måndag 22 februari 2016

Du som var så bra, nu är du bara trist!

Börsen har slagit dövörat till. Britterna debatterar huruvida dom ska lämna EU. Hur mår Grekland? Någon som vet? Hur går kriget i Ukraina? Vem/vilka vinner? Vad händer i Indien? Inga nyheter därifrån? Men i övriga Europa så är det glada miner och plus på dom Europeiska börserna. Inget verkar fn kunna rubba marknadens tro på att allt är bra!?

Tre dagar kvar till lön och Swedbank har mage att stiga. Slutade på 173,10 kr idag. Eftersom jag hoppas kunna köpa vid löning så tycker jag det räcker. Framåt fredag får den göra som den vill igen. Plan B får annars vara någon annan bankaktie. Kanske SEB. Vi får se....

Utgifter och åter utgifter. Att äga en bil kan aldrig vara en investering. Jo, man kanske får ett jobb som kräver bil och man blir tvungen att införskaffa sig en om man inte redan har en. Men sen ska bilen ha ha årlig service. Nya däck någon gång ibland. Till råga på allt så måste man tanka den också. Konstigt det där. Hur som, en bil i min inskränkta värld ska bara fungera. En bil som lägger av halvvägs till jobbet eller affären, det är allt utom bra. Just nu lägger fruns bil av eller vägrar starta till och från. Bilen är 7 år gammal. Inte jätte jätte gammal. Har servats årligen eftersom "garantin" kräver det. Den garantin är dessvärre inte mycket värd som det är nu. 95% så hög är risken att vi byter "märke" till nästa bil. Du som var så bra, nu är du bara trist!


/investeralitemera


2 kommentarer:

 1. Bilar är bara ett stort hål att stoppa pengar i. Dessvärre är det ett måste för vår familj...

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma sak hos oss. Vi bor men bit utanför, så vi har inget val än att ha två bilar.

   Radera