måndag 31 oktober 2016

Tänkt vad tiden går snabbt!

Förbereder inför Tele2´s nyemission. Sålde tillslut surdegen Carnegie Emerging Markets fonden. Kommer troligen göra en liten förlust under 50-100 kr. Det får jag leva med för att ha råd att köpa dom aktier teckningsrätterna i Tele2 ger mig rätt till. Totalt räknar jag att tilldelas 27 st.Försökte köpa både Rottneros och Tele2 idag. Men drog ganska snabbt tillbaka båda ordnarna. Känner mig fruktansvärt feg. Hade velat vara lite mer riskvillig och våga köpa något som jag idag inte äger. Men det tar emot något så fruktansvärt. Vet egentligen inte varför?

Telias fortsatta nedgång på börsen straffar dessutom min portfölj extra hårt. Fortsätter den ned så får jag snart börja stödköpa för att snitta ned min inköpskurs. Har ju som mål att äga 1500 st Telia aktier. Men ska ärligt säga, att det lockar en aningen mindre om dom sänker utdelningen till 2 kr. Innan årets slut ska jag dessutom fylla på med lite fler delmål/etapper att nå. Telia etappen kanske blir bort plockad då? Vem vet.... Är ju nu inte så mycket kvar av 2016. Tänkt vad tiden går snabbt!


/funderlitemerasöndag 30 oktober 2016

För vem vet när vi ses igen?

Aktier och sparande i all ära! Men egentligen finns det saker som är mer värda än alla pengar världen. Nämligen att ha vänner och bekanta som man tycker om att umgås med. Jag spenderade min lördag med att umgås med min äldsta vän. Tyvärr bor han över 11 mil bort. Så dom tillfällen vi ses är lätt räknade. Men oftast blir det i alla fall en gång per år. Förutom att snacka strunt och berätta gamla minnen tillsammans med några andra bekanta. Så hann vi med att besöka en sportbar. Även om det svider i mitt hjärta att betala överpris på både mat och öl så var det klart värt det. För vem vet när vi ses igen?


/funderalitemera
fredag 28 oktober 2016

Trevlig helg!

Utdelnings fredag! Har knappt hunnit med att räkna ned till Telia utdelningen. Så var den då äntligen här. Loggade givetvis in på kontot redan innan kl 07:00. Självklart så låg en utdelning på 1050 kr från Telia där. Synd bara att man inte kan ha det så här varje fredag. Det vore rena drömmen. Jo jag vet att det finns en hel del Amerikanska aktier som visserligen delar ut kvartalsvis. Men så långt fram i mitt investerande är jag inte än. Har en hel del Svenska aktier kvar, innan jag vågar mig på utländskt ägande. Men med en så stark dollarkurs som nu. Så lär det dröja....

Försökte att hålla mig kall och handla smart idag. Gick som vanligt lite så där. Tömde mer eller mindre det som kommit in från lönen. Dagens köp kommer med nuvarande utdelning, 2017 ge mig ca 299,50 kr extra. Nu är det ju högst tveksamt om Ratos och Telia kommer klara av att vara lika frikostiga som i år. Men den information får vi nog ge oss till tåls ett tag till innan vi får ta del av. Trevlig helg!


/investeralitemer
   

onsdag 26 oktober 2016

Det i sig är ju så där!

Noll koll. Hade jag kollat lite bättre. Så hade jag ju ganska snabb sett att Nordea hade rapport idag. Loggade in på Avanza någon minut för sent. Handeln var redan i full gång och Nordea steg på rapporten. Även idag hade jag svårt att få till tid att följa kursen innan köp. Slutade därför med en nödlösning som hette SEB A. Fick till 10 st till priset 91,70kr/st. Nåja vart ju en bankaktie i alla fall! Totalt har nu pengamaskinen 110 st SEB aktier. Som med bibehållen utdelning i mars 2017 kommer ge mig hela 577,50 kr. Det är ju inte varje dag man får en sån slant på kontot!Hela vecka har varit 110km/h på jobbet. Lönen som kom i tisdags kändes som ett "utlägg för förlorad fritid". Man ska givetvis inte klaga när det finns dom som inte har något jobb. Samt skulle göra vad som helst för att få ett. Men det finns ju så klart en gräns för hur mycket huvudet orkar. Just nu känns den gränsen inte allt för långt borta. Det i sig är ju så där!/investeralitemera

tisdag 25 oktober 2016

Liten som stor!

En av två! Planen att köpa Nordea och Tele2 gick så där. Fick visserligen igenom ett köp på 20st Tele2 till kursen 79,05 kr/st. Blev lite dyrare än tänkt. Att köpa mer av Nordea gick inte alls. Full fart på jobbet idag gjorde att inget direkt tillfälle gavs till fler affärer. Ser fram emot en lugnare arbetsdag imorgon.


49kr i uppgång är nu allt som krävs. Innan jag äntligen kan göra mig av med fonden Carnegie Emerging Markets. Med en förvaltningsavgift på hela 1,70%, så har den inget att göra i portföljen. Vill helst inte sälja med förlust. Liten som stor!

/investeralitemera

söndag 23 oktober 2016

Även om det blir svårt!

Har jag en plan? När jag handlar i mataffären så är jag effektivare om jag har en inköpslista med mig. Annars är risken stor att jag fyller varukorgen med matvaror och annat som jag kanske egentligen inte behöver. Blir då oftast "nice to have" istället för "need to have". Det blir alltså ett planlöst handlade. Som allt för ofta riskerar att bli ganska dyrt. Lite så kan det att bli när lönen är på kontot nu på tisdag. Behöver därför tygla mitt ogenomtänkta handlande. Istället för att bara investera från höften. Jag behöver alltså en plan!Den här helgen har jag funderat och funderat på vart nästa inköp ska hamna? Jag har skrivit ned olika scenarion hur pengarna ska spenderas. Bla har jag tittat på vilka aktier som ger bäst direktavkastning. Mycket i min portföljen har stigit i värde. Vilket gör det hela lite svårare. Men dom två företag jag först kommer fylla på i, blir Tele2 och Nordea. Som jag ser som stabila utdelare. Därefter kommer jag försöka ta ett steg tillbaka och se hur veckan utvecklas? Även om det blir svårt att inte investera. Så ska försöka behålla lugnet! Även om det blir svårt!


/funderalitemera

fredag 21 oktober 2016

Men något är bättre än inget!

Efter Telias delårsrapport vad vet jag nu? Det var två saker jag ville ha svar av rapporten. Eller egentligen tre. Givetvis hur går bolaget. Kommer dom bibehålla utdelningen på 3 kr under 2017? Samt någon slag information om skadeståndskravet till Amerikanska och Nederländska myndigheterna för Uzbekistan affärerna!


Hur går då bolaget. Enligt rapporten så går bolaget enligt vad man hade förväntat sig. Vad det nu det egentligen innebär? Antar att de betyder något i stil med att dom går enligt budget?

Telia säger att dom står fast vid sin målsättning om att dela ut minst 2 kr per aktie för helåret 2016. Hm.. det alltså en sänkning från dagens nivå på 3 kr. Som i sin tur delas ut a´ 1,50 kr per aktie vid två tillfällen. Som sagt sänkningar gillar jag inte.

Gällande Uzbekistan härvan. Johan Dennelind VD för telia skriver i rapporten att dom tror sig närma sig slutet av utredningar. Bolaget har även gjort en avsättning på 12,5 miljarder kr i det här kvartalet. Här kan man ju hoppas att dom kommer undan med lite mindre böter! Så att dom fortsätter dela ut 3 kr per aktie.

Telia är ju lagom spännande att äga. Men utdelningarna desto roligare att få. Men nu ser det ut som att dom minskar. Tur då att Tele2 har annonserat att dom ska höja sin. Men kan tydligen inte få allt som vill. Men något är bättre än inget!

Källa: http://www.di.se/nyheter/telia-i-linje-med-forvantningarna/


/funderalitermera


torsdag 20 oktober 2016

Tyvärr bara ibland!

Jag hade rätt men ändå fel? Tele2 meddelande i sin delårsrapport att dom gör goodwill nedskrivningar i Nederländerna på ca 2,4 miljarder. Försäljningen ökar "lite". Det mest intressant för mig är att dom står fast vid att öka utdelningen med 10% från föregående års utdelning. Sånt vill jag gärna se mer av i mina andra bolag. 

Så när jag trodde att Tele2 skulle leverera en dåligt rapport var ju trots allt rätt. Men i och med det, trodde jag även att kursen skulle gå ned idag. I skrivandets stund så är det kursen istället upp 4,70%. Så kontentan av det hela är att jag hade fel?  Som vanligt har jag ingen aning om något! Förklaring till "Goodwill nedskrivning".

SEB som är ett annat innehav i portföljen kom också med delårsrapport idag. Rörelseresultatet ökade med ca 4% mellan tredje och andra kvartalet. (Exklusive engångsposter). OK att bolaget går lite bättre. Men det mest intressanta med rapporten var ändå informationen om att inte ändra på nuvarande utdelningspolicy. Vilket jag tolkar som att dom inte har några som helst planer på att höja utdelningen. Nej istället vill man säkert dela ut kommande vinster till VD och andra höjdare inom banken. Men det är som sagt min tolkning. Brukar jag ha rätt? Tyvärr bara ibland!


onsdag 19 oktober 2016

Brukar ju vara så!

Tröttnade till sist på Turkietfonden i min PPM. För ett par dagar sen fick jag nog av East Capital Turkietfonden. Läste på någon webbsida att dom styrande i Turkiet fortfarande höll på och jagade lärare och andra med utbildning. Måttet var rågat, gjorde slag i saken och sålde med en pytte liten vinst på någon tusenlapp. Pengarna fick istället vandra vidare till "Nordea Indienfond". I PPM tar dom bara 0,37% i förvaltningsavgift. Jämfört med hos Avanza där dom tar 1,85%. Sen om man behandlar människor så mycket bättre i Indien? Det låter jag vara osagt!

PPM investeringarna fortsätter att gå bra. I år har portföljens värde hittills ökat med 19%. Jämfört med portföljen hos Avanza som ökat med måttliga 2,27%. Men just tack vare att fonderna i PPM har ned förhandlade avgifter. Har gjort att jag satsat lite annorlunda än jag normalt skulle göra. Har gjort en hel del chansningar ihopp om återhämtning. Så tänkte jag i alla fall när jag valde Rysslands fonden. Att sanktionerna för eller senare skulle mattas av?Men även om det ser bra ut idag! Så kan det snabbt ändra sig. I början av året hade jag en större nedgång. Som tur var för mig och min pension. Så återhämtade sig värdet ganska snabb.

Imorgon kommer äntligen Tele2 med sin rapport. Den tror jag kan bli ganska spännande. Men som vanligt har jag ju ingen aning alls. Brukar ju vara så!

/villgåipensionlitemera

tisdag 18 oktober 2016

Jag kan ju ha helt fel!

Det luktar Ericsson lång väg! Två dagar innan delårsrapporten meddelar Tele2 att dom ska spara ca 1 miljard och erbjuder 225 personer om avgångsvederlag. Visserligen har effektiviseringsarbetet pågått i koncernen sedan 2014. Redan nu börjar konspirations teorierna i mig spira. Är delårsrapporten så pass dålig att man försöker boosta aktiekursen inför rapporten. Tele2 B slutade idag på  + 0,91% idag. Skulle nämligen inte förvåna mig om försäljningen backat en aning. Eller så vill bolaget bara framstå som att man är lite mer på tårna. På torsdag vet vi om jag oroade mig i onödan. Jag kan ju ha helt fel!

Källa: http://www.di.se/nyheter/tele2-kapar-225-jobb//konspireralitemera
söndag 16 oktober 2016

Men hur tänker Telia?

Kommande vecka blir väldigt intressant. Det är en hel del rapporter som ska redovisas. För min egen del är Tele2´s delårsrapport på torsdag av extra stort intresse. Förhoppningsvis så får vi då lite mer info om kommande nyemission som tidigare utannonserats. Det vi vet är att Tele2 föreslår en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om 3 miljarder kronor.

Källa: http://www.tele2.com/sv/Media/pressmeddelanden/2016/tele2-forvarvar-tdc-sverige-och-starker-sin-position-pa-den-svenska-foretagsmarknaden/På fredag kommer Telia med sin delårsrapport. Där är det främst Uzbekistan böterna som jag hoppas få lite information om. För det har inte varit någon större kommunikation från Telia hur dom ställer sig till böterna på ca 12 miljarder kronor? Ska dom överklaga eller glatt betala? Eller ligger det kanske redan ett förslag om att betala lite mindre på bordet hos dom Amerikanska myndigheterna Som oroad aktieägare så förväntar jag mig få någon slags information i alla fall. Men hur tänker Telia?

Källa: http://www.expressen.se/dinapengar/telia-kravs-pa-miljardbelopp/


/funderalitemera

fredag 14 oktober 2016

Hinner hända mycket innan dess!

Contrarian: person som medvetet går mot strömmen. Kände mig lite så idag när jag köpte några Ratos. Trots att jag läste redan igår att dom skulle göra nedskrivningar på ca 1,7 miljarder. Så tyckte jag dess röda färg såg intressant ut i min portfölj. Att den dessutom tagit en hel del stryk under dagens handel, gjorde den bara mer köpvärd i mina ögon. Men eftersom det mer eller mindre är slut på pengar så fick jag tyvärr inte ihop mer än att det vart 10 st till priset av 39,92/st. Bättre än noll.

Som vanligt när jag åker hem från jobbet så lyssnar jag på investerings/aktie poddar. Det gjorde jag även idag. "Aktiepodden" stod på menyn, som givetvis passade på att påpeka att Ratos aktie såg allt annat än köpvärd ut. Väl hemma så hade jag lite tid över innan jag lovat hämta dottern från skolan. Hann då läsa "Privata Affärers" fredags chat med Marcus Hernhag. Som hade en läsare som undrade hur denna skulle göra med sitt Ratos innehav som backat väldigt mycket. Marcus svar: "Så länge bolaget har problem är det nog bra att undvika dom, i alla fall om det blir en upprekyl vore det nog läge att lätta på innehavet". 

Källa: http://www.privataaffarer.se/chattar/hernhag-fem-bra-utdelare-oavsett-konjunktur-878008Så nog var jag allt lite "gå mot strömmen idag". Men ibland måste man göra det också. Klarar Ratos att hålla uppe utdelningen på 3,25 kr/aktie så får jag nog se köpet idag som ett bra köp. Men det vet jag först i februari när årsrapporten kommer? Hinner hända mycket innan dess!


\investeralitemeratorsdag 13 oktober 2016

Eller vad tror du?

Ericsson har rasat förr! Men dom har också återhämtat sig efter ras. För omkring 3 år sedan, stod kursen i ca 85 kr. I skrivandets stund så handlas den runt 49,20. Hur vida aktien har blivit billig eller rent ut sagt dyr. Har jag ingen åsikt som. Men det cirkulerar rykten om att aktivistfonden Cevian med Christer Gardell börjat köpa på sig Ericsson aktier. Det skulle ju kunna innebära att kursen tar ett steg uppåt. Cevian har nämligen fått aktiekurser att röra sig uppåt förr!

Källa:
http://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/cevian-uppges-kopa-ericsson-aktier-6792197

http://www.expressen.se/dinapengar/gardell-intresserad-av-billig-ericsson-aktie/Ericssons värsta ras.

– 24 procent / 16 okt 2007
– 24,0 procent / 22 apr 2002
– 21,5 procent / 12 mar 2001
– 17,9 procent / 19 jul 2002
– 17,2 procent / 5 aug 2002
– 16,6 procent / 23 aug 2002
– 16,2 procent / 10 dec 1998
– 15,9 procent / 20 okt 2000
– 14,5 procent / 20 apr 2001
– 14,0 procent / 30 sep 2002
– 13,5 procent / 26 jul 2002


När Cevian köpte in sig i Telia runt 2006 och offentliggjorde informationen. Så steg Telias aktiekurs med ca 3%. 

Källa:
http://www.hd.se/2006-10-09/cevian-har-kopt-storpost-i-telia

Även ABB där Cevian legat på hårt om avknoppning av Power Grid enheten. Så steg aktiekursen när Cevian gick publikt med information att dom köpte på sig en post på ca 5,2%.

Källa:
http://www.di.se/artiklar/2016/9/6/gardell-driver-pa-for-styckning-av-abb/

Så håll koll på om Cevian börja köpa på sig Ericsson aktier. Det skulle nämligen kunna betyda att kursen kan röra på sig några procent uppåt. Eller vad tror du? 


Kan även vara bra att förtydliga att jag inte äger några Ericsson aktier. Men däremot ABB och Telia. 

/konspireralitemeraonsdag 12 oktober 2016

När man varken har tid eller pengar!

Tid och pengar! Är det väldigt ont om just nu. Det jag lider mest av är nog att tiden inte riktigt räcker till. Har blivit sena kvällar hela veckan på jobbet. Försöker lösa problem som ligger som en våt filt över mig. Visste redan innan sommaren och semestern att det jag jobbar med. Skulle krångla och dumma sig. Är nämligen alltid så. Men till sist med tillräckligt mycket tid, så brukar det funka. Men det krävs en hel del testade. Det är sånt som tar tid... min tid!

Ericsson gick ut och vinst varnade i morse och kursen stört dök. Nästan 20% ned och aktien kanske vart köpvärd? Ja jag har ingen aning? Det är som det brukar vara. Hade velat hinna läsa på lite mer om det hela. Men det gör det samma. När man varken har tid eller pengar!

/litemeratid
måndag 10 oktober 2016

Jag kan bara hålla med!

Hård vind och gröna konstgräsplaner. Har spenderat hela helgen på fotbollsturnering med min dotter. Så mycket frisk luft som jag fått i mig under delar av lördagen och söndagen. Har jag inte fått sen i somras. Kan även instämma att det finns inget som heter dåligt väder, utan bara dåliga kläder. Som tur var hade jag förberett mig med just bra och varma kläder. Men blåsten letade sig ändå enda in i märgen. Därför var det extra skönt att väl hemma söndagskväll, kunna unna sig att tända en brasa för att värma min kalla kropp.

Börsen får gärna lugna sig lite och inte ånga på som en galen tjur. Lite så känns det när kurserna i portföljen fortsätter upp. Att bara stå bredvid och inte kunna köpa fler Nordea eller Tele2 känns just nu ganska surt. Allra helst när dom backade när allt annat verkade gå upp idag!? Självklart är jag glad över att det inte barkar rakt ned i källaren. Återigen får man lära sig, att en "krigskassa" vore något att ha. Synd bara att jag är alldeles för otålig att spara ihop den bara. Tålamod är en dygd sägs det ju! Jag kan bara hålla med!


/funderalitemera


fredag 7 oktober 2016

Det vill jag inte ska hända!

110 km/h och ytterligare en arbetsvecka avklarad. När väl måndagen kommer så tänker jag! Hur ska jag orka med en hel arbetsvecka igen? Tydligen på samma sätt som alla andra veckor. Genom att ta en dag i taget så klart. Blir så mycket enklare då!

Det är full fart på jobbet. På min avdelning är vi fn "någon" kort. Den där någon kommer som tur är börja jobba redan innan månadens slut. Får därför uthärda det så gott det går. Men som tur är försvann två riktiga "surdegar" inom loppet av 48h. Nu återstår bara att städa upp smulorna som är kvar. Förhoppningsvis innebär det att min sömn kommer tillbaka. Är en aningen trist att vakna runt 04:00 och inte kunna somna om. Ger mig visserligen tid till lyssna på poddar samtidigt som jag försöker somna om! Får försöka se det positiva i det.Som vanligt i början av en månad och mitten av den. Så finns det inga pengar till köp av aktier eller fonder för den delen. Men jag har stor förhoppningar på den retroaktiva lönen den 25:e Oktober. Lönen ökade dock inte så pass mycket som jag hade hoppats. Fick nöja mig med 2,3%, allt är visserligen relativt. Men personligen tycker jag att det var i minsta laget! Sen tycker jag inte heller man ska vara nöjd. Blir man nöjd är risken att man blir bekväm. Blir man bekväm är det inte långt kvar tills latheten tar över. Det vill jag inte ska hända!


Trevlig helg alla! 

/funderalitermera
torsdag 6 oktober 2016

Får därför bli nya tag nästa år!

Aktieutdelningar så här långt in på 2016. Ett av mina delmål jag mer än gärna vill kryssa över i år är:

Etapp A3
Att få totalt 5000 kr i aktieutdelning under ett år. (Kan gå att nå redan  2017).

Så hur mycket har "pengamaskinen hittills lyckats producera fram?


Värdepapper/beskrivning Antal Kurs Belopp
ABB Ltd 25 6,48 162
Rottneros 78 0,5 39
KINV B 21 7,75 162,75
Tele2 B 131 5,35 700,85
Hennes & Mauritz B 10 9,75 97,5
Telia Company 567 1,5 850,5
Swedbank A 10 10,7 107
KINV B (Teckningsrätter). 21 18 378
SEB Utd Fonder                   -              -              1104,24 Kr

Summa (20161006)                                           3601,84 Kr  Nästa utdelning är som jag nämnt Telia 28 Oktober. Den ligger fn på 1050 kr. Trots det så kommer jag inte i år klara av att stryka över Etapp A3. (Totalt 4651,84 kr) Såvida jag inte gör ett stödköp på 235 st extra Telia aktier för ca 9000 kr. Men det kommer jag dessvärre inte göra. Att stryka över A3 får därför vänta tills 2017. Får därför bli nya tag nästa år!

/investeralitemeraonsdag 5 oktober 2016

Tänk så fel man kan ha ibland!?

Skuldkris, lånekris och olja på årshögsta! Efter dom rubrikerna så blir man ju livrädd. Allt kommer gå åt skogen. Kvinnor och barn samt nyblivna 40-åringar först! Hur illa det egentligen är, beror nog på vem man frågar? Borde vi amortera mera? Personligen skulle jag gärna amortera mera på bolånet. Har på senare år efter varje års löneökning, ökat på amorteringen med 200 kr. I år kommer jag inte göra det. Väntar istället tills lånet ska förhandlas om Jan 2017. Då kommer kostnaden gå ned och vi kan amortera liter mera. Alla blir nöja eller...?Slår man upp ordet "surdeg" på google! Så kan man på wikipedia läsa följande.

Surdeg
 är en deg som innehåller levande jäst och mjölksyrabakterier och som används som jäsämne i nyberedd deg vid bakning av bröd
.

Åh f-n trodde surdeg var det jag sysslade med på jobbet!? Tänk så fel man kan ha ibland!?


/behöver-nå-pensionen-mycket-snabbare-än-tänkt!
tisdag 4 oktober 2016

Mest av nostalgiska skäl.

Uppdaterat "innehav", smög in det redan igår. Men skulle nog väntat tills ikväll då börsen fortsatte upp idag. Vilket hade gjort att jag kunnat presentera ännu finare siffror. Men då kanske man ska vänta i all evighet? Blir inte riktigt rätt.

Den enes bröd den andres död. Lite så är det med Ericsson just nu. Bolaget varslar ca 3000 personer och aktiekursen går upp. Lider med dom anställda och får hoppas det löser sig till det bästa!? Ericsson aktien var den första aktie jag ägde. Vilket jag skrivit om tidigare. Även fast jag inte äger några idag så följer jag givetvis kursen. Mest av nostalgiska skäl.Källa: http://8till5.se/2016/10/04/orolig-vantan-for-ericsson-anstallda/


/investeralitemeramåndag 3 oktober 2016

Bankeeen....

Det är långt kvar till semestern! I slutet på oktober går vi över till vintertid. Inget jag personligen ser fram emot. Dagarna blir mörkare snabbare. Oftast brukar det även innebära att det är mörkt när man går upp. Sen så är det mörkt när man åker hem från jobbet. Det är enligt mig ingen bra kombo. Eftersom jag gärna har något att se fram emot(Jo det är sant). Så borde nog familjen "Investeralitemera" ta och planera in nästa års semester snart. Så att jag får något riktigt skoj att se fram emot!
Uppgången på börsen idag, gjorde smärre under för min portfölj. Minns knappt när jag var på plus senast. Banker agerade återigen draglok enligt Di.se. 


Råkade av en händelse höra en gammal Hassan sketch för ett par veckor sen. Nu när jag hör ordet bank tänker jag direkt på sketchen. Får den inte ut mitt huvud. Finns nämligen inte så mycket plats där, så det blir rätt jobbigt. Bankeeen..../roalitemerasöndag 2 oktober 2016

Men kan vi nått toppen för den här gången?

Är vi nära toppen nu? För ett par inlägg sedan, skrev jag om att när kvällstidningarna börjar ge aktieråd. Då är börsen när toppen. Efter det brukar det inte dröja länge innan det vänder ned och aktier och fonder börja tappa i värde. Finns givetvis inget veteskapligt bevis i det jag säger. Men idag när jag slö kollade mig genom Aftonbladet.se så såg jag följande!!!!!
Ok, det kanske inte är några super generella råd i tidningen. Helt ärligt så har jag givetvis inte Plus tjänsten och heller inte läst vad som skrivs. Men bara genom att läsa rubrikerna så verkar det som om det böjar dra ihop sig inför en nedgång? Som sagt finns inget vetenskapligt bevis i det hela. Men kan vi nått toppen för den här gången?

Vad tror du?


/funderlitemera
 

lördag 1 oktober 2016

Nej inte allt för ofta!

September tog bara slut. Nu fortsätter vi in i en mycket spännande Oktober månad. För mig som alltid väntar på något. Så har jag Telia utdelning att se fram emot den 28:e. Men även retroaktiv lön, som kommer ända från April. Så återigen kommer det bli en lång väntan. Hur orkar jag? Ja, jag vet inte!


Kommer inte någon September uppdatering av portföljen den här helgen. Eftersom det inte vart något aktie köp i SEB. Så fördelade jag pengarna på fonder istället. Både hos Avanza och SEB. Jag vill därför att dom ska gå igenom innan uppdatering görs. Vilket bör var klart runt måndag eller tisdag!? Hoppas därför inte börsen backar allt för mycket nästa vecka. Allt för att mina siffror ska se någorlunda positiva ut. Fast brukar det bli som jag vill? Nej inte allt för ofta!


/investeralitemera