd blev enligt följande, med stor övervikt till just banksektorn.

Swedbank 10 st
Nordea 20 st
Axfood 20 st
Resurs 30 st
(Bildkälla https://pixabay.com).

Har även ramlat in lite utdelning från Björn Borg. Nämligen 700 kr som genast återinvesterades i aktierna ovan./investeralitemerasöndag 17 juni 2018

Men nu då?

Zöndagz.. Regn, regn och åter regn. Vad hände med Solen som vi varit så bortskämda med under större delen av Maj? Vad tog den vägen? Kommer den ens tillbaka? Är det för att vi närmar oss midsommar som det nu har börjat regna? Många frågor som kräver sina svar?


(Bildkälla https://pixabay.com)

Går och väntar på att Björn Borgs aktieutdelning ska ramla in på kontot. Någonstans vill jag minas att jag läst? Att den skulle finnas på konto nu på Torsdag 21/6. Kan ha drömt ihop det? Men sen blir det lugnt med utdelningar ett tag framöver. Vad ska man då ha att se fram emot när utdelningsperioden nu går mot sitt slut?/inteinvesteralitemera


torsdag 14 juni 2018

Det hade varit så dumt...

Torzdagz! Glömde ställa klocka igår. Vaknade 30 min efter min vanliga alarmtid. Löste sig ändå, eftersom jag åkte direkt till kund utan att passera gå. Ja dvs utan att åka in till kontoret. Trots att jag fick sova längre än jag brukar. Så vara jag minst lika trött som vanligt. Om inte tröttare. Konstig hur det kan vara så!?

För några månader sen kollade jag huruvida jag kunde flytta en gammal tjänstepension. Gick in på det företag som sköter sånt. Jo dom gör det inte gratis utan dom tar ut ett visst arvode för det så klart. Den tjänstepension jag ville flytta var från min förra arbetsgivare. Den låg då hos SEB. Det har varit mycket bekvämt och bra. Eftersom det är min bank och jag har kunnat flytta runt och byta fonder utan större problem. Men utbudet som det gick att välja på var inte så speciellt stort. Givetvis hade jag bara indexfonder i tjänstepension..(Bildkälla https://pixabay.com).

För att göra en historia lagom lång eller lagom kort? Så ville jag givetvis att vid en ev flytt, så skulle avgifterna minska. Samt att valmöjligheten skulle bli större och jag skulle kunna handla aktier. Sagt och gjort och jag valde att flytta tjänstepensionen till Nordnet. Sen började problemen. Vid mina första aktieköp var courtageavgiften på 99 kr per affär. Mailade Nordnet som hävdade att dom inte hade något med det att göra. Utan det var minsann "företaget" som skötte flytten som måste ändra courtageavgiften... Eh... tyckte det lät konstigt och påpekade givetvis det. Men efter många turer och mail och telefonsamtal fram och tillbaka! Så lyckades Nordnet/företaget till sist ändra courtageavgiften till "Mini". Så som jag ville ha det från början....

Det första jag då gjorde när allt var klart. Var att sälja av "Tele2" från min tjänstepension. Vilket var igår. Vad hände idag? Jo Tele2 fick en rekommendationshöjning och aktien steg över 5 kr idag. Nu pratar vi inte speciellt stora summor som jag gick miste om. Men ändå... med facit på handen! Så skulle hållit kvar vid dom. Alltid lätt att vara efterklok. Tur att jag i alla fall inte har rört mina Tele2 aktier i min Avanza portfölj! Det hade varit så dumt....


/villinvesteralitemera


lördag 9 juni 2018

Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår!

Lördagz. I den del av Sverige där jag bor! Så var det igår många skolor som hade studentavslutning. Vädret var verkligen kanon bra. Även om vissa studenter själva säkert hade velat haft det lite svalare. Men jag har även sett och upplevt studentavslutningar som firats i hällregn. Det var verkligen ingen höjdare att se ungdomar stå på traktorflak dyblöta och genomfrusna. Men igår så var var vädret verkligen kanon. Så stort grattis till er som idag vaknar upp och undrar vart gårdagen tog vägen? Oroa er inte, det blir säkert fest idag med!?

Min egen studentdag mins jag fortfarande mycket väl. Kunde jag få chansen att uppleva den igen? Så skulle jag mer än gärna göra det. Det är utan tvekan en av mina lyckligaste dagar. Jag och mina närmaste kompisar skämtade redan på kvällen att göra om den. Att vi 10 år efter våran avslutning skulle klä upp oss och ta på oss mössorna igen och återuppleva avslutningsdagen. Fast i en annan större stad där ingen skulle kunna känna igen oss. Det har nu gått mer än 20 år vi har fortfarande inte "återupplevt" dagen! Men vissa saker är oftast bättre i tanken än i verkligheten!
(Bildkälla: https://pixabay.com).

Igår vart jag ännu mer förvirrad än vanligt. Min kvartalsutdelare "American Shipping Company" som jag har i min "Kapitalförsäkring" delade ut. Men ingen källskatt drogs på den. Trots att den är ett Norskt bolag. Det har å andra sidan aldrig dragits källskatt på dess utdelningar. Men varför drogs det då på "Leroy Seafood". Kanske någon där ute som har bättre koll än vad jag verkar ha!? Vet varför?

Utdelningen hamnade på 411 kr. Som jag tillsammans med några andra kronor köpte 32 st nya aktier för. Nu börjar det bli ont om kommande utdelningar. Bara Björn Borgs i närtid kvar.

Vad passar då inte bättre att till dom studenter som idag kanske känner sig lite vilsna? Att få lite råd på vägen in i framtiden och vuxenlivet av Gert Fylking & Jill Johnson. Håll till godo och stort lycka till!

/investeralitemera


onsdag 6 juni 2018

Utdelning i Kapitalförsäkringen..

Onzdagzz. Ställde klockan på 09:30. Såg framför mig att få ett långt och härligt sovmorgon. Så här på Nationaldagen när man äntligen är ledig mitt i veckan. Men slår mig ta men f-n aldrig fel. Vaknade i samma tid som när jag går upp i vanliga fall, dvs runt 06.15. Klarvaken tog jag hjälp av några poddar för att koppla bort det brus som normal fyller min hjärna. När det bara är jag och mina tankar så att säga. Till min stora glädje har "25 Minuter" gjort en efterlängtad comeback. Den och Avanza Podden fick göra jobbet för att få mig att somna. Det funkade hyfsat. Runt 08-taget slumrade jag in och fick en liten sovmorgon i alla fall....

Såg i min Kapitalförsäkring här på morgonkvisten att "Leroy Seafood" delat ut 224 kr. Synd bara att man drar källskatt på 15 %. (33 kr) Blir nämligen inte så mycket kvar på den lilla skvätt då. Men det är bättre än noll i utdelning. Samt om jag inte missförstått? Så får jag tillbaka dom pengarna om något år eller så? Eller....?Ha en trevlig "Nationaldag"..


/villinvesteralitemera
lördag 2 juni 2018

Avstämning Maj!

Lördagzz. Kunde inte vänta ända tills imorgon för att göra Maj avstämningen. Vi får skylla på min nyfikenhet. Tack och lov snyggade gårdagens börsuppgång till mina totala siffror lite. Såg framför mig en minskning av portföljvärdet på upp till 10 till 15 %.

Efter en sammanräkning så visade det sig att värdet "bara" minskat med ynka 1,18 %. Visst det tillkom lite nya pengar och några av dom utdelande bolagens kurser återhämtade sig lite. Så det hade kunna se betydligt värre ut än vad det gjorde. (Har uppdaterat "innehav").


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Har även i veckan fått 247 kr i utdelning från Kinnevik. Totalt för året har jag nu tilldelats 10 447 kr i utdelningar. Finns lite kvar att ta av. Under kommande vecka bör utdelningar från bla Leroy Seafood och American Shipping Company leta sig in på kontot.

Gå nu ut i solen och njut av den härliga värmen. Regnet som yr.no förutspådde tycks ha tagit sig en omväg någon annanstans! Det tackar jag för!


Hur gick din portfölj i Maj?


/investeralitemera


onsdag 30 maj 2018

Svänger snabbt....

Onzdagzz.. Värmen utomhus håller i sig. Men enligt yr.no så kommer gräset på tomten få en skvätt regn på lördag. Kanske lika bra det? Ja eftersom jag slapp klippa gräset i helgen som var. Lite regn kommer göra underverk och göra så att otyget växer utav bara den. Men vi har haft otroligt fint väder. Man får vara glad för det lilla! Så det det blir trevligt med lite motion lagom till på Söndag...


(Bilkälla https://pixabay.com).

På tal om Söndag. Då kommer jag publicera min månadsavstäming. I April var det klackarna i taket och portföljen visade "All time high". Kan redan nu släppa en liten "teaser".. Det har hänt en hel sen sist. Får jag inte en börsuppgång imorgon så ser det riktigt illa ut. Men det gör det samma. Är trots allt många år kvar tills jag tänkte gå i pension!


/funderalitemera
tisdag 29 maj 2018

Outsiders...

Tisdagzz! Lyckades lura mig själv till att lägga mig lite tidigare igår än i Söndags. Eller lurade och lurade? Jag var så pass trött att jag knappt  kunde hålla ögonen öppna. Så det var inte svårare än att bara blunda. Så löste sig resten sig självt. Ibland är det bra så lätt!(Bildkälla https://pixabay.com).

En av mina favorit poddar är (var) utan tvekan "25 Minuter" med Syding och Sundström. Det är inte många avsnitt från dom som jag inte lyssnat på. Dessvärre så har dom nu gett sig på att slå i hela världen. Ja det är åtminstone hur jag tolkar det. Eftersom dom nu skapat en ny podd på engelska, som heter "Future Skills"  https://futureskillspodcast.com/  Det dessvärre något med den som inte stämmer för mig. Jag gillar personerna och det dom förmedlar. Men det är som att gå på en dejt där det bara inte klickar..! En liten besvikelse alltså!

Därför vart jag grymt glad när jag hörde att "Syding och Svahn" startat en ny podd tillsammans. Nämligen Outsiders. http://annasvahn.se/2018/02/outsiders-syding-svahn/ I den tar dom upp allt från "flockbeteende på börsen..." till "..dåliga nybörjartips". Det avhandlas en hel del med andra ord. Själv har jag bara hunnit med att lyssna mig igenom 3 avsnitt. Så jag ser fram emot att fortsätta lyssna på resten fram och tillbaka till jobbet.

Har fått ytterligare en utdelning. Nämligen från Baltic Horizon Fund 560 kr. Det var deras andra utdelningen av total 4 st i år. Har därför även passat på att köpa ytterligare 10 st Resurs.

Har uppdaterat fliken "utdelningar".


/investeralitemera
måndag 28 maj 2018

Återinvesterat...

Måndagzz.. Har dragit på mig en riktigt dålig ovana. Nämligen att vara uppe alldeles för länge på kvällarna. Det finns ju hur mycket som helst man kan syssla med när man kommer hem från jobbet. Vilket gör att timmarna inte riktigt tycks räcka till. Att jag sen blir lagom trött på morgonen eftersom endast ca 5h sömn inte verkar vara helt optimalt. Det gör det samma just nu! För den värsta tröttheten tycks alltid infinna sig på dagarna runt kl 15.00. Min plan är att försöka lägga mig tidigare ikväll. Jag ger det ca 60 % chans att misslyckas. Å andra sidan är 40 % chans att lyckas inte allt för dåliga odds.....(Bildkälla https://pixabay.com).

Har idag återinvesterat Tele2 och H&M utdelningarna. Trots SEB och BankID strulet som pågick under hela förmiddagen. Så fick jag till sist över en liten skvätt pengar att investeralitemera för.

Resurs  40 st.
Axfood 10 st.

Härnäst väntar jag in lite utdelningar från bla Björn Borg, American Shipping Company, Baltic Horizon Fund samt några till..../investeralitemera
söndag 27 maj 2018

Tele2 utdelning på en lördag!

Zöndagzz...Det är varmt som attans ute. Jag klagar verkligen inte. Har hellre så här varmt fram till slutet på Augusti! Än att det regnar och är kallt. Prognosen ser bra ut kommande dagar oxå. Men som med aktier så kan det svänga snabbt. Verkar nästan vara lika svårt att vara meteorolog som aktieanalytiker...
(Bildkälla https://pixabay.com).

Loggade i vanlig ordning in på Avanza i lördags morse. Alltid lika trevligt när man inte behöver vänta till utsatt dag på en utdelning. För Tele2 pengarna hade redan landat. Mina 400 st aktier gav mig 1600 kr i utdelning. Om ändå varje utdelning var minst så mycket. Men även mitt lilla innehav på 10 st H&M har delat ut. Där blev det 49 kr. Bättre än noll i alla fall. Väntar fortfarande in några utdelningar som kommer i slutet på Maj och början av Juni. Men efter det blir det mer sparsamt med utdelningar.

Givetvis ska dom utdelande pengarna och kommande utdelningar investeras vidare. Dessvärre blir det inte så mycket nysparande den här månaden. Sista avbetalningen på sommaren semesterresa ska nämligen in. Hur som, har en ganska klar bild vilka aktier jag ska investera i. Men oftast när jag skriver om kommande köp så stämmer dom inte in till 100% med utförda köp. Så jag nämner den här gången inte vilka aktier jag funderar på. Men det blir i alla fall ingen ny aktie den här månaden. Utan kommer fylla på i några av dom befintliga.

Har uppdaterar fliken "utdelningar".

Fortsatt trevlig Söndag! 


/investeralitemera


söndag 20 maj 2018

7 steg för att nå ekonomisk frihet.

Söndagzz.. Förr eller senare springer man på några ovärderliga råd hur man når ekonomisk frihet. Finns en uppsjö av sånt där ute på det stora internet. Vissa är självklara medans man av andra får en aha-upplevelse av!

Följande råd kommer från Tony Robbins (självhjälps guru, författare entreprenör och filantrop).

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Robbins
  1. Make the most important financial decision of your life (Decide to be the investor, not a consumer.)
  2. Become an insider: know the rules before you start investing
  3. Make the game winnable through knowledge
  4. Make the most important investment decision of your life (dollar cost average, asset allocation)
  5. Create a lifetime income plan (consider insurance and annuities for income)
  6. Invest like the 0.001 percent (model the portfolios of hedge funds)
  7. Just do it, enjoy it, and share it!

Själv tycker jag råd nummer 1 är bäst! Vilket tycker du?


/investeralitemera

måndag 14 maj 2018

Utdelningsglädje...

Måndagzz... Ny måndag och med det en ny vecka. Det var varmt idag och jag jobbade. Lite som för det flesta andra knegare med andra ord. Jag gillar att det var varmt ute. Så pass mycket att jag tvingade mig själv att inte gå ut på hela arbetsdagen. Hade jag gjort det, så hade jag nog inte gått in igen. Så kan vi ju givetvis inte ha det! Det gäller att känna till sina svagheter!

(Bildkälla: https://pixabay.com)

Har under min "radio tystnad" tilldelats två utdelningar. Först ut var Resurs med 1080 kr rakt in på kontot utan att passera gå. Sen följde Ratos efter med 800 kr. Fina slantar som jag lät ligga och ruva i några dagar. Innan större delen av dom fick jobb vidare. Gjorde nämligen slag i sak och tog in en ny utdelningsaktie. Portföljen har ju lite väl mycket Bank och Telekom aktier. Så vad passar inte bättre än en bolag som sysslar med handel inom dagligvaror? Så då vart det Axfood (10st). Visserligen ingen stor stek, men året är ju inte slut än. Så då finns det ju några månader kvar att hamstra fler.

Har uppdaterat "utdelningar"...


/investeralitemerasöndag 29 april 2018

Stryker etapp A6.

Zöndagzz.. Inte direkt så att det känns som så mycket vår idag! Lagom kallt, lite blåsigt och grått. Skulle mer än gärna spenderat dagen inne halvsovandes på soffan. Men icke då! Trädgårdsarbete och kratta löv står på agendan. Dom har tyvärr inte blåst iväg som jag hade hoppats på! Nej mesta delen av dom ligger till mitt stora förtret faktiskt kvar...


(Bildkälla https://pixabay.com).

Halvsenil som jag är och glömmer saker titt som tätt. Så därför behöver jag med jämna mellanrum gå in och läsa mina "Delmål/etapper". Jag upptäckte idag att jag minsann hade nått en etapp. Nämligen......

Etapp A6
Portföljen ska utökas med 3 st nya utdelningsbolag. (Från nuvarande 10 st till 13 st).

I och med att jag köpte aktier i den Norska sjömats koncernen "Leroy Sea food group". Så nådde jag upp till 14 st utdelande bolag. Men eftersom Medivir inte hade någon utdelning i år. Så stannar antalet på 13 st. Nu är det bara att fortsätta jobba vidare mot nästa mål..

Hur håller du själv din plan?

/investeralitemera


fredag 27 april 2018

ATH....

Fredagzz.. Börsen ångar på och nu är OMXS30 på totalt plus för året. Visserligen med måttliga 0,24%. Men eftersom merparten av mina bolag finns just på OMXS30 så gör det underverk för mitt totala portföljvärde. Den är just idag på "All time high" som även innebär att jag passerat ett totalt portföljvärde på över 300 000 kr. Det känns otroligt stort i min värld! Nu jobbar jag vidare mot 500 000 kr.

Dock smärtar det mig att jag ännu inte investerat en endast krona av lönen som kom in på kontot den 25:e. Utgifterna har nämligen duggat tätt den här månaden. Nya sommardäck och en resa till Riga har satt sina spår ekonomiskt. Jag har därför blivit tvungen att nalla på "månadssparandet" som jag normalt sätt investerar. Jo jag vet att det är det sista man ska göra. Inte gör det saken bättre! Att ett par födelsedagar är i antågande och ytterligare en familjeresa är inplanerad. Ett resmål man ogärna "skryter om" att man ska till. Mest för att folk redan har sin bestämda åsikt om det. Hmm..det är mycket nu!

(Bildkälla: https://pixabay.com)


Jag kan därför redan nu göra månadsavstämning. Eftersom jag vet att inga affärer kommer kunna göras på Måndag. Eller innan jag vet vad "allt" som ska göras kommande veckor exakt kommer kosta?  Har uppdaterat "Innehav".


Trevlig helg!


/villinvesteralitemera
tisdag 24 april 2018

Utdelning från Telia..

Tisdagzz.. Tillbaka från en kortsemester som startade i lördags och slutade idag. Tiden flyger verkligen iväg när man får spendera den med dom som betyder mest. Det enda negativa jag kan säga med att åka bort så här. Det är dom extra utgifterna man drar på sig. Men trots det så var det klart värt det.

Förra veckan var det utdelning från Telia. Mina 1000 st aktier gav mig 1150 kr. Tillsammans med dom och den tidigare ABB utdelningen. Så köpte jag 40 st Ratos, mest för att jämn till aktie antalet till 400 st. Kommande ser jag fram emot Resurs och just Ratos utdelning. Samt givetvis lönen som jag som vanligt längtar till!

Resurs 7/5
Ratos 11/5

Totalt har jag nu under 2018 fått 6111 kr i aktie och fondutdelning./investeralitemerasöndag 15 april 2018

Utdelning från ABB.

Söndagzz..Tidigare i veckan så kom det in en liten slant från ABB. Närmare bestämt 239 kr. Inget man dessvärre blir rik på. Men många bäckar små som det så fint heter. Totalt har nu aktieportföljen under 2018 delat ut 4961 kr. Det är en ca 1/3 av vad jag totalt förväntar mig att få ihop när vi stänger det här året.

Kort om ABB... http://new.abb.com/se/om-abb/kort
/investeralitemera

lördag 14 april 2018

Snooza....

Lördagzz..Äntligen ett vårväder värt namnet. Solen skiner och jag ser knapp ett endast moln på hela himlen. Det är varm och skönt ute. Och alla löven som ligger på gräsmattan. Ja dom kommer få ligga kvar enda tills dom antingen blåser bort? Eller min motivation gällande trädgårdsarbete infinner sig. För det gör den väl eller förr eller senare? Det kan man ju i alla fall hoppas på!(Bildkälla https://pixabay.com).


Här om kvällen när jag skulle ha något hyfsat intressant att somna till. Så ramlade jag av en händelse in på en motivations föreläsare på Youtube. Nu mins inte vad "tanten" hette? Men det som jag fastnade för och fick mig att inte somna på två sekunder. Som det normalt annars tar. Ja det var när hon började mässa. Att det första du ska göra på morgonen det är att gå upp! Ok nu går jag typ alltid upp! Men det var givetvis dom som "snoozade" sig igenom "morgonen" hon syftade på. Man skulle alltså börja sitt nya och motiverade liv med att inte "snooza". På pang på det bara! Upp och hoppa inga betänkligheter. Så kunde man jobba sig vidare därifrån....Ibland är det bara så enkelt!

Jag är alltså en person som inte "snoozar" på morgonen. Inspirerad av det jag såg. Så har jag nyfiket frågat runt lite bland folk jag känner. Tydligen är det vanligare än jag trott att man "snoozar" minst ett par gånger innan man "tvingar" sig upp. Största anledningen till att jag själv går upp direkt när klockan ringer. Det är för annars skulle jag nog sova hela morgonen och inte ens orka gå till jobbet! Men det verkar inte vara något problem för "snoozarna" eftersom dom tydligen tar sig till jobbet!

Hur gör du? Snoozar du eller går upp så fort klockan ringer? Varför gör du som du gör?


Så drabbas din kropp av att snooza på morgonen...

Källa: https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/somn/sa-drabbas-din-kropp-av-att-snooza-pa-morgonen//funderalitemeralördag 7 april 2018

is it possible that there are no coincidences?

Lördagzz...Börsen stavas nu "volatilitet". Ena dagen upp andra dagen ned. För vissa är det rena tortyren. Att ena dagen se sina innehav stig i värde. För att nästa åka rakt ned...och lite till. Hur ska "den" ha det? Bestäm dig då? Eller..nej spelar ju ingen roll på kort sikt... Kan i alla fall konstatera följande. Mitt Telia innehav verkar ha börja röra sig uppåt. Sånt gillas! Min kapitalförsäkring med blott två innehav. Ja den ligger på plus. Att den sen bara har Norska innehav. Det är visserligen den enda anledningen till det! Gäller att hitta något positivt, när nästan allt står på rött..."thanks Mr Market"....For nothing!

(bildkälla: http://pixabay.com).


Helt "off topic" men ändå inte....Råkade ut för en helt otrolig händelse här om dagen. När jag tänker efter så kan jag inte ens tro att det har hänt. Vi pratar inte om att hitta en miljon på gatan eller så. Näe en händelse som får en att stanna upp och börja fundera...Finns en film, du som läser det här kan ju börja fundera om du vet vilken...utan att Googla..

"is it possible that there are no coincidences?"


Vad för händelse är det då jag pratar om? 

Tidigare i veckan när jag hade varit ute hos en kund på jobb. Parkerade jag bilen som vanligt. Bara det att det här gången kändes extra tungt. Har jobbat i över 5 år på min arbetsplats. Jag trivs i det stora hela. Men ibland tänker jag självklart på att det är dags att söka mig vidare. Brukar gå i perioder. Då händer det att jag drar iväg mitt Cv. Ibland får jag svar ibland inte. Men det har hittills inte fått mig att lämna mitt nuvarande jobb. Hur som, på väg tillbaka till kontoret så tänkte verkligen på att nu är det dags att gå vidare.... Nu till det helt otroliga i det hela... Hinner inte mer än docka i datorn på kontoret så ringer min mobil. Ett nummer jag inte kände igen. Självklart svarade jag och vart helt förbluffad! Eftersom personen i andra änden jobbade med rekrytering! Dom hade troligen hittat mig på LinkedIn. Men vad är ens oddsen för att det ska hända?

Samtalet mynnade ut i att dom ville ha mitt Cv för att presentera mig för sin kund. Sagt och gjort jag skickade självklart in det. Men sen vad det hela slutar i? Det vet man ju inte förrns boken är slut! Så då är frågan...

"is it possible that there are no coincidences?"


Klarade du av att lista ut vilken film citatet är ifrån utan att Googla?


Trevlig helg!


/funderalitemera