måndag 31 december 2018

Avstämning December..

Måndagzz.. Det är nyårsafton och det här inlägget blir inte en sammanfattning av året som gått. Näe det får nästa inlägg handla om. Istället så är det här ett inlägg om hur månaden gått jämfört med månaden innan. Som vanligt med andra ord Behöver inte vara krångligare än så. Det totala portföljvärdet steg med 0,76% till 358 756 kr jämfört med föregående månad. Vilket helt och hållet beror på dom nyinvesteringarna som gjorts under December. Att nå ett totalt värde på 400 000 kr känns just nu väldigt långt bort. Har uppdaterat fliken "innehav".
(Bildkälla https://pixabay.com ).


Gott nytt år!/funderarättmycketmera


söndag 30 december 2018

Köp när det gör som ondast...

Söndagzz.. På årets sista handelsdag. Gjorde jag årets sista investering. Fast jag egentligen inte alls hade tänkt "spendera" några pengar. Men när alla räkningar och julklappar var betalda. Så låg mitt månadssparande på sin plats och bara väntade på att få skickas iväg till Avanza. Men då började jag i stället fundera på att låta dom ligga kvar hos min bank. Till nästa månad för att ha ännu mer att investera med. Den tanken stod jag bara ut med i max 2 dagar. Sen började jag istället fundera på vart det gör som ondast nu att köpa flera aktier? Det vart därför följande inköp.


Ratos 150 st
Axfood 20 st
Swedbank 10 st
Ocean Yield 25 st(Bildkälla https://pixabay.com ).

Hade jag velat ha känslan av riktigt ont? Då fanns det faktiskt några andra alternativ som ex Medivir. Men så ont ville jag då rakt inte ha! Lite lagom ont får räcka! 

Hur agerar du på ev värdeminskningar i portföljen?/investeralitemera

torsdag 27 december 2018

En hel del minus...

Torzdagzz.. Vi börjar närma oss årets sista börsdag. Mina två stycken Avanzaportföljer är i skrivandets stund ned med minus 4,61% samt minus 10,81% (Kapitalförsäkringen). Kan med stor säkerhet säga att dom kommer att vara på minus när vi summerar 2018 också. Ja vad som säger man om det? Inte så mycket faktiskt. Har en hel del utdelningar att se fram emot under 2019. Mina innehav har blivit billigare. Sen om det är bra eller dåligt? Det lär visa sig under året som kommer. Hur som jag tycker det ska bli riktigt spännande och se vilket håll den Svenska börsen tar 2019.


(Bildkälla https://pixabay.com )


Pris är vad du betalar, värde är vad du får!
..Warren Buffett


/investeralitemera
lördag 1 december 2018

Avstämning November, utdelningar och funderingar!

Lördagzzz... Nu är det inte långt kvar till självaste Julafton. Men ändå håller jag på med något slag självbedrägeri. Eftersom jag tror mig ha all tid i världen till att handla julklappar. Pengarna är avsatta redan. Så kan inte köra med den ursäkten att jag väntar på December lönen. Mitt problem är nog snarare att jag tycker det är så sjuk tråkigt att handla. 

Fick önskelistan av dottern och konstaterade att allt kunde köpas från ett och samma ställe via internet. Vad bra tänkte jag! Hmm..mindre bra att inte ett endaste plagg från önskelistan fanns kvar i hennes storlek. Där och då dog min lilla entusiasm till att köpa julklappar. Får hoppas på ny initiativförmåga under veckan som kommer...


Året sista utdelning kom idag in på kontot. 646 kr från American Shipping Company.

Övriga utdelningar under November.

Ocean Yield 10 kr
H&M  48 kr
Baltic Horizon Fund 772 kr

Totalt för månaden blev det 1476 kr i utdelningar. Vilket även gör att 2018 års utdelningar är 624 kr mer än 2017 års utdelningar. Det är otroligt skoj att det blev mer i utdelningar i år.


Novemeber visade sig trots allt vara en bra månad för portföljen.
Då den tack vare nyinvesteringar steg till "All time high". Trodde att jag skulle få summera att portföljen tappat massor i värde. Men så vart det alltså inte!


/investeralitemera