fredag 31 augusti 2018

Avstämning Augusti.

Fredagzz. Månadens sista dag och dags att göra månadsavstämning. Det totala portföljvärdet har ökat med ca 3 %. Men det beror enbart på det "nyspar" som gjordes i samband med lönen. Har uppdaterat fliken "innehav".
(Bildkälla https://pixabay.com).
Imorgon gör jag ett nytt försök med att ta ett långt sovmorgon. Ha en trevlig helg!


/investeralitemera

söndag 26 augusti 2018

Funderar på allt möjligt!

Söndagz. Alla helgens måsten som följer med ett hus är avklarade. Överst på agendan den här gången stod att klippa gräsmattan. Sagt det förr och säger det igen. Ser det som ren motion att klippa. Tack vare värmen så har man inte behövt klippa så ofta i sommar. Men nu börjar till och med jag tröttna på den. Lösningen på det skulle vara en rotbotgräsklippare. Dessvärre har jag inte en helt plan gräsmatta. Men till nästa sommar ska jag åtminstone koll upp lite priser....(Bildkälla https://pixabay.com).

Hjärnan har som vanligt när det är helg funderat iväg.

- Pratas en hel del om 6h arbetsdag. Hur skulle det ens vara möjligt?

- Har tandläkartid i September. Varför känner jag mig alltid så lurad efter ha varit där? Blir ju jämnt så dyrt!

- Snålveckan går så där. Vart tvungen att köpa en planka och skruv igår. Kanske kan ta igen det på maten?


/funderalitemera

lördag 25 augusti 2018

Fortsatt investerat!

Lördagzz. Lovade mig själv att ta ett riktigt långt sovmorgon idag. Gick så där kan jag konstatera. Första arbetsveckan är avklarad och nu kommer dagarna börja gå snabbt igen. Lönen kom in på kontot igår och den är redan fördelad. Känns nästan dumt att säga det. Men jag ser redan nu fram emot September lönen. Om man hela tiden blickar framåt och inte stannar upp och tänker på vad som händer här och nu. Hur ska man då kunna njuta av livet sen? Svår fråga....(Bildkälla https://pixabay.com).

För att tvinga mig till att hålla min investeringsplan och inte sväva iväg. Så skrev jag upp redan dagen innan vad jag skulle investera i. Så när väl pengarna var överförda till Avanza. Så visste jag precis vilka aktier som jag skulle köpa. Vart enligt följande.

American Shipping Company 36 st
Baltic Horizon Fund 200 st
Resurs 20 st
Axfood 25 st

Närmaste utdelning för mig blir i början på September. Då både American Shipping Company och Baltic Horizon Fund delar ut. Preliminär ser det ut att hamna runt ca 1000 kr. Beror nämligen lite på hur dollarn och euron står vid utdelningsdag.


/investeralitemera

tisdag 21 augusti 2018

Tillbaka på jobbet...

Tizdag. Semestern är slut och allt trevlig som kom med den. Har klarat av två arbetsdagar och kroppen samt knoppen fattar knappt vad som hänt? Huvudet känns som kramp. Inget fastnar och hur ska man orka ända fram till pension? Det får mig bara att vilja kämpa ännu hårdare mot målet. Kommer därför så fort lönen kommer in på kontot nu fredag. Dra igång en riktigt j*vla snål vecka. Tänker inte lägga ut en endaste slant på något under hela helgen och fram tills nästa. Återkommer med hur det går....


(Bildkälla: https://pixabay.com)

Avanza portföljen har backat lite dom senaste dagarna. Den kommer dock att må bra av att få lite nyspar som påfyllning nu på fredag! 
/investeralitemeramåndag 13 augusti 2018

Återköp..

Måndagz. Inne på min sista semestervecka. Än så länge har inte någon "börja jobba ångest" infunnit sig. Vilket jag är otroligt glad för. Har sysselsatt mig dom senaste dagarna med träning och att måla lite på huset. Har dock haft god hjälp av "pensionärs poolen" dvs mina föräldrar. Utan dom så hade nog knappt en lång sida av huset varit målat. Men som sagt tack vare dom så borde allt vara mer eller mindre klart tills jag börjar jobba om en vecka. Helt enligt plan med andra ord...(Bildkälla https://pixabay.com).
När jag målat så har jag uteslutande lyssnat på investerings poddar etc. Idag pratade man i en av dom om återköp av aktier. Fanns flera nyanser varför det var bra eller dålig när företagen gjorde återköp. En sak fastnade dock i mitt huvud. Om aktiekursen står på typ "all time high" så finns risken att återköpen inte kommer vara till fördel. Skulle aktiekursen sen rasa så har återköpen av egna aktier gjorts till alldeles för höga nivåer. Givetvis kan man ju aldrig veta sånt. Aktiekursen kan ju likväl stiga till en ny nivå av "all time high" efter ev köp. Som sagt intressant tankegång i alla fall! 

Vad tycker du om att bolag gör återköp av egen aktier?


/villinvesteralitemera


tisdag 7 augusti 2018

Investeringarna lyser med sin frånvaro...

Tizdagz.. Fortfarande semester och är nog första gången vädret spelar mindre roll. Ja eftersom det är så pass varmt att det helt enkelt vore synd att klaga på det. Sen nu när det blivit lite svalare om kvällarna. Så då sover jag betydligt bättre också. Bättre än på väldigt länge.....(Bildkälla https://pixabay.com).
Har fortfarande inte gjort några investeringar. Utan jag följer planen att ha kvar dom pengar i en "buffert". Det tar emot. Eftersom varje krona investerad i en utdelningsaktie blir preliminärt extra utdelande kronor under 2019. Förhoppningsvis så finns det möjlighet i slutet på månaden, att fortsätta mitt långsiktiga investerande./villinvesteralitemera