söndag 24 februari 2019

Försökte fånga den fallande kniven!

Zöndagzz. Strålande sol och nästan ingen snö kvar alls. Det bästa av två världar med andra ord. Håller mina tummar och tår hårt för att våren kommer. Den behöver inte komma så där pang boom. Näe det funkar lika bra om den liksom bara smyger fram. Lite varmare dag för dag. Men helst ingen mer snö....


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Jag är inte smartare än någon annan på aktiemarknaden. Även om jag för en kort stund trodde att jag var det! När Swedbank aktien började tappa i värde i Onsdags. Så såg jag köpläge. Men som vanligt fanns inga pengar att lasta in i ett aktieköp. Så istället tog jag ett beslut att sälja av mina 35 st ABB aktier. För att kunna köpa 35 st Swedbank aktier. En affär som skulle ge mig nästa dubbla utdelningen i kronor jämfört med att behålla ABB. Jag kom in på ca 187 kr. Som då kändes som rena super rean. Men sen när aktien bara fortsatt ned! Så kändes det inte som så mycket rea att ha köpt på 187 kr. Med andra ord inte så smart! Men en lärdom rikare. 

I morgon kommer lönen på kontot. Risken att det blir en ny aktieaffär är överhängande stor. Men i vilket bolag. Det vet jag inte riktigt än. Ska försöka undvika fler fallande knivar i alla fall!

/investeralitemera

söndag 10 februari 2019

Det är aldrig för sent att ge upp!

Zöndagzz. Helgen har löpt på bra med trevlig sällskap och en hel del träning. Att snön i min del av landet dessutom börjat smälta bort i rekord fart. Det ser jag bara som väldigt positivt. Även fast det innebär en hel del slask. Men det försvinner det med så småningom.


(Bildkälla https://pixabay.com).


Tre år in i mitt "lilla" projekt, att gå i pension vid 50. Så slår det mig att det är aldrig för sent att ge upp! Det behövs egentligen inte speciellt mycket för att man ska dras med i något helt annat. Jag kanske borde lägga pengar på att förverkliga mig själv istället. Varför inte börja med långdistans löpning. Det lär ju inte vara gratis. Nya skor, nytt under och överställ. Ja sen lite häftiga gadgets på det! Pulsmätare, kilometer mätare. Ja vad vet jag!? Sen som grädde på moset en löptävling i ett annat land. Gärna långt bort. Helst i något land som kräver en massa ledighet för att ens ta sig dit. Så att det kostar riktigt mycket pengar för att kunna genomföra det...

Hmm näe känns inte som jag. Men å andra sidan gjorde inte "spara till pension vid 50" som jag heller för ett par år sedan. Visst jag snackade kanske om det!? Men jag gjorde inget som helst för att ens försöka nå målet. Det finns givetvis inget rätt eller fel i vad man väljer att lägga pengar på. Så länge man mår bra i det man gör. Så ni som tränar löpning som en galning för att springa en tävling i ett annat land! Kul för er och håll drömmen vid liv! För det tänker nämligen jag fortsätta göra med min!


/funderalitemera

fredag 1 februari 2019

Avstämning Januari och vad mer?

Fredagzz. Kan vara veckans absolut bästa dag? Eftersom hela helgen ligger framför en. Måndagen känns som om den ligger oceaner bort. Den otäcka känsla som brukar komma smygande framåt Söndag eftermiddag märks inga spår av alls. Här och nu är vad som gäller. Men lite eftertänksamhet måste ändå få in finna sig och en kontroll av hur Januari gått!

Portföljens totala värde har ökat med ca 6,65% sen förra månaden. Nyinvesteringar och att börsen gått upp ett par procent är givetvis anledningen till det. Har uppdaterat fliken "innehav".(Bildkälla: https://pixabay.com)


Några korta....

- Swedbanks utdelningshöjning gillades.
- Känns som om nästa lön är långt bort!
- Årets första utdelning kommer i Februari. (Kvartalsutdelare).
- Hinner inte ens lyssa igenom alla poddar längre....
- Borde man egentligen inte få 10 veckors betald semester?


Ha en trevlig helg!


/investeralitemera