onsdag 30 maj 2018

Svänger snabbt....

Onzdagzz.. Värmen utomhus håller i sig. Men enligt yr.no så kommer gräset på tomten få en skvätt regn på lördag. Kanske lika bra det? Ja eftersom jag slapp klippa gräset i helgen som var. Lite regn kommer göra underverk och göra så att otyget växer utav bara den. Men vi har haft otroligt fint väder. Man får vara glad för det lilla! Så det det blir trevligt med lite motion lagom till på Söndag...






















(Bilkälla https://pixabay.com).

På tal om Söndag. Då kommer jag publicera min månadsavstäming. I April var det klackarna i taket och portföljen visade "All time high". Kan redan nu släppa en liten "teaser".. Det har hänt en hel sen sist. Får jag inte en börsuppgång imorgon så ser det riktigt illa ut. Men det gör det samma. Är trots allt många år kvar tills jag tänkte gå i pension!


/funderalitemera




tisdag 29 maj 2018

Outsiders...

Tisdagzz! Lyckades lura mig själv till att lägga mig lite tidigare igår än i Söndags. Eller lurade och lurade? Jag var så pass trött att jag knappt  kunde hålla ögonen öppna. Så det var inte svårare än att bara blunda. Så löste sig resten sig självt. Ibland är det bra så lätt!



















(Bildkälla https://pixabay.com).

En av mina favorit poddar är (var) utan tvekan "25 Minuter" med Syding och Sundström. Det är inte många avsnitt från dom som jag inte lyssnat på. Dessvärre så har dom nu gett sig på att slå i hela världen. Ja det är åtminstone hur jag tolkar det. Eftersom dom nu skapat en ny podd på engelska, som heter "Future Skills"  https://futureskillspodcast.com/  Det dessvärre något med den som inte stämmer för mig. Jag gillar personerna och det dom förmedlar. Men det är som att gå på en dejt där det bara inte klickar..! En liten besvikelse alltså!

Därför vart jag grymt glad när jag hörde att "Syding och Svahn" startat en ny podd tillsammans. Nämligen Outsiders. http://annasvahn.se/2018/02/outsiders-syding-svahn/ I den tar dom upp allt från "flockbeteende på börsen..." till "..dåliga nybörjartips". Det avhandlas en hel del med andra ord. Själv har jag bara hunnit med att lyssna mig igenom 3 avsnitt. Så jag ser fram emot att fortsätta lyssna på resten fram och tillbaka till jobbet.

Har fått ytterligare en utdelning. Nämligen från Baltic Horizon Fund 560 kr. Det var deras andra utdelningen av total 4 st i år. Har därför även passat på att köpa ytterligare 10 st Resurs.

Har uppdaterat fliken "utdelningar".


/investeralitemera








måndag 28 maj 2018

Återinvesterat...

Måndagzz.. Har dragit på mig en riktigt dålig ovana. Nämligen att vara uppe alldeles för länge på kvällarna. Det finns ju hur mycket som helst man kan syssla med när man kommer hem från jobbet. Vilket gör att timmarna inte riktigt tycks räcka till. Att jag sen blir lagom trött på morgonen eftersom endast ca 5h sömn inte verkar vara helt optimalt. Det gör det samma just nu! För den värsta tröttheten tycks alltid infinna sig på dagarna runt kl 15.00. Min plan är att försöka lägga mig tidigare ikväll. Jag ger det ca 60 % chans att misslyckas. Å andra sidan är 40 % chans att lyckas inte allt för dåliga odds.....



















(Bildkälla https://pixabay.com).

Har idag återinvesterat Tele2 och H&M utdelningarna. Trots SEB och BankID strulet som pågick under hela förmiddagen. Så fick jag till sist över en liten skvätt pengar att investeralitemera för.

Resurs  40 st.
Axfood 10 st.

Härnäst väntar jag in lite utdelningar från bla Björn Borg, American Shipping Company, Baltic Horizon Fund samt några till....



/investeralitemera




söndag 27 maj 2018

Tele2 utdelning på en lördag!

Zöndagzz...Det är varmt som attans ute. Jag klagar verkligen inte. Har hellre så här varmt fram till slutet på Augusti! Än att det regnar och är kallt. Prognosen ser bra ut kommande dagar oxå. Men som med aktier så kan det svänga snabbt. Verkar nästan vara lika svårt att vara meteorolog som aktieanalytiker...
















(Bildkälla https://pixabay.com).

Loggade i vanlig ordning in på Avanza i lördags morse. Alltid lika trevligt när man inte behöver vänta till utsatt dag på en utdelning. För Tele2 pengarna hade redan landat. Mina 400 st aktier gav mig 1600 kr i utdelning. Om ändå varje utdelning var minst så mycket. Men även mitt lilla innehav på 10 st H&M har delat ut. Där blev det 49 kr. Bättre än noll i alla fall. Väntar fortfarande in några utdelningar som kommer i slutet på Maj och början av Juni. Men efter det blir det mer sparsamt med utdelningar.

Givetvis ska dom utdelande pengarna och kommande utdelningar investeras vidare. Dessvärre blir det inte så mycket nysparande den här månaden. Sista avbetalningen på sommaren semesterresa ska nämligen in. Hur som, har en ganska klar bild vilka aktier jag ska investera i. Men oftast när jag skriver om kommande köp så stämmer dom inte in till 100% med utförda köp. Så jag nämner den här gången inte vilka aktier jag funderar på. Men det blir i alla fall ingen ny aktie den här månaden. Utan kommer fylla på i några av dom befintliga.

Har uppdaterar fliken "utdelningar".

Fortsatt trevlig Söndag! 


/investeralitemera


söndag 20 maj 2018

7 steg för att nå ekonomisk frihet.

Söndagzz.. Förr eller senare springer man på några ovärderliga råd hur man når ekonomisk frihet. Finns en uppsjö av sånt där ute på det stora internet. Vissa är självklara medans man av andra får en aha-upplevelse av!

Följande råd kommer från Tony Robbins (självhjälps guru, författare entreprenör och filantrop).

Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Robbins
  1. Make the most important financial decision of your life (Decide to be the investor, not a consumer.)
  2. Become an insider: know the rules before you start investing
  3. Make the game winnable through knowledge
  4. Make the most important investment decision of your life (dollar cost average, asset allocation)
  5. Create a lifetime income plan (consider insurance and annuities for income)
  6. Invest like the 0.001 percent (model the portfolios of hedge funds)
  7. Just do it, enjoy it, and share it!

Själv tycker jag råd nummer 1 är bäst! Vilket tycker du?


/investeralitemera

måndag 14 maj 2018

Utdelningsglädje...

Måndagzz... Ny måndag och med det en ny vecka. Det var varmt idag och jag jobbade. Lite som för det flesta andra knegare med andra ord. Jag gillar att det var varmt ute. Så pass mycket att jag tvingade mig själv att inte gå ut på hela arbetsdagen. Hade jag gjort det, så hade jag nog inte gått in igen. Så kan vi ju givetvis inte ha det! Det gäller att känna till sina svagheter!





















(Bildkälla: https://pixabay.com)

Har under min "radio tystnad" tilldelats två utdelningar. Först ut var Resurs med 1080 kr rakt in på kontot utan att passera gå. Sen följde Ratos efter med 800 kr. Fina slantar som jag lät ligga och ruva i några dagar. Innan större delen av dom fick jobb vidare. Gjorde nämligen slag i sak och tog in en ny utdelningsaktie. Portföljen har ju lite väl mycket Bank och Telekom aktier. Så vad passar inte bättre än en bolag som sysslar med handel inom dagligvaror? Så då vart det Axfood (10st). Visserligen ingen stor stek, men året är ju inte slut än. Så då finns det ju några månader kvar att hamstra fler.

Har uppdaterat "utdelningar"...


/investeralitemera