onsdag 31 oktober 2018

Avstämning Oktober och lite annat...

Onzdagz.. Kanske inte världens bästa början på dagen? Men det var ändå rätt skönt med sovmorgon  i morse. Sen att det berodde på att någon glömde ställa klockan? Den där någon var ingen mindre än jag. Men jag var på jobbet tidigare än vanligt. Mest tack vare att jag hoppade över frukosten hemma och åt den på jobbet istället. Kanske ska göra så fler gånger. Fick ju trots allt sova ca 30 min längre än vanligt....



















(Bildkälla https://pixabay.com)

Har uppdaterat fliken "Innehav". Där den uppgående trenden är bruten och det totala portföljvärdet minskar från förra månaden med ca 2,13 %.


Idag gjorde jag slag i saken och tog hem en vinst. Sålde nämligen av Leroy Seafood som stigit med hela 78% sen starten. För dom pengarna köpte jag,

221 st American Shipping Company,
35 st Nordea
och hela 6 st Ocean Yield.


Västkust Investeraren har skrivit en riktig bra inlägg om vad Ocean Yield sysslar med.

Källa: http://västkustinvesteraren-gwb.se/ocean-yield-the-dividend-yield-company/




/investeralitemera



söndag 28 oktober 2018

Snart slut på utdelningarna för året.

Zöndagz.. Det blir i och med vintertid mörkare tidigare på dagen. Jag gillar inte att gå till jobbet när det är mörkt. Sen när man väl ska hem så är det också mörkt. Detta ständiga mörker... Kanske vore det bästa om vi bara höll oss till normaltid hela tiden? Det tåls att tänka på....

Telia delade i fredags ut 1164 kr till mig. Totalt för året har jag nu fått ihop 15 371 kr i utdelningar. Det är ca 900 kr kvar till förra årets samlade utdelningsnivå. Men det återstår två utdelningar till innan året är slut. Nämligen från Baltic Horizon Fund och American shippings Company. Det kan räcka för att komma över förra årets samlade resultat.






















För utdelningen och pengar från lönen köpte jag i fredags.

Baltic Horizon Fund 200 st.
Axfood 47 st.
American Shipping Company 13 st.




/investeralitemera














söndag 14 oktober 2018

Utdelning och långt mellan inläggen!

Zöndagzz. Trots flera uppslag om olika blogginlägg. Så lyckas jag inte samla ihop tankarna och skriva något att publicera. Har inte riktigt full koll på vad det beror på?

Har varit lite av varannan dags börs sista vecka. Ned ena dagen för att gå upp lite andra. För mig innebär det att många av mina innehav har blivit "billigare". Men eftersom jag går och väntar på löning för att få något att investera med. Så hoppas jag att det inte tokvänder upp innan mina pengar finns tillgängliga att investera för.

I Fredags kom en efterlängtad utdelning från Resurs. Mina 800 st aktier gav totalt 1320 kr rakt in på kontot. Kommer i vanlig ordning försöka att inte investera dom. Nej inte förrns månadsinsättning också ligger på avanzakontot.


Totalt har jag nu under 2018 fått 14 207 kr i aktie utdelning.




Glöm inte att pengar kan du alltid få mer av... Men att få mera tid det är svårare!

/investeralitemera