måndag 29 maj 2017

Uppdatering Maj

Måndag! Långhelgen tog slut alldeles för fort och ersattes av jobb. Som tur var verkade inte allt för många ha förstått att arbetsveckan börjat!? Det var därför sjukt lugnt hela dagen! Tack vare det, så gick den extremt långsamt. Man kan tydligen inte få allt!?


(bildkälla https://pixabay.com).

Även om det nu bara återstår ca fem arbetsveckor innan det är dags för sommarsemester. Så känns det ändå som om den inte är allt för långt borta. Antar det egentligen bara är fråga om inställning? Om man tycker att det är nära eller långt till semestern?

Har uppdaterat innehaven för Maj. Det totala portföljvärdet slår även den här månaden "all time high". Men inga träd växer till himlen. Så förr eller senare kommer dippen nedåt! Men man får glädjas åt det, så länge det varar!


/investeralitemera
fredag 26 maj 2017

Har investerat lite mera!

Fredag! Semester och kunde i vanlig ordning inte sova ut. Men det gör det samma, för vill jag ta en tupplur efter lunch så är det fritt fram. Att sen vädret är kanon är ju bara att tacka och ta emot. Synd bara att gräsmattan växer som f-n nu! Man kan i vanlig ordning inte få allt! Något är bättre än inget....

(bildkälla http://pixabay.com)

09:48 i morse och lite väl het på gröten, så gjorda jag mitt sista inköp för den här månaden. För utdelningspengarna och en del av lönen och utfallet vart följande.

Resurs Holding 70 st.
Tele2 B 33 st.

Swedbank  10 st.
Medivir 10 st. (Köp när det gör som ondast sägs det ju).


Trevlig helg!


/investeralitemeratisdag 23 maj 2017

Stryker över ytterligare ett delmål!

Tizzdag! Då återstår bara 8h arbetsdag innan en liten ledighet på ett par dagar. Det ska bli skönt att få koppla av och tänka på annat än jobb. Det var knappt så att jag märkte det. Men i måndags fanns utdelningen från SEBs Fonder på kontot. Vart visserligen mindre än förra året. Det fast fonderna presterat på plus under 2016. Totalt gav mina tre stycken fonder mig 1153 kr. Sen att mina 900 andelar i Baltic Horizon Fund skickat in 202 kr på kontot idag! Vilket var snabbare än jag hade förväntat mig. Det var positiva nyheter en helt vanlig Tisdag!

I och med dagens och gårdagens utdelningar, så kan jag nu stryka över ytterligare ett delmål nämligen.


Etapp A7
Att få total 12 000 kr i aktieutdelning under ett år (Kan gå att nå redan 2017).


Att nå 24 000 kr i utdelning under ett år. Det är nästa etapp att nå gällande utdelningar. Det kommer bli riktigt svårt att hinna nå redan under 2018. Men skam den som ger sig!/investeralitermerasöndag 21 maj 2017

The power of an hour!

Söndag! Gräset är klippt och en lärdom jag tar med mig från fredagens inlägg! Att nämna ordet "motion" i rubriken är inte något jag kommer göra igen. Antalet sidvisningar under Fredagen och Lördagen vart markant mycket lägre än vanligt. Ingen bra kombo alltså att skriva om gräsklippning och motion! Alltid lär man sig något!

(Bildkälla https://pixabay.com)


Precis som många andra så skyller jag gärna på att jag inte har tid. Men lyssnade på en podd i lördags, som fick mig att haja till lite. Om man gör något en timma om dagen under ett helt år. Då kommer man ha gjort den saken i ungefär under 365 timmar. Det blir en hel del tid man då lagt ned på att göra just den där saken. Podden kallade det för "the power of an hour". Tycker man att en timme är tok för mycket? Men korta ned det till 30 min om dagen då!? Då kommer du under ett år spenderat ca 182,5 timmar. Det är också en väldans massa tid. Så nu finns det inga ursäkter för att lära sig ett nytt språk!? Eller att lära sig analysera aktier som proffsen!

Kunde jag få till den där timmen om dagen? Då skulle jag nog använda den till att ta det lugnt och inte göra något alls. Det skulle passa mig. Men det skulle givetvis inte passa alla. Men tur är väl det, att vi alla inte jagar samma sak? Ja..förutom ekonomisk frihet och tidig pension

Ha en trevlig Söndag!


/funderalitemera
fredag 19 maj 2017

Även om det blir som värsta motionspasset!?

Fredag! Har utdelning den 19 Maj! Det betyder alltså inte att pengarna finns på kontot samma dag. Det har jag nu lärt mig i alla fall när det gäller fonder. Efter att jag har gått och väntat och väntat på SEBs fondutdelning under hela dagen. Så läser man på SEB hemsida, så står det lite mer detaljerat att beloppet finns på kontot veckan efter. Hmm alltid denna väntan...! Det spelar ju egentligen ingen roll. Eftersom jag ändå tänkte återinvestera pengarna fören lönen kommit in. Blir ju mer att handla för då!


Källa:
https://seb.se/privat/spara-och-placera/spara-i-fonder/fonders-nyheter/utdelning-i-sebs-fonder-2017

https://seb.se/pow/content/fonder/pdf/utdelningar_SEB_maj_2017.pdf
Att det äntligen blev Fredag är lika trevlig som vanligt. Inte fullt så trevligt är det att klippa gräset. Som nu till helgen vuxit sig tok för högt. När jag köpte gräsklipparen så var jag 100% säker på att det var en "självgående" variant. Vilket jag fått ångra fler än en gång att det inte är! Men om vädret är kanon och mobilen laddad med någon intressant podd. Då kan det faktiskt trots allt vara riktigt kul med gräsklippning! Även om det blir som värsta motionspasset!?


Trevlig helg!/villinvesteralitemeratorsdag 18 maj 2017

Små summor, men många bäckar små!

Den utdelningsvåg som så smått startade i februari. Med utdelningar från Baltic Horizon Fund och American Shipping Company. Den börjar nu markant att avta. Efter imorgon så kommer det bara in mindre skvättar från dom två små som startade allt. Tänk vad tiden går fort!

(Bildkälla pixabay.com)

Nästa större utdelning i mina mått mätt. Ser nu ut att dröja ända fram till Oktober. Då gör Telia sin andra utdelning för året. Juli till September är månader som jag skulle behöva hitta någon intressant och köpvärd aktie som delar ut. Tåls att fundera på vilken i så fall? Håller krutet torrt tills jag vet bättre!

Igår fick jag in hela 49 kr från H&M och 168 kr från Kinnevik. Små summor, men många bäckar små. 


/funderalitemera

tisdag 16 maj 2017

Tele2 utdelning...

Tizzdag! Utdelningar är skoj och dom får gärna ramla in i parti och minut. Idag hade Tele2 den goda smaken att dela ut 1344 kr. Mins hur jag förra sommaren satt och räknade på preliminär utdelningsökning för varje aktie jag köpte. När sen bolaget gick ut med möjligheten att teckna fler aktier i en nyemission. Då var jag inte sen att svara Ja. Tänk vad snabbt ett år går!
I och med utdelningen idag. Så har jag under 2017 totalt fått ihop 11 161 kr. På fredag om/när mina SEB fonder delar ut. Så räknar jag med att kunna stryka över...

Etapp A7
Att få total 12 000 kr i aktieutdelning under ett år (Kan gå att nå redan 2017).

Har ännu inte bestämt mig vart pengarna kommer göra mest nytta? En sak är i alla fall säker. Det är att det inte blir någon investering fören lönen finns på kontot. Lite olikt mig att vänta. Men alltid lär man sig något nytt!?


/investeralitemera
måndag 15 maj 2017

Inte ens nära!

Måndagzzz! "Vill Gråta" viruset hade jagat upp större delen av branschen lagom till att helgen var över. Det vart 120 km/h fram till lunch, sen iväg ut på ett panikjobb! Sitter nu framför en värmande brasa och undrar, vad f-n var det som hände i dag egentligen? Full fart efter en helt underbar helg, det var ingen bra kombo. 

Varför är det inte tillräckligt med pensionspengar på mitt Avanza-konto redan nu? Kanske kan Eurojackpott bli min plan B och ta mig snabbare mot pension?

Har du en reserv plan?/väntapåutdelninglitemerasöndag 14 maj 2017

Utdelnings bonanza!

Zzöndagzz! Har tillsammans med min fru och nära vänner, spenderat helgen i huvudstaden. Kultur har stått på menyn. Även fast vi var på en Cirkus. Så fanns det inga levande djur där. Utan det var underhållning med musikaliskt inslag som gällde. Söndagen fortsatte på redan inslagna tema, dvs att mera musik serverades. Ett museibesök för att hedra en av Sveriges största grupper genom tiderna bockades av.

Även om det rullat mera pengar än normalt. Så känns det trots allt väldigt bra. Den här helgen har verkligen varit som balsam för själen. Mycket trevligt sällskap och upplevelser som jag troligen aldrig kommer att glömma!?

Att säga att nästa vecka blir intressant är något av en underdrift. Mest tack vare dom tre stycken kommande aktieutdelningar. Från Tele2, H&M och Kinnevik. Blir lite av en "utdelnings bonanza"! Sen undrar jag givetvis vilket håll Stockholms börsen tänker ta? Nedåt eller fortsätta hacka sig uppåt?

Vad tror du?


/spenderalitemera

fredag 12 maj 2017

Det verkar svårt!?

Fredag! Har varit en kall vecka och jag kunde återigen konstatera att värmen i huset inte skulle ha stängts av. Fick krypa till korset igår kväll och feg höja några grader. Men först efter att min dotter påpekat att hon skulle ha en kompis att sova över. Vore ju pinsamt om kompisen trodde vi var fattiga och inte hade råd med värme. Hm.. har nog aldrig sett det så. Men snålhet kan kanske tolkas på fler än ett sätt?
Enligt väder prognosen väntas vädret bli varmare till helgen. Blir säkert som den här veckan var dvs mest kallt. Att ställa en väderprognos som stämmer in helt och hållet. Det verkar svårt!? 


Trevlig helg!


/frysalitemera


onsdag 10 maj 2017

Det om något skrämmer mig mer än 8-9 % börsuppgång!

Onzdagzz! Det är nästan med en liten lättnads känsla jag konstaterade att OMXS30 idag slutade på - 0,21 %. Kan väl nämligen inte bara fortsätta uppåt i alla oändlighet. Eller..kan börden det? Svar Nej.

Av en händelse idag hamnade jag på en "söka bostad site". Där kunde man bland annat söka på slutpriser på hus i sitt område. Jag hade redan innan ganska bra koll på vad husen där jag bor har sålts för. Alla har gått för i mina ögon otroliga summor. Men långt ifrån dom riktigt stora fantasi summorna som på andra områden i min närhet.

En annan funktion som fanns på siten var att man kunde se sitt egna hus uppskattade värde. Antar att man fått fram det genom något slags snittpris över sålda hus i området? Skulle vi sälja och få summan som stod. Så skulle vi kunna betala av hela huslånet och ändå ha ca 1 miljon kvar. Efter att vinstskatten var betald. Det om något skrämmer mig mer än 8-9 % börsuppgång! 


/funderalitemera

måndag 8 maj 2017

Utdelning från Resurs!

Måndagzzz! Resurs utdelningen fanns redan på kontot i Fredags. Förstår inte hur jag kunde missa en sån sak? Stort tack till "Nytt boende och liv via börs och sparande" som uppmärksammade det för mig redan igår söndag. Pengarna kommer dock att få ligga och mogna tills sig. I alla fall fram tills nästa vecka. Då nya friska utdelningspengar kommer in!


I och med att Resurs delade ut 390 kr. Så har jag total för i år fått ihop 9817 kr. Det är mer än dubbelt så mycket jämfört med förra året. Då utdelningarna slutade på 4651 kr. Ett av mina del mål för 2017 är att få ihop över 12 000 kr. Nu sänkte visserligen SEB utdelningen för två av mina fonder. Räknar ändå att jag kommer nå målet lagom till att Maj månad är över.

Etapp A7
Att få total 12 000 kr i aktieutdelning under ett år (Kan gå att nå redan 2017).


Fondutdelning SEB 2017


/investeralitemera

söndag 7 maj 2017

Det är för mig en bra start på veckan!

Zzzöndag! När man äntligen är ledig, så är det lika bra att dra på sig en förkylning. Huvudet har värkt sen i torsdags och halsen känts tjock. Tolkade det först som om huvudet hade jobbat för mycket i veckan. Jo det är tydligen fullt möjligt att jobba för mycket. Men så visade det sig inte vara. Nu är det nämligen helt klart att jag har en förkylning. Diagnosen ljuger inte!
Hade sett fram emot gymträning för att få loss lite endorfiner. Som i sin tur skulle fått mig att må prima. Nu har träningen istället bytts ut till promenader. Vilket i sig inte är helt fel träning det heller. Men min kropp hade alla dagar i veckan valt gymmet före att var ute och gå. Att kombinera dom två är dock det bästa för min kropp. Aldrig blir man helt nöjd!

Nästa vecka börja bra i utdelningssynpunkt. Redan på måndag delar nämligen Resurs ut 3 kr/aktie. Mina 130 st kommer därför ge mig 390 kr rakt in på kontot. Det är för mig en bra start på veckan!


/investeralitemera

fredag 5 maj 2017

Trots att inga träd växer till himlen!

Fredagzzz! Det sägs om man stoppar en levande groda i kallt vatten. Som man sen långsamt värmer upp. Så kommer grodan inte märka vad som händer? Vilket borde resultera i att den kokas till döds..? Kan ju vara så att det här är en skröna utan dess like? Men får lite såna vibbar nu från börsen. Den ökar lite långsamt. Ena dagen går den ned någon procent enhet. För att nästa ta igen det och lite till. Till slut kanske det är för sent att ta sig ur, utan att göra stora förluster...?

OMXS30 har fram tills idag ökat med hela 8,23 %. Jag försöker intala mig själv att allt är normalt. Att det här är det nya normala som nu sker. Eftersom börskurserna bara fortsätter att gå upp och upp. Vart det ska sluta kan man bara spekulera i. Jag kommer dock sitta lugnt kvar. Trots att inga träd växer till himlen!


/funderalitemera


onsdag 3 maj 2017

Inget förvånar mig därför speciellt mycket längre!

Onzzzzdag! Jobbet fortsätter ta ut sin full rätt. Upplever därför att veckodagarna bara går snabbare och snabbare. Det är nu redan Maj månad. Som jag längtade hit när det var grått och kallt i December. Helt plötsligt så är det nästan sommar! Vart tog dom andra månaderna vägen? Känner mig nästan lite blåst på våren. Eftersom det varit så kallt så länge!Inläggen har kommit lite mer sällan dom sista dagarna. Men ibland är det svårt att hinna med allt som behöver göras. Sen att även inspirationen lyser med sin frånvaro gör inte det hela lättare! Men för att blicka framåt och inte tappa motivationen helt. Så väntar nu i Maj 6 st aktieutdelningar och 3 st fondutdelningar, med start nästa vecka.

Med tanke på börsens uppgång både i Sverige och USA.  Så börjar jag nu bli lite mer fundersam än vanligt. Kanske får återinvesteringarna vänta lite? Om det nu skulle vara så att vi nått toppen!? Som vanligt vet man ju inte det förrns det är för sent!? Men man vill ju inte missa en eventuell fortsatt uppgång? Lika lite som man vill uppleva en större nedgång! Min tajming brukar ju vara rätt kass. Inget förvånar mig därför speciellt mycket längre!  /funderalitemera
  

måndag 1 maj 2017

Full fart mot en ny och spännande vecka!

Måndagzzz! Tillbaka efter en långhelg med mycket frisk luft och utomhus aktivitet. På kostnads sidan har bilen tankats både en och två gånger. Sömnen har varit ännu sämre än vanligt. Luftmadrass är verkligen inte mitt underlag. Lär mig till nästa gång att den lite dyrare varianten är skonsammare för ryggen. Min dotter vill även passa på att tacka "Biltema" för madrassen vi inte fick lämna tillbaka i höstas. Den som släppte luft och minsann behövde användas mer än en gång. Som först efter det kunde och fick reklameras... Hmm..ja...vart gjorde jag av kvittot? Precis vad dom antagligen redan då hade räknat ut!!!?Så svar JA... Den släpper fortfarande ut en hel del luft.....!"#¤%&/())(¤#...


(Madrassen på bilden är inte den i historien ovanför. Utan har bytts ut för att skydda dess riktiga identitet)


Dags för månadsavstämning. Har uppdaterat "Innehav". Såg riktigt mörkt ut innan Franska presidentvalet. Men det löste sig för stunden. Full fart mot en ny och spännande vecka!


/investeralitemera