lördag 12 mars 2016

Men då kan jag alltid kolla vad klockan är någon annanstans i världen?

Är som tidigare sagts, lite tråkigt att inte det finns någon börs att följa på en lördag? Men vänta nu lite! Borde det inte finnas någonstans i världen där det fortfarande är fredag en tidig lördags morgon? En snabb googling ger mig noll. Australien då? Nix, dom ligger till höger om oss och därmed före oss tidsmässigt. Såvida jag inte missförstått tidslinjen totalt?

Tiden just nu i Sydney: http://sv.thetimenow.com/australia/sydney

Koll på börsdygnet:
 http://www.aktiespararna.se/ungaaktiesparare/Stock-Magazine/Artiklar/Arkiv/Har-du-koll-pa-borsdygnet/


Alltså får vi röra oss västerut sett från Sveriges håll, för att hitta ett land/världsdel som ligger efter oss i tid och inte före. Då hamnar vi USA/Latin Amerika. Vilket inte hjälper oss nämnvärt. Men om vi fortsätter västerut förbi USA så hamnar vi i Asien. Shanghai  har öppet mellan 02.30 – 04.30 och 06.00 – 08.00. Sen har Tokyo öppet mellan 01.00 – 03.30 och 04.30 – 07.00. Alltså behöver jag bara ställe klockan på 06:30 Svensktid. Så får jag vara med om sista halvtimmen i Tokyo en tidig lördagsmorgon. Men nej det funkar inte så. För då har vi hamnat på "fel" sida om tidslinjen och ligger nästan vad klockan är i Australien alltså före. Så enkelt var det minsann inte!

Tiden i Tokyo: 
http://vad-ar-klockan.info/Hur_l%E5ng_tid_nu_i_Tokyo,_Japan#.VuMvqZzhDIU

Men å andra sidan så kan jag nog försöka sova en lördag. Om jag nu inte vaknar i vanligt ordning runt 06:00? Men då kan jag alltid kolla vad klockan är någon annanstans i världen?

Källa: http://xn--bstasparrntan-bfbi.net/borsen-oppettider//investeralitemera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar