lördag 31 december 2016

2016 året som gått!

Nyårsafton! Nu ska man bara ta sig igenom dagen. För att ikväll elda upp lite pengar! Ja så känns det när man skjuter iväg dom få raketerna vi har. Kunde lika gärna gjort en liten brasa av pengarna det kostade att köpa dom. Förklarade nämligen stolt på jobbet igår att vi minsann inte köper raketer eller smällare. Det är ju ett sånt slöseri med pengar... Vilket man fick äta upp direkt när man kom hem. Vad hade då köpts in av min bättre hälft? Jo raketer....! Näe jag är inte bitter.....!Så vad passar då inte bättre, än att göra en liten sammanfattning av året som snart är slut!?


Mitt bästa aktieköp 2016.
Utan tvekan Nordea. Jag började köpa på mig aktien i Juni. Den bottnade dock några veckor senare. Så det var snudd på ett perfekt köp. Sen har jag köpt fler vartefter lönen har kommit in på kontot. Det har gett mig en avkastning på hela 24,72% under 2016. Men man ska inte glömma. Det som är upp i år, kan lika gärna gå ned nästa år?


Mitt sämsta aktieköp 2016
Telia har fram tills idag avkastat minus 12,25% tätt följt av H&M minus 12,23%. Men har inga planer på att sälja någon av dom. Snarare att öka i dom för utdelningens skull.


Årets mest lästa inlägg 2016
Det är utan tvekan "Hur och när når du din första miljon".  Hade gärna velat avsluta året med att säga att det var ju inga problem att nå en miljon. Men har otroligt långt kvar dit! Förhoppningsvis kryper jag lite lite närmare efter 2017?


Årets, jag skulle ju ha.. 2016
Sparat mer i fonder. Vilket har kommit lite i skymundan. Får helt enkelt vara betydligt bättre på det under 2017.


Årets bästa 2016
Utan tvekan min och familjens semester tillsammans med släkten på Cypern i Juli. Gav mig f-n på att inte tänka på jobbet överhuvudtaget då jag hade semester i år. Så bra som den ledigheten var! Så bra har jag nog aldrig mått! Men då vet jag hur jag ska göra igen nästa sommar!


Årets mest oväntade 2016
Alla ni som hittat hit till bloggen. Det trodde jag aldrig i min vildaste fantasi. Att någon skulle läsa det jag skrev. Dessutom komma tillbaka och läsa det nya som skrivs!Till sist... Gott Nytt år alla! Så ses vi 2017 igen!/investeralitemera


2 kommentarer:

  1. Gott nytt år på dig också, 2017 blir förhoppningsvis ett bra år för ditt sparande och dina investeringar.

    // Procentpanik

    SvaraRadera