torsdag 27 april 2017

Ibland behövs så lite, för att vända allt!

Torzzzdag! Någon beskrev det som "att titta på när färg torkar"! Investera ska inte vara roligt. Men kom igen, måste det vara tråkigt? Nej jag tycker personligen inte det. Men att investera över en längre period. Det blir inte så mycket Rock´n Roll över det! Allt tuffar liksom på vare sig man vill det eller inte! Sakta men säkert......?


Känner hur varje fiber i min kropp motarbetar mig just nu! - Kom igen ta en vinst! Du har ju inte så många! Sälj, vad skulle det göra för skillnad!? Låt pengarna få göra nytta någon annanstans.... Börjar mer och mer förstå uttrycket "att sitta på händerna" och inte göra någonting. För det är vad jag måste och ska göra. Även om det kryper i kroppen av tristess! Hittar inte riktigt tålamodet heller att fördjupa mig i något spännande inom aktier och analyser etc. Vilket jag absolut borde! Kan vara så enkelt att jag bara behöver se solen! Lite vår skulle nämligen inte skada!? Enligt prognosen så behöver jag inte vänta längre än till efter helgen. Ibland behövs så lite, för att vända allt!


/funderaliteförmycketmeraonsdag 26 april 2017

..karga utdelningsmånader...

&/¤%#"%¤/&!!! Har idag investerat för pengar ABB delade ut igår. Samt den del av lönen som kunde undvaras för den här månaden. Det blev 25 st Björn Borg och 52 st Resurs Holding. Båda bolagen delar ut i Maj. Efter det väntar några karga utdelningsmånader.....


/investeralitemera


tisdag 25 april 2017

Aktieutdelning i ABB.

Tizzdag! Den sista utdelningen i April. För mina 35 st ABB aktier tilldelades jag idag ca 239 kr. För ovanlighetens skull lät jag den enorma summa få ligga orörd. Lönen kom visserligen in på kontot idag. Men hade hoppats på en mindre korrektion nedåt för att kunna köpa lite billigare. Sitter därför lugnt kvar i båten och väntar in morgondagen istället! Men med tanke på hur bra jag är på att förutse kursrörelser? Så lär väl börsen fortsätta uppåt istället?

Totalt så här långt in på 2017 har jag fått 9427 kr i utdelning. 


/skasnartinvesteralitemera
måndag 24 april 2017

Blir så tråkigt om man får fel då!?

Znööö Måndagzzz! Det var mycket som stämde i idag för den Svenska börsen. Frankrikes president val gjorde tydligen sitt. Ett par starka rapporter bland annat från Tele2. Sen var det full fart från början till slut. Vågar man ens tänka på den eventuella baksmälla som väntar imorgon? Eller så kör vi en partyrunda till? Så att vi får en härlig två-dagars? Varför sluta nu när vi har det så himla trevligt tillsammans!? 


Hur som, börser över hela Europa verkar redan ha prisat in kandidat Marcon som vinnare av valet. Behöver man påminna hur enkelt Fru Clinton skulle vinna över Herr Trump? Eller att Engelsmännen inte skulle rösta för "Brexit". Ibland ska man nog inte gå händelserna i förväg. Även om man "vet" hur det kommer att gå? Blir så tråkigt om man får fel då!?


/funderalitemera


söndag 23 april 2017

The Investors Podcast

Zzöndag! Förra helgen var det snö och oväder. Kändes mer som höst än som vår. Idag strålar solen och inte ett spår efter snön syns. I alla fall inte i min del av Sverige. Dessvärre utlovas regn och blåst dom kommande dagar. Aldrig får man vara nöjd! Klädhandeln sliter nog sitt hår över att vädret inte kan bestämma sig för rätt årstid. Kan möjligen Q2 rapporterna från H&M, Kappahl och andra väderberoende bolag ta stryk? Om nu April vädret fortsätter i kylans tecken? Eller kräver det kanske även en kallare Maj månad?Vill passa på att tipsa om en bra podd. The Investors Podcast. Där dom bland annat går igenom böcker som framgångsrika personer skrivit. Avsnittet "Tip134 - Unshakeable by Tony Robbins". Är verkligen ett avsnitt att börja med.

Källa: https://www.theinvestorspodcast.com/


Full fart mot Måndag!

/lyssnalitemera 

fredag 21 april 2017

Har ju hela helgen på mig att fundera!

Fredag! Äntligen... Började jobbveckan bärandes på en sten. En stor "bautasten", en sån som Obelix i serien Asterix brukar bära på. När jag idag checkade ut från jobbet ca 1,5h tidigare än vanligt. Då var det bara ett litet gruskorn kvar av stenen. Konstigt hur saker och ting ibland bara löser sig med hårt arbete och en massa j*vlar anamma. Med samma inställning borde det även gå att nå pension på 10 år? Eller inte....?Nästa vecka på Tisdag kommer Aprils sista aktieutdelning. ABB står då för kalaset. Men även att lönen trillar in på kontot är mer än trevligt. Till skillnad från månaden innan. Så är faktiskt inte helt klar med vilka eller vilken aktie pengarna ska vidare in i? Det blir någon av dom som delar ut i Maj i alla fall. Har ju hela helgen på mig att fundera!

Trevlig helg!


/funderalitermera
torsdag 20 april 2017

Snart fredag!

Torzzzzzdag! Det mesta av min energi den här korta jobbveckan. Har gått till dom "utmaningar" som jag för närvarande har på jobbet. Gör mitt bästa för att inte tänka på dom när jag kommer hem. Går så där just nu. Men imorgon är det Fredag och då kommer jag "blockera" allt vad strul heter. Annars lär den här helgen bli en plågsam upplevelse ända fram till Måndag....!
Passa på att testa "Lyckoworkout".  Jag provar genom att lura hjärnan med ett leende! Får dock mest träningsvärk i käken!

Källa: http://www.mabra.com/lycko-workout-7-ovningar-som-hojer-humoret//Funderalitemera
onsdag 19 april 2017

Än finns det tid kvar till det!

Onzzzdag! Mitt i veckan och dagarna känns helt upp och ned. Kroppen är gnällig och tror det bara är Tisdag. Hjärnan däremot har fattat läget och börjar redan nu se ljuset i tunneln. Helgen kommer som vanligt mycket lägligt. Synd att inte fler arbetsveckor bara bestod av fyra arbetsdagar. Är nog det första jag skulle förändra om jag hade möjlighet. Nämligen att sluta jobba måndagar! Än är jag inte där. Helt ärligt så är jag stjärnår därifrån!

Regel nummer 1. Förlora aldrig pengar.
Regel nummer 2. Glöm inte regel nummer 1.

(Warren buffet) Källa: http://www.privataaffarer.se/nyheter/20-lardomar-fran-buffett-491802

Jag har aldrig varit någon större fantast i att spela. Inte ens att spela på fotboll som är min favoritsport har lockat mig. Vissa kanske skulle kalla några av min aktier för rena lotto kupongen. Men att spela för pengar utanför börsen har inte lockat mig alls. Tyvärr Svenska spel!

Dom få gånger som jag testade "Black Jack" på krogen i mina yngre dagar. Så följde jag sten hårt samma devis som Warren Buffet. Förlora aldrig pengar. Glöm aldrig det. Om jag spelade så gjorde jag det för 50 kr. Vann jag på första handen så gick jag direkt därifrån. Givetvis samma sak om jag förlorade. Att vinna tillbaka var inget jag försökte mig på. Vilket annars är typiskt att "folk" försöker sig på efter att ha förlorat hela insatsen.

Det finns ett par aktier i min portfölj som för stunden ser ut som bortspelade pengar. Men dom kommer jag dock behålla. För där vill jag väldigt gärna försöka vinna tillbaka insatsen. Eller få en och annan aktieutdelning! Än finns det tid kvar till det!


/funderalitemera

måndag 17 april 2017

Även om det inte sker nu på en gång!?

Måndagzz! En långhelg som den här! Såna vill jag verkligen ha fler av. Även om jag inte "hunnit" med allt som jag velat, eller snarare har prioriterat bort. Så är det så otroligt skönt att inte behöva genomföra en massa måsten hela tiden. Det jag dock hade velat göra allra mest under dom här dagarna! Är att ha ett långt sovmorgon. Men det går bara inte att sova länge. Vaknar i vanlig ordning runt 06.20. Hade det varit en vanlig arbetsdag. Så hade jag mobilens alarm väckt mig och jag varit hur trött som helst. Men nu när jag är ledig så vaknar man klarvaken vid den tiden. Konstigt att det kan bli så!?Att investera och lugnt se på! Det måste nästan vara som att meta. Man kastar i och sen sitter man där och stirrar på flötet som guppar upp och ned. Precis som en aktie man köper. Som man sen kan följa kursen på. Lite upp lite ned lite mera upp. Kanske mycket ned eller mycket upp. Jag har dock aldrig riktigt gillat att meta. Mest för att det är så tråkigt när inget händer! Investera i aktier och fonder däremot det är så otroligt mycket roligare. Även om jag nu har känslan av att inget händer!

För att jag då inte ska börja fundera i kortsiktighet. Som att sälja av hela portföljen och bara köpa en aktie för pengarna. Så brukar jag klicka in på mitt "innehav". Där får jag nämligen svart på vitt att portföljens totala värde ökar månad för månad. Mestadels beroende på nyinvesteringarna som görs. Men det får mig i alla fall för stunden, att slå bort tankar som att göra en enda super investering. Ibland ska man bara inte tänka och analysera. Utan bara låta saker vara. Jag sitter därför lugnt och fint kvar i väntan på en stor fisk... Även om det inte sker nu på en gång!?
/skaintefunderalitemera


söndag 16 april 2017

Även om det är svårt!

Påskdagen! Helgen har verkligen gått fort. Inte en dag utan att det ska åkas och ätas någonstans. Fördelen är ju att man slipper fundera på vilken mat man själv ska tillaga. Nackdelen är att många timmar går åt till att "bara" umgås med andra. Men vid högtider som denna så får man helt enkelt gilla läget. Det som behöver göras hemma får då stå tillbaka lite.

Mina planer på att förkovra mig och att läsa lite mer. Dom har helt gått om intet. Borde ju inte vara så svårt att bara öppna boken och fortsätta läsa. Men just nu, tar det emot så in i bomben. Istället har jag sent upptäckt Tv-serien "Billions". Är man aktie intresserad så lär man gilla den. En intressant aspekt i serien är alla dessa "insider affärer". Skulle inte förvåna mig ett dugg om verkligheten är snarlik det som gestaltas. Eller kanske till och med värre!?

Källa: http://www.imdb.com/title/tt4270492/?ref_=fn_al_tt_1


Kommande vecka ekar det väldigt tomt på utdelningsfronten. Kommer dröja enda fram till den 25:e April. Innan Pengamaskinen spottar ur sig lite pengar. Då genom ABB aktiens trixande. Men nu tänker jag istället njuta av ytterligare en dags ledighet. Försöker verkligen ta en dag i taget. Även om det är svårt!


/försökaläsalitemera

torsdag 13 april 2017

Brukar ju ändå aldrig bli som jag vill eller tror!

Torzzdag! Kort arbetsvecka och aktieutdelning, kan inte bli så mycket bättre? För mina 265 st Ratos förärades jag 530 kr. Pengar som redan jobbat sig vidare in i 10 st Resurs Holding. Repris på igår med andra ord.

Totalt 2017 har jag nu fått 9188 kr i aktieutdelningar.


Kort var även börsdagen som hade halvdag. Finns det ens numera? Inte på mitt jobb i alla fall. Där har man tillsammans med facket förhandlat bort "halvdagar" mot tre hel dagar. Som man får fördela hur man vill under året. Förutsatt att det inte påverkar verksamheten. Som det så fint heter....

The Devil is in the details. Medivirs aktie steg 6,5 % idag. Enligt Privata affärer så berodde det på att nya VD.n Christina Lind. Utlovat ett tätare nyhetsflöde framöver i och med alla dom projekt som finns i "portföljen". Varför går man ut men en sån sak? Är det kanske så enkelt att det kommer komma så mycket spridd information inom kort. Både bra och dåligt? Samt att man då inte bara ska stirra sig blind på utfallet av ett projekt? Eller så sitter hon redan nu inne med så mycket bra info!? Som hon bara vill att vi ska veta kommer komma ut snart. Själv har jag ingen aning. Brukar ju ändå aldrig bli som jag vill eller tror!


Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/The_devil_is_in_the_detail


Glad Påsk!/investeralitemera


onsdag 12 april 2017

Kanske ett tecken på något?

Onzzzzdag! Lill lördag idag när Telia hade sin April utdelning. Mina 800 st aktier gav mig 800 kr. Totalt har det nu inkommit 8658 kr i utdelningar under 2017. Än är det inte helt slut på utdelningarna heller. Imorgon kommer nästa i och med Ratos.
För pengarna som kom in på kontot idag plus lite mer. Köptes det 24 st Resurs Holdings. Totalt har jag nu 68 st. Räknar med att det blir några fler imorgon. Om det var något som var konstigt idag? Så var det att Resurs aktiekurs inte gick ned efter att jag köpt dom. Kanske ett tecken på något?


/investeralitemera

tisdag 11 april 2017

Det tackar vi Påsken för!

Tizzzdag! Två dagars semester går mot sitt slut. Har verkligen slappnat av och stängt ute allt vad jobb heter. God mat har kombinerats med god öl. Känner att jag behöver någon sån har resa ibland, bara för att kunna koppla av fullt ut. Självklart spenderades den med familjen.

Nu är det som tur är endast två arbetsdagar kvar på den här veckan. Sen väntar en lite längre helg tack vare lite röda dagar. Det tackar vi Påsken för!
/semestralitemera


söndag 9 april 2017

Det ska jag försöka göra!

Zzöndag! För en gångs skull längtar jag till måndag. Ja ni läste helt rätt. Trodde faktiskt inte jag själv skulle kunna säga eller skriva något sånt. Det beror inte på någon trevlig utdelning eller annan helt apropå inkomst. Nej det är något så enkelt som semester Måndag och tisdag. En liten kryssning står på programmet. Det som är lite anmärkningsvärt är att den inte bokades för ett halv år sedan. Gillar ju framförhållning. Nej den bokades "bara" för ca 2 veckor sedan. Helt galet om man känner mig! Det bästa med den här resan är att jobbmobilen kommer vara helt avslagen och ingen kommer kunna nå mig. Det kallar jag kvalitets tid!Men det är faktiskt inte bara semester som lockar nästa vecka. Utan även två stycken utdelningar. En från mitt kärninnehav Telia men även från Ratos. Vart pengar ska få rulla vidare vet jag redan. Men som vanligt gäller det att kursen inte sticker söder ut. Glöm nu inte att ta det lugnt i vardagen och lev i nuet. Det ska jag försöka göra!


/semestralitemera


torsdag 6 april 2017

Swedbank

Torzzdag! Äntligen utdelning igen! Swedbank hade den goda smaken att för mina 80 st aktier tilldela mig 1056 kr. Synd att inte det kommer såna pengar varje Torsdag. Hur som, hittills i år har jag då tagit emot 7858 kr. Kvar i April återstår nu tre utdelningar....

Men redan 09:17 i morse var utdelningspengarna slut. Då hade jag nämligen köpt 19 st Resurs Holding. Totalt har jag nu hela 44 st, som i sin tur i Maj kommer ge mig 132 kr rakt in på kontot. Nu är dock planen att redan vid löning köpa på mig fler Resurs aktier. Men som vanligt förutsatt att kursen inte stiger alltför mycket jämfört med idag!?

/investeralitemera


onsdag 5 april 2017

Mina råd till mig själv!

Onzzzdag! Jag är mitt inne i utdelningsperioden. Inom loppet av ca åtta dagar väntar tre nya utdelningar. Så vad finns egentligen att klaga på? Pengar rullar in som det ska, det går bra nu. Sjung en av mina icke favoriter. Men på resan mot målet, så gäller det att även stanna upp och tänka till lite. Vad är det jag håller på med? Därför behöver jag mig själv några råd på vägen. Så att inte allt bara blir ett mekaniskt sparande så fort lönen är på kontot den 25:e varje månad!Mina råd till mig själv!


- 10 år går snabbare än vad du tror. Glöm inte bort att ha roligt på vägen. Att man haft roligt ångrar        man sällan. Däremot att haft tråkigt kan man ångra i evigheter.

- Glöm för allt i världen inte bort dina nära och kära när det hela tiden ska sparas och investeras.

- Du blir trots allt inte yngre även om du själv inbillar dig det ibland. Lev därför i nuet. Tid är               nämligen något man aldrig får igen!

- Vad är en miljon på banken värt, om du inte får fortsätta vara frisk? Håll igång med träningen.Vilket råd skulle du vilja ge till dig själv? 
/funderalitemera
tisdag 4 april 2017

Ibland blir det rätt, fast man gjort fel!

Tizzzdag! Har letat och letat hela dagen. Men hittar den inte någonstans. Frågade runt på jobbet om något sett den? Men inte någon visste var den var. Misstänker att jag kanske glömde den hemma idag. Eller så ligger den kvar i vedboden sen förra gången jag hämtade ved! Konstigt det där med hur motivation... Hur den bara kan försvinna så där!?
Klantade mig vid mitt förra PPM köp för ett par veckor sedan. Skulle "vår städa" lite. Någon fond skulle bort och någon ny skulle in. Lättpåverkad som jag tydligen är. Så var mitt mål att köpa Spiltan Aktiefond Sverige. Sagt och gjort så raderade jag råvarufonden "Gustavia ProxyPetroleum Energy". Sen skrev jag in Spiltan i sökfältet och tryckte köp. Tog några dagar innan allt vart klart. Men konstigt namn fonden hade i min PPM portfölj... "Spiltan Aktiefond....Småland". Hmm kanske skulle läsa klart hela fondnamnet nästa gång jag gör ett köp. Nåja den får ligga kvar ett tag till, som en påminnelse för mitt slarv. Ibland blir det rätt, fast man gjort fel!

/klantasiglitemera

söndag 2 april 2017

Keep it simple!

Zzzöndag! Strålande sol idag och nästa utdelning inom räckhåll. Ibland är det inte mycket som krävs för att livet ska kännas så mycket enklare. Torsdag är dagen som är markerad  i den digitala kalendern. Swedbank står på menyn och delar ut 13.20/aktie. Vilket kommer ge mig ca 1056 kr. Exakt vart dom pengarna ska dansa vidare är inte riktigt klart än? Valet står mellan två aktier. Har några dagar på mig att bestämma mig.Har hittills bara lyckats harvat mig igenom 180 sidor av boken "Köp billigt sälj dyrt" av Mattias Eriksson. Tiden för att läsa och ron har inte riktigt infunnit sig. Men idag tog jag mig i alla fall igenom ett antal sidor. Nu återstår "bara" 110 sidor. Tur att Påsken innebär några röda dagar för en arbetare som mig. Då ska det mycket till om inte hela boken ska vara utläst. Men som jag tidigt lärde mig på mitt allra första jobb. Lova inget som du inte klarar av att hålla. Det får du garanterat äta upp! Keep it simple!/läsalitemera