fredag 29 september 2017

Avstämning September!

Fredagz! Vilken kanon avslutning det vart på börsveckan! Hela 9 börsdagar på raken som bara pekat upp. Jag blir onekligen en aningen orolig! Trots att Avanza portföljen återigen den här månaden visar nytt "all time high". Men lika lätt som det går upp så kan vi snart ha 9 dagar på raken med nedgång. Vilket jag hoppas vi slipper!  Har uppdaterat "innehav".

(Bildkälla: https:pixabay.com).

Lyssnade på en amerikansk pod häromdagen. Där pratade man om "4% regeln". Jag hade inte hört talas om den tidigare. Att kunna ta ut och leva på 4% av ens kapital. För att då få pengarna att räcka mer eller mindre resten av ens liv. Som tur var så hade en hel del andra bloggare redan skrivit rätt ingående om det.

Bland annat:

http://onkeltomsstuga.se/
http://aktiedepan.blogspot.se/


Trevlig helg!


/investeralitemera 

4 kommentarer:

 1. Det jag undrar är hur robust en sådan regel verkligen är. Tittar man bakåt i historien, så har vi upplevt vitt olika ekonomiska klimat. Det lär även beror tämligen mycket på vad som händer precis i början av tiden då du startar dina uttag. Vägberoende helt enkelt. Jag skulle ta det där med en mycket stor nypa salt helt enkelt. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara intressant att höra från någon som tillämpar 4% regeln!? Hur den funkar över tid!? ☺

   Radera
 2. Det finns massor att läsa om "Safe Withdrawal Rate", det vill säga det uttag man kan göra varje år utan att pengarna försvinner. Man har kollat historiskt och sett att 3% verkar säkert, och att 4% också verkar rätt så säkert, men går inte att veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet jag vad jag kommer läsa om ikväll! Tackar! ☺

   Radera