fredag 4 mars 2016

När sa du senast ifrån och varför?

Slut på rean för den här gången? Uppgången under veckan har gjort så gott som alla aktier jag är intresserade av dyrare. Ratos som jag inte vill betala mer än 50kr för, slutade på över 51kr idag. Sen kanske någon därute tycker att det fortfarande är rea på den?

När marknaden tappar förtroendet för ett bolag och aktie kan det snabbt gå utför. För vem hade kunnat tro att Nokia som i början av 2000-talet var störst på mobiltelefoner. År 2016 skulle vara så totalt ifrån sprungen av både Samsung och Apple gällande mobiler, att dom inte ens finns på kartan längre?

Källa: http://www.mobil.se/nyheter/samsung-fortfarande-st-rsta-mobiltillverkaren#.Vtnj5KjMC2c

Ibland vill man själv kunna påverka och säga ifrån när man tappat förtroendet för ett företag. Kanske säljer man sina aktier i bolaget man inte längre gillar? Även fast det kanske inte handlar om så stora summor? Så är det befriande att kunna säga ifrån. Runt 2003 fick jag nog av skandalerna kring Skandia. Min dåvarande arbetsgivare lät Skandia hantera tjänstepensionen. Men efter att följande kommit fram i media så fick jag nog.

Hösten 2002:
Flera toppchefer i Skandia har fått sina lägenheter lyxrenoverade på företagets
bekostnad. Några av chefernas barn fick även hyreslägenheter, som senare ombildades till värdefulla bostadsrätter.

Källa: http://www.expressen.se/nyheter/skandia-skandalen-detta-har-hant/

Jag ringde upp deras kundservice och fick hem papper, som gjorde att jag kunde flytta tjänstepension. Några år senare fick jag reda på att en viss del inte var flyttbar och därför kvar. Men det gjorde inget. För jag kände när det begav sig, att jag minsann hade sagt ifrån....

När sa du senast ifrån och varför?/investeralitemeraInga kommentarer:

Skicka en kommentar