torsdag 5 maj 2016

Borde inte politiker också kunna bli avstängda och inte få ersättning!?

Ville egentligen hålla politiken utanför den här bloggen. Men...kunde helt enkelt inte låta bli...förlåt! Läser nämligen på DI.se att Miljöpartiets Mehmet Kaplan ansöker om avgångsersättning. Jo jag vet att politiker har en massa fördelaktig förmåner som vi vanliga dödliga inte har rätt till. Hur som, godkänns avgångsersättningen så får han en fallskärm på 1,5 miljoner kronor. Smaka på den summan. Det är nästan vad mitt hus kostade när vi köpte 2005. Men som om det inte vore nog! Så kan Mehmet Kaplan även ansöka om inkomstgaranti för sina år i riksdagen. Då kan han totalt få ut 2,4 miljoner kronor. Förutsatt att han inte får ett nytt jobb. För då räknas den summan av. Ja jag säger då det. Man skulle ha blivit politiker istället för löneslav! Kanske inte för sent för det än!?

Källa: http://www.di.se/artiklar/2016/5/4/mehmet-kaplan-ansoker-om-fallskarm/
Om jag säger upp mig! (Unionen medlem). Kanske inte riktigt kan jämföras med ändå. Så får jag 45 dagar avstängning samt 7 dagars karens. Totalt 52 dagar innan jag får någon ersättning från Unionens A-kassa. Förutsatt att jag inte går till ett annat jobb. Vi säger att jag gjort bort mig på en firmafest. Så till den grad att jag skäms så otroligt mycket! Att jag inte ser någon annan utväg än att säga upp mig med omedelbar verkan. Jag har gjort valet så att säga. Varför ska då Mehmet Kaplan som har gjort bort sig! Kunna få ersättning med omedelbar verkan. Borde inte politiker också kunna bli avstängda och inte få ersättning!? 

Vad tycker du?


Källa: https://www.unionensakassa.se/vanliga-fragor/uppsagning//blipolikterlitemera
2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med dig! Jag har ingen som helst lust att vara med och betala för hans misstag.

    Och precis som du säger, hade det varit någon av oss dödliga hade vi fått bita ordentligt i karensäpplet om vi hade gjort bort oss på samma sätt.

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
  2. Så är det! Är tydligen stor skillnad på politiker och oss vanligt dödliga.

    SvaraRadera