måndag 21 november 2016

Men sluta hoppas vill jag inte göra!

Förhoppnings aktier? Följde under många år en onoterad aktie via ett forum. Aktien handlades till en början på en inofficiell aktielista. På dess egna forum, ihop snickrat av någon fantast, lovordades företaget och aktien. Inför varje stämma kom den ena obskyra nyheten efter den andra. Företaget tjänade miljoner och kanske till och med miljarder. Alla som nu inte köpte, var antingen efterblivna eller bara dumma i huvudet. Men det var samma sak varje gång det var stämma. VDn som stått och lovat att faktureringen var igång!? Han hade alltid någon fantastisk förklaring varför inga pengar kommit in under året som gått.

Om någon ifrågasatte och hade andra åsikter på forumet! Så fick dom alltid sin släng av sleven. Oftast möttes dom av argumentet "men sälj då om du inte tror på bolaget?". Ibland tröttnade vissa av medlemmarna och skrev att nu fick det vara nog. Kom inget konkret så skulle aktierna ryka all världens väg lagom till månadens slut.Det händer att jag ibland kollar till min aktiedepå hos SEB där aktien ligger och skvalpar. Värdet är ungefär det samma som för 10 år sedan. Forumet har jag slutat besöka sedan länge. Sist jag hörde något så hade det visst skapats ett nytt forum. Men om man bara kände någon annan ägare av aktien. Så skulle det inte vara något problem att få medlemskap. Nu lockar det inte mig så värst mycket. Men sälja aktien det kommer jag nog aldrig göra! För någon förhoppningsaktie måste man ju få ha. Även om chansen att just den här ska lyckas och öka ofantligt i värde inte är så värst stor! Men sluta hoppas vill jag inte göra!/funderalitemera

2 kommentarer:

  1. Spännande. Även om du inte vill skriva vilket företag det är, ungefär vilken bransch är det? Kan man hoppas på något som kommer revolutionera världen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. ☺ Skulle nog kategorisa det som ett IT-bolag.

      Radera