måndag 31 juli 2017

Alltid lär man sig något!

Måndag! Då återstår det hela två veckor av semestern. Jag skulle kunna säga "bara" två veckor. Men eftersom jag gör mitt bästa för att se så positivt som möjligt på det. Så väljer jag alltså att säga det först nämnda.(Bildkälla: https://pixabay.com).

På tal om jobb så har min jobbmobil ringt mer än den brukar under en semester. Men jag har haft en bestämt åsikt att inte svara. Även om jag faktiskt råkat svarat två gånger i tron att det var privata samtal. Så har jag hänvisat vidare till mina kollegor som är på plats på kontoret. Allt för att jag själv inte ska fastna i långa samtal med kunder under min ledighet..

Nu tänkte jag fortsätta dagen med att lyssna på Poddar. Alltid lär man sig något!/semestralitemera


fredag 28 juli 2017

Man kan ju undra vart det ska sluta?

Fredag! Eftersom jag och familjen fortfarande har semester. Så känns den här Fredagen inte riktig som det brukar! Förstå mig rätt nu. Den känns precis som gårdagen gjorde dvs som vilken semesterdag som helst! Alla dagar har nu flutit ihop. Det känns faktiskt rätt bra!

Planen för idag är att ta det lugnt och åtminstone snegla lite på börsen. I skrivandets stund så är OMXS30 på minus ca 1%. Fortsätter det i samma takt under nästa vecka? Så har vi snart raderat ut hela 2017 börsuppgång! Man kan ju undra vart det ska sluta?

 


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Trevlig helg!


/villinvesteralitemera

 

torsdag 27 juli 2017

I alla fall jag!

Torzdag! Semestern rusar på i full fart och lönen är på kontot. Borde med andra ord redan hunnit investerat i någon väl vald aktie eller fond!? Men Juli kommer bli en lika dåligt och tråkig investeringsmånad som Juni var. Största anledningen till det är att i år har familjen "ILM" ingen längre inplanerad resa. Förra året var allt "klart och betalt" redan till slutet på Maj. Men i år har vi valt att inte planera in något utan ta semestern som den kommer. Därav behöver det finns pengar kvar till det.

Att göra så här är egentligen precis tvärt emot hur jag normalt vill ha det. Personligen gillar jag att ha det uppstyrt lagom mycket. Men det har i sin tur gjort det möjligt att investera lite mera under månaderna som varit. Så på så sätt är det ju bra! Finns för och nackdelar med allt!(Bildkälla: http://pixabay.com).

Skulle det bli några pengar över efter semestern och Augusti lönen? Så kommer jag investera dom det är något som är säkert. På tal om planering så har vi redan nu styrt upp nästa års semester. Den resan är redan planerad och beställd. Lite ordning mår man ju trots allt bra av! I alla fall jag!/semesteralitemeralördag 22 juli 2017

Precis, inte ett smack!

Lördag! Veckan har spenderats med min dotters fotbollslag i Göteborg. Som spelat världens största ungdomsturnering. Även om resultaten var lika sura som OMXS30 i fredags. Så kommer laget aldrig glömma den här veckan. Inte jag heller för den delen. Något annat som etsat sig fast i min hjärna är turneringens huvudsponsor SKF. Överallt där matcher spelats har man kunnat se företagets logga.SKF är en av världens ledande leverantörer av produkter och tjänster inom området lager och tätningar, men omfattar också tekniskt stöd, underhållsservice, tillståndsövervakning och utbildning.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/SKF


Har under veckan mestadels följt börsen via mobilen. Ena dagen var min Avanza portfölj uppe på "all time high". För att nästa falla handlöst. Svängningarna är kanske något man får räkna med nu dom kommande månader!? Men vad vet jag om det? Precis, inte ett smack!/fortsättaläsaochlyssnalitemera

lördag 15 juli 2017

Börjar läsa....

...dag!? Knappt så jag har koll på vilken dag det är? Vid närmare efter tanke så vet jag självklart att det är lördag. Stockholms börsens uppgång senaste veckan har verkligen gjort underverk för mina aktier i Avanza portföljen. Nordea och Tele2 är dom aktier som för mig utvecklats bäst under veckan. Även om det inte rör sig om några tok stora ökningar. Men dom båda hjälper till att dra det totala resultatet uppåt. Sånt uppskattas!
Har lånat på mig en bok. "Så här kan alla svenskar bli miljonärer" av Per H Börjesson. Är nog lika bra att jag ger mig på att börja läsa den nu på direkten.

Vilken bok läser du just nu?


/semesteralitemera
onsdag 12 juli 2017

Blir nog en bra dag det här!?

Onzdag! Semesterns tredje dag och det är lite konstigt att inte ha "tid" att kunna följa börsen fullt ut. Egentligen är det nog ett sunt tecken att inte behöva bevaka portföljen slaviskt? Samma sak gäller för dom poddar jag normalt dagligen lyssnar på till och från jobbet. Min podd-premunationslista växer och växer på avsnitt jag ännu inte hunnit lyssna på. Blir nog tvungen att börja sålla ut dom allra bästa. Eftersom jag kommer inte hinna lyssna på allt.(Bildkälla: https://pixabay.org).

Medans resten av familjen sover eller är och tränar. Så tänkte jag i alla fall nu lyssna på senaste avsnittet av "25 minuter" med Syding och Sundström. Blir nog en bra dag det här!?

Källa: http://www.25minuter.se/


Vilken podd lyssnar du helst på en dag som denna?

Trevlig sommar!


/lyssnalitemera
tisdag 11 juli 2017

Om man inte vågar prova något nytt?

Tisdag! Semesterns andra dag och hjärnan har ännu inte fattat vad det innebär. Inga måsten att gå upp en viss tid för att hinna till jobbet. Kroppen känner en viss stress. Om några dagar kommer det kännas annorlunda. Skulle kunna säga att hjärnan inte är programmerad för en så här lång ledighet, som fem veckor innebär....
(Bildkälla https://pixabay.com).

Såg nyligen på en youtube video som handlade om att "programmera hjärnan för framgång". Ibland dyker det upp möjligheter som man inte ser pga av ens inställning till att våga prova nya saker Som i sin tur gör att vi missar möjligheten till ex framgång. Ibland behöver man helt enkelt lite hjälp på vägen för ens kunna se vilka möjligheter som finns! Våga därför bryta invanda mönster. För hur vet man annars vad som väntar runt hörnet? Om man vågar inte prova något nytt?

Källa: https://www.youtube.com/watch?v=MmfikLimeQ8fredag 7 juli 2017

Vill investera!

Äntligen! Knappade ut mig från jobbdatorn för mindre än en timme sen. Kan knappt fatta att det nu är semester som gäller för hela slanten. Ledig hela helgen och i totalt fem veckor. Nu jag kan göra vad jag vill med min tid. Känns nästan lite overkligt. Förra året sov jag dåligt och längtan till semestern var nästa olidlig. Nu i år är det som om semestern bara helt plötsligt var där. Dessutom utan sömnproblem.. Tänk så olika det kan vara!?


(Bildkälla https://pixabay.com).

Investeringarna under Juli lyser fortfarande med sin frånvaro. Det är surt att inte ha något torrt krut över. Hade jag haft det? Så hade jag troligen fyllt på lite i Resurs och Telia. Om det nu stämmer att Christer Gardell och hans Cevian är på väg in i Telia? Så kan det nog få kursen att dra en aningen uppåt. Dom bolag Cevian går in i brukar kursen röra på sig i. Sen finns det säkert undantag där med?

Källa: http://www.di.se/nyheter/tunga-kopare-ar-redo-att-sla-till-i-telia/

Nu ser jag fram emot en varm och skön kväll med familjen! Trevlig helg och semester kanske?


/villinvesteralitemera

måndag 3 juli 2017

Men det börjar jag med nästa månad.....

Måndagz! Inne på sista arbetsveckan innan min semester börjar. Det är mycket som ska hinnas med på jobbet. Att kalendern är fullbokad gör det hela inte så mycket lättare. Men har lovat mig själv att inte som i vanligt ordning stressa upp mig över allt som ska göras. Det får bli som det blir. Kan ju gärna inte klona mig, bara för att alla andra redan gått på semester....

Helgen som var spenderades vid havet. Att få andas lätt saltig luft fick mig att känna mig friskare än på väldigt länge. Det är verkligen något speciellt med havslukt. Fredagen bjöd på blåst och regn. För att sen lagom till lördag lunch spricka upp och bli en sån där otroligt fin och varm sommardag som man annars bara går och längtar efter....

Att stå på sidlinjen utan pengar att investera. Det är minsann ingen höjdare. Blir lite som att titta på en dålig fotbollsmatch på TV. Där man inte ens lite gillar lagen som spelar. Väldigt tråkigt se på alltså! Min plan är att försöka snåla mig igenom mina egna semester begär. Även om det skulle lyckas? Så ska bilen ha årlig service i slutet på Juli. Ibland kan man bara inte vinna mot ekonomin. Man tror att man har koll, men så kommer det en kalldusch! Antingen något som går sönder. Eller någon konstig räkning som givetvis bara dyker upp var tredje månad. Som man dessutom förträngt lagom till att det är dags att betala igen! Borde nog skaffa mig en riktig buffert och inte en fusk buffert a´la Avanza. Men det börjar jag med nästa månad.....


/funderalitemera