fredag 5 maj 2017

Trots att inga träd växer till himlen!

Fredagzzz! Det sägs om man stoppar en levande groda i kallt vatten. Som man sen långsamt värmer upp. Så kommer grodan inte märka vad som händer? Vilket borde resultera i att den kokas till döds..? Kan ju vara så att det här är en skröna utan dess like? Men får lite såna vibbar nu från börsen. Den ökar lite långsamt. Ena dagen går den ned någon procent enhet. För att nästa ta igen det och lite till. Till slut kanske det är för sent att ta sig ur, utan att göra stora förluster...?

OMXS30 har fram tills idag ökat med hela 8,23 %. Jag försöker intala mig själv att allt är normalt. Att det här är det nya normala som nu sker. Eftersom börskurserna bara fortsätter att gå upp och upp. Vart det ska sluta kan man bara spekulera i. Jag kommer dock sitta lugnt kvar. Trots att inga träd växer till himlen!


/funderalitemera


4 kommentarer:

 1. Ja det är många som tror att vi är nära någon form av topp just nu. Förra våren var det nästan lika många som trodde samma sak och om man klivit av då (vilket vissa sa sig göra och vissa gjorde) så hade man gjort en dålig affär.

  Framtiden vet vi inget om men jag ser en risk att om det börjar gå ner så kommer folk paniksälja och starta en större nedgång än nödvändigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej framtiden är svår att sia om. Vet dock folk i min närhet som sålt av vissa delar för att sova bättre! Själv sover jag lika dåligt i uppgång som i nedgång! :-)

   Radera
 2. Man gör nog rätt i att fortsätta investera trots att många tror att träden har nått toppen av universum. Vi som vet lite mer är däremot varse om att ingen riktigt vet slutet på universum ännu :)

  Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slutet kanske bara är början på något nytt och bättre! ☺

   Radera