tisdag 5 september 2017

Utdelning och återinvestering!

Tizdag! Lite senare än vad jag hade hoppats på. Men även om jag fick vänta 5 dagar på att få utdelningen från "American Shipping Company" på 293 kr. Så gjorde det givetvis ingenting. Förr eller senare efter en utdelning så ramlar pengar in på kontot. Som jag givetvis återinvesterade på direkten. Det vart 12 st nya American Shippping Company aktier. Att kursen dessutom var den lägsta sen jag började köpa på mig dom. Det gjorde heller ingenting. Men nu får dom gärna börja öka i värde igen!
Passade på att kontrollräkna den totala utdelningen för året. Upptäckte då att jag glömt någon utdelning! Så den totala aktie och fondutdelningen för året ligger nu på 13 792 kr. Nu dröjer det dock ända till Oktober innan nästa utdelning. Då genom Telia!

Har uppdaterat fliken "Utdelningar".
/investeralitemera


6 kommentarer:

 1. Också fått min första utdelning på american shipping.nordea drog ingen källskatt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte Avanza heller! Mina ligger i en KF. Kan det ha att göra med det kanske? :-)

   Radera
 2. Jag har i ISK, kan vara att det är från Norge, fick samma dag utdelning från Gladstone(US) där hade det dragits källskatt

  sportcarl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm... https://www.nordisketax.net/main.asp?url=files/nor/sve/034.asp

   Radera
 3. Kul med utdelningar! Nu i september väntar utdelningar till min portfölj från 5-6 olika bolag, om jag minns rätt. Hoppas oktober kommer snart för dig. :)

  SvaraRadera
 4. Oj det var många utdelningar. Så många har jag knappt i April/Maj! ☺

  SvaraRadera