söndag 21 april 2019

..tappar tid!

Torzdagzz.. Att tid är relativt är något man lär sig. Att vänta eller att se fram emot något spännande? Kan få tiden att upplevas som om den går sakta. När man har roligt känns det som om tiden går snabbare. Oj var klockan redan dags att gå hem!?

Att kunna påverka min egen tid är något jag ser fram emot. Att själv kunna välja om jag verkligen måste gå upp när klockan ringer på morgonen. Det om något skulle vara lyx för mig. Men för att nå dit jag vill, så behöver jag mera pengar. Som det är nu kommer pengar i samband med lön och aktieutdelningar. Så fort vi är i mellan dessa två, så upplever jag dessutom känslan av att jag tappar tid! Det blir lite av en stress som planar ut runt den 25:e och brukar uppenbara sig igen i slutet på varje månad. Då det alltid känns som det är för långt kvar till nästa lön. Därför är det extra skönt att vi nu redan är inne på slut dagarna innan lön. Men f-n vad fyra dagar kan kännas som väldigt långt bort!

Bildkälla: https://pixabay.com
/funderalitemera

fredag 19 april 2019

Några utdelningar senare...

LångFredagzz.. Att vara ledig en fredag vare sig det är en helgdag eller inte? Det tycker jag är lyxigt om något. Om man ändå kunde ha det så här bra oftare! Sen blir det ju inte direkt sämre av att man är ledig på Måndag också! Näe..korta arbetsveckor det gillas! Mera sånt vill jag ha!

Det har inkommit några utdelningar på konto sen sist. Nämligen från Nordea 3054 kr efter att källskatten dragits av. Sen från Telia 1277 kr och North West Healthcare Properties REIT hela 23 kr. Givetvis drogs det även källskatt där. Jag återinvesterade pengarna i 40 st Ocean Yield samt 21 st Resurs. Totalt för i år har jag nu fått 11 076 kr i utdelningar. Prognosen just nu pekar på att jag kommer hamna runt ca 24 000 kr för hela 2019. Men jag jobbar på att det ska bli betydligt mer!

Ha nu en riktigt go och glad Påsk!/investeralitemera

söndag 7 april 2019

Väntar på nästa utdelning.

Zöndagzz.. En helg går alldeles för fort. Har därför lite lagom söndagsångest idag. Men så tänker jag på utdelningen från Nordea som kommer imorgon. Eller gör den verkligen det? Tar det kanske någon extra bankdag? För pengarna skickas väl från Finland som numera är bolagets hemvist. Hur som, tanken att få bränna iväg utdelningen får mig i alla fall på lite bättre humör.Bildkälla: https://pixabay.com

Men Måndagar är första dagen jag kommer ta bort när/om ekonomin tillåter det? Nu är jag ju rätt långt bort från att kunna göra det. Så därför fortsätter jag gneta på. Är ju trots allt bara 18 dagar kvar till nästa lön. Det gäller ju att se positivt på saker och ting..eller hur? 


/investeralitemera
fredag 5 april 2019

Utdelning och återinvestering.

Fredagzz. Enligt mig den bästa dagen på veckan! Med hela helgen framför sig. Sen att dom kommande dagarna ser ut att bli bra väder med sol och inte allt för kallt. Det gör ju det bara bättre! Näe.. full fart in i helgen bara!

Bildkälla: https://pixabay.com/


Nu kom det då äntligen lite bra saker från "Swedbank", nämligen deras utdelning. Som den här gången gav hela 14,20 kr per aktie. Vilket för mig resulterade i 3138 kr att investera vidare med. Jag svängde i ärlighetens namn mellan flera olika bolag. Men istället för att återigen ta in en ny aktie! Så valde jag att köpa 70st trygga gamla Telia. Har ju ett mål att komma upp i 1500st. Nu räckte det dock inte hela vägen. Totalt uppgår nu antalet till 1083st. Som kommer ge mig 1277 kr i utdelning 17 april. Så det rör ju på sig i alla fall!


Trevlig fredag och helg!/investeralitemera