tisdag 17 maj 2016

Inte bara ta förhastade beslut som jag gör idag.

Har nu i och med köpet av Kinnevik 6 st olika aktiebolag. Jag tänka mig ha totalt runt 10-15 st. Kanske fler än så! Bästa vore att i nuläget inte köpa flera telecom aktier. När utdelningarna börjar ramla in nästa vecka så är jag idag en aningen osäker på hur jag ska göra. En del av mig vill nämligen köpa flera Telia. Medans en annan del av mig vill köpa flera Swedbank. Vad som är rätt eller fel kommer att visa sig. 

Under dom senaste 12 månaderna har fonder fått stå tillbaka till fördel för aktier. Har lite gått ifrån min filosofi gällande indexfonder. Det vore därför inte mer än rätt att "rätta" till det lite. Har som tur är hela helgen på mig att tänka igenom min nästa handling. Måste börja lära mig att tänka igenom saker och ting en extra gång. Inte bara ta förhastade beslut som jag gör idag. 

Hur gör du för att inte förhasta dina investeringar? 


/tänkaigenomlitemera

2 kommentarer:

  1. Tja!

    Jag gör som du, förhastade beslut :) Det funkar det med.

    Dessutom har jag vandrat samma väg med att hoppa ifrån fonderna och fokusera på aktierna, aktier är ju kul å utdelningar, det är skitkul!

    SvaraRadera
  2. Har upptäckt att jag egentligen inte bryr om att en aktie jag äger går ned. Är ju mer fokuserad på utdelningen. Kanske inte helt rätt att tänka så. Men om det är långsiktigt så borde ju kurserna förhoppningsvis hinna vända upp.

    SvaraRadera