söndag 24 februari 2019

Försökte fånga den fallande kniven!

Zöndagzz. Strålande sol och nästan ingen snö kvar alls. Det bästa av två världar med andra ord. Håller mina tummar och tår hårt för att våren kommer. Den behöver inte komma så där pang boom. Näe det funkar lika bra om den liksom bara smyger fram. Lite varmare dag för dag. Men helst ingen mer snö....


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Jag är inte smartare än någon annan på aktiemarknaden. Även om jag för en kort stund trodde att jag var det! När Swedbank aktien började tappa i värde i Onsdags. Så såg jag köpläge. Men som vanligt fanns inga pengar att lasta in i ett aktieköp. Så istället tog jag ett beslut att sälja av mina 35 st ABB aktier. För att kunna köpa 35 st Swedbank aktier. En affär som skulle ge mig nästa dubbla utdelningen i kronor jämfört med att behålla ABB. Jag kom in på ca 187 kr. Som då kändes som rena super rean. Men sen när aktien bara fortsatt ned! Så kändes det inte som så mycket rea att ha köpt på 187 kr. Med andra ord inte så smart! Men en lärdom rikare. 

I morgon kommer lönen på kontot. Risken att det blir en ny aktieaffär är överhängande stor. Men i vilket bolag. Det vet jag inte riktigt än. Ska försöka undvika fler fallande knivar i alla fall!

/investeralitemera

6 kommentarer:

 1. Ja det där har man gjort många gånger. I nuläget väljer jag att vänta minst två dagar om någon "jätte" faller utan ett dåligt bokslut. Först då börjar jag köpa, och tömmer inte bössan på en och samma gång utan delar upp köpen. Vissa köper ju inte alls förrän kursen vänder upp. Men jag gissar att den kommer vända upp lite till för att sen parkera sig runt 185 eller liknande. Vi får se vad som händer på onsdag hehe.

  SvaraRadera
 2. Borde gjort precis som du beskriver. Men "känslan" av att missa en riktigt bra affär fick mig att agera utan att tänka. Nästa gång gör jag säkert samma misstag igen! :-)

  SvaraRadera
 3. Vanligtvis finns det bra skäl till att en aktie blir en fallande kniv i en övrigt stigande marknad..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja något får ju trots allt aktier att tappa snabbt i värde!

   Radera
 4. Du får hoppas som vi andra att kursen kommer tillbaka upp om 10 år. :)

  SvaraRadera