fredag 29 september 2017

Avstämning September!

Fredagz! Vilken kanon avslutning det vart på börsveckan! Hela 9 börsdagar på raken som bara pekat upp. Jag blir onekligen en aningen orolig! Trots att Avanza portföljen återigen den här månaden visar nytt "all time high". Men lika lätt som det går upp så kan vi snart ha 9 dagar på raken med nedgång. Vilket jag hoppas vi slipper!  Har uppdaterat "innehav".

(Bildkälla: https:pixabay.com).

Lyssnade på en amerikansk pod häromdagen. Där pratade man om "4% regeln". Jag hade inte hört talas om den tidigare. Att kunna ta ut och leva på 4% av ens kapital. För att då få pengarna att räcka mer eller mindre resten av ens liv. Som tur var så hade en hel del andra bloggare redan skrivit rätt ingående om det.

Bland annat:

http://onkeltomsstuga.se/
http://aktiedepan.blogspot.se/


Trevlig helg!


/investeralitemera 

onsdag 27 september 2017

Månadens inköp!

Onsdagz! Som vanligt när det finns lön på bankkontot. Så kan jag inte hålla mig särskilt länge, innan jag flyttar över dom till Avanza. Hade redan sen ett par dagar sen, bestämt vilka aktier jag skulle öka i. Det vart därför följande....
 
20 st Telia,
50 st Resurs,
78 st Baltic Horizon Fund
10 st American Shipping Company

(kommer uppdatera innehav på Söndag).

(Bildkälla https://pixabay.com)

Gör du någon investering den här månaden? I så fall vilken?
/investeralitemera
fredag 22 september 2017

Telias miljarder?

Fredagz! Konstig känsla i kroppen. Vill nämligen att helgen ska vara över. Ju snabbare ju bättre att det blir måndag och löning. Ibland är min värld verkligen upp och ner!
Telias mutaffärer verkar vara avklarade för den här gången. Enligt vad som skrivs kors och tvärs, så har Telia gått med på att betala 7,7 miljarder kronor till finansmyndigheten i USA/Holland.

Källa:
https://www.svd.se/telias-kamp-mot-miljardboten-drar-ut-pa-tiden

Men Telia satte av 12 miljarder när skadestånds härvan började florera i nyheterna. Min stora fundering är då? Kommer bolaget i år då gå med minst 4 miljarder kronor mer i vinst!? Samt vore det då inte lämpligt att dela ut dom pengarna till oss aktieägare. Som plåster på såren för vad Telia orsakat....dvs ekonomiskt lidande!!!

Källa: https://www.svd.se/telias-kamp-mot-miljardboten-drar-ut-pa-tiden


Vad tror du Telia kommer göra med dom ca 4 miljarderna som ser ut att bli "över"???

Trevlig helg!


/villinvesteralitemera


lördag 16 september 2017

...och hoppas på miljoner....

Lördagzz! Står du upp...? Sätt dig ned i så fall! Den meningen har min mamma yttrat till mig vid två tillfällen. Första gången i samband med goda nyheter. Andra gången vid dåliga...

Under många år köpte jag och min mamma, mina två syskon lotter etc för tillsammans 400kr i månaden. Det var mest på skoj. Men vi sa alltid, spelar man inget. Så kan man heller inte vinna! Även om chansen till att vinna stort är så astronomiskt liten. Men så en dag ringde min mamma och berättade att vi hade vunnit på penninglotten som hon köpt. - Står du upp? Sätt dig ned i så fall! Jag mins det så glasklart än idag! Dom tankarna som for runt i mitt huvud. Hade vi vunnit en, eller två eller kanske rent utav 10 miljoner? Mins även besvikelsen som sköljde över mig. När mamma sa att vi vunnit hela 50 000 kr!
(Bildkälla: https://pixabay.com ).

Eftersom vi var 4 st som skulle dela, så vart det "bara" 12 500 kr var. Då kändes det som en skit summa. Men så här i efterhand, så skulle jag idag gladligen ta emot 12 500 kr utan att känna mig minsta besviken. Men jag tog som sagt var ut segern i förskott när jag trodde vi vunnit miljoner.

Vad gjorde jag då som ung och dum med pengarna!? Några tusen gick till shopping. Resten till att köpa min första bil. Tyvärr inget som jag har glädje av idag. Men då gladde det mig så otroligt mycket. Med facit på hand så skulle jag givetvis satt av minst 10 % i någon fond och hoppas på en bra värde utveckling. Även om fonder heller inte garanterar någon vinst. Så är ändå chansen till ett ökat värde större, än att bara köpa lotter och hoppas på miljoner..../funderalitermera 


torsdag 14 september 2017

Oväntad comeback!

Torzdag! Nästan hela arbetsveckan avklarad och nu väntar jag bara på fredagen. Tack vare alldeles för mycket kvällsjobb så kommer morgondagen arbetstimmar inte bli fullt så många.

Under Måndagen och Tisdagen när kvällsjobben avlöste varandra! Då kändes det minsann inte så kul. Det mesta tog verkligen emot då. Men så här i efterhand när bara några timmars arbete under Fredagen återstår! Då känns det rätt skönt att helgen kommer med storm steg!
(Bildkälla: https://pixabay.com). 

Veckans mest oväntade!
- Blogg-grannen "Pengaregnet" gör till min stora glädje comeback efter lång tids frånvaro. Kul att han är tillbaka!

Veckans mest oväntade 2. 
- Resurs lät meddela att styrelsen föreslår en extra utdelning i år på 1,50 kr/aktie. Inte helt fel enligt mig. Synd bara att jag inte äger fler än 370 st.


NU är det full fart mot helgen!/investeralitemerasöndag 10 september 2017

Dom pengarna gillar jag nog allra bäst!?

Zöndagz! Har precis läst i kapp ett gäng blogginlägg som jag missade under gårdagen. Många av dom jag följer nämner givetvis kommande höjning av skatten på ISK/KF. En höjning med 0,25 % införs 2018 och väntas då ge 790 miljoner kronor i skatteintäkter. Med handen på hjärtat! Inte är man väl förvånad över att man höjer skatten på ISK/KF?

När tillräckligt många flyttat över sin aktier och fonder etc. Så var det bara en tidsfråga innan "girigheten" skulle se sin chans att roffa åt sig av andras pengar. Det skulle också kunna förklara varför så många av ministrar inte har så stort sparande i aktier och fonder.

Källa: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/d34ao/sa-sparar-ministrarna-privat-i-aktier-och-fonder(Bildkälla https://pixabay.com).

Även om helgen snart är förbi. Så kom det faktiskt riktigt trevliga nyheter redan i fredags från Resurs Holding.

(Källa Avanza.se)
Resurs meddelade på fredagen att styrelsen avser att kalla till en extra bolagsstämma i oktober med förslag till beslut om dels "en extra utdelning under hösten 2017 om 1:50 kronor per aktie 
(sammanlagt 300 miljoner kronor)".

Extra kul eftersom jag så sent som den 28e Augusti passade på att utöka i just Resurs. Innehavet består idag av 370 st aktier. Om nu styrelsen beslutar om extra utdelning? Så kommer det ge mig 555 kr rakt in på ISK. Pengar in som inte krävt någon större insats av mig. Dom pengarna gillar jag nog allra bäst!?/investeralitemera


tisdag 5 september 2017

Utdelning och återinvestering!

Tizdag! Lite senare än vad jag hade hoppats på. Men även om jag fick vänta 5 dagar på att få utdelningen från "American Shipping Company" på 293 kr. Så gjorde det givetvis ingenting. Förr eller senare efter en utdelning så ramlar pengar in på kontot. Som jag givetvis återinvesterade på direkten. Det vart 12 st nya American Shippping Company aktier. Att kursen dessutom var den lägsta sen jag började köpa på mig dom. Det gjorde heller ingenting. Men nu får dom gärna börja öka i värde igen!
Passade på att kontrollräkna den totala utdelningen för året. Upptäckte då att jag glömt någon utdelning! Så den totala aktie och fondutdelningen för året ligger nu på 13 792 kr. Nu dröjer det dock ända till Oktober innan nästa utdelning. Då genom Telia!

Har uppdaterat fliken "Utdelningar".
/investeralitemera