fredag 5 februari 2016

Men det får jag ta tag i någon annan gång!

En gång per år blir jag påmind. Ett kuvert som dimper ned i postlådan. Varje gång jag öppnar det, trots att det inte står mitt namn på det. Så lovar jag mig själv att göra något åt det. Ibland går det månader utan att jag tänker på det. Ibland bara någon vecka. Hela bekymret ger mig en aning ångest. Brukar intala mig själv att jag ska ta tag i det inom kort. Men vad är det för något kanske "någon" av er läsare undrar?  Jo en gång per år kommer våran dotters årsbesked från Swedbank. Summan består helt och hållet av insättningar från mina föräldrar. Som jag fö stoppade att fortsätta göda Swedbank för något år sedan. Monstret dom matat heter Swedbank Robur räntefond flexibel och är precis som namnet låter en räntefond. Utvecklingen under 13 år är på ca 11%. Känns inte som någon jätte avkastning på så pass långtid. Undrar egentligen hur Swedbank kom fram till att föreslå Robur med tanke på tidshorisonten 18 år. Borde dom inte föreslagit något lite vildare?

Har läst igenom beskedet 4 gånger utan att hitta någon info om ev förvaltningsavgift eller annan avgift/kostnad. Kan väl inte vara en gratisfond? En snabb sökning på Avanza ger mig svaret 0,60% i förvaltningsavgift.

Igår gav jag f-n på att fonden skulle avvecklas. Pengarna ville jag flytta in till den ISK som jag spar i till min dotter hos SEB. Men det gick inte för sig, fick jag veta av kundtjänst. Omyndig eller inte det var hennes pengar. Hm.. ok det får jag acceptera. Men för att kunna placera om pengarna, för i Robur ska dom inte få ligga kvar. Så lutar det åt att jag måste bli kund hos Swedbank och skaffa deras Internet tjänst. Men det får jag ta tag i någon annan gång!

Hade jag fått flytta pengarna igår, så hade det blivit till dom SEB indexfonder som jag redan spar åt min dotter i. Även jag själv spar i dom. Som ni kan se under fliken innehav.

/investeralitemera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar