söndag 10 mars 2019

När avslutar man trejden?

Zöndagzz. I min del av landet har det idag varit strålande sol och knappt några moln alls. Gräsmattan är dock fortfarande täckt av den snö! Som så onödigt föll ned här om dagen. Men det hemska "vita" är nog snart ett minne blott. Om några timmar så kommer gräsmattan återigen se ut som den ska! I alla fall enligt mig! Så nu räcker det med vinter för den den här gången....

(Bildkälla https://pixabay.com).

Jag tar sällan korta trejds.
Mest på grund av att jag inte är tillräckligt bra på att göra det. Oftast går dessutom mina aktier ned efter jag köpt dom. Så korta trejds faller sig därför inte helt naturligt för mig. Men om man nu skulle ta en . När ska man då ta och avsluta den? Förutsatt att det gått åt rätt håll? Jag antar att svaret på frågan är kanske vad tanken är att man ska använda "vinsten" till? Lite uppgång på säg 1000 kr efter courtage kanske är nog bra för vissa? Eller finns det kanske något bra procentuellt riktmärke kan kan jobba mot!?


När säljer du av en kort trejd? Hur hög bör vinsten vara i procent eller kronor enligt dig? Styr risken din ev vinsthemtagning?


/investeralitemera
4 kommentarer:

 1. Det där är ett jävla dilemma alltså och jag tror inte ens att de allra duktigaste av traders har en lösning på problemet. Nåja, det finns väl en då som alltid kliver på och av rätt men alla andra har svårt med det där.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha "planen" klar innan man kliver in i aktien/trejden borde väl ändå vara ganska bra? Kan man ju tro i alla fall!? :-)

   Radera
 2. Personligen handlar jag enbart systematiskt numera när jag agerar kortsiktigt. D.v.s. det finns en på förhand uttestad metodik som dikterar exakt vad jag ska göra, när och hur. Dessutom har jag till stora delar helautomatiserat den biten av portföljen, förutom några få strategier.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att höra hur "andra" gör/tänker kring att trejda! :-)

   Radera