söndag 27 mars 2016

Det är lätt att vara efterklok!

Jag är inte borta. Är bara inte här nu. Så skulle man kunna sammanfatta min status just nu. Drog nämligen på mig den sena influensan som fortfarande tycks rulla runt i landet. Mina symptom, extremt ont i halsen, huvudvärk, frossa som kommer och går.

Halsen försökte jag bota med den halstablett vars reklam man ser på tv dagligen. Kan dessvärre konstatera att den hjälper inte mig i alla fall. Huvudvärken och frossan hålls delvis i schackt med Ipren. Funkar till och från.

Kan ju misstänka att bolagen som tillverkar influensa vaccin har stigande aktiekurser så här års? En snabbkoll på ett av vaccinen som heter Vaxigrip. Som tillverkas av läkemedelsbolaget Sanofi Pasteur. Visar att deras aktiekurs dom senaste 3 månaderna toppade i slutet på december. Där efter har den dalat nedåt. Slusatsen kan då vara att när det vart klart att Vaxigrip skulle användas i Sverige så steg möjligen kursen. Antar utan att veta, att det var klart långt innan november eftersom det är då man börjar vaccinera mot influensan.

En sak är klart. Så här i efterhand hade jag gärna vaccinerat mig. Men det är lite som med aktieköp. Det är lätt att vara efterklok!


Sanofi Pasteurs aktiekurs hos Avanza:
https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/34909/sanofi-sa

Mer om influensan: http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/smittsamma-sjukdomar/influensa-/

Dom olika vaccinerna mot influensan: https://lakemedelsverket.se/sasongsinfluensa


/frysalitemera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar