söndag 10 januari 2016

Telia och Ncell...

Självklart spetsar jag mina öron extra i dom aktier jag själv har intressen i. Dagarna innan jul släppte Telia ett pressmeddelande om att dom säljer sitt innehav i den Nepalesiska operatören Ncell. Som enligt uppgift uppgick till 60,4%. Priset skulle vara på ca 8,8 miljarder svenska kronor. (Källa http://www.svd.se/telia-saljer-i-nepal/om/mutmisstankarna-mot-telia).

Vid ungefär samma tillfälle lyssnade jag på ekots ekonominyheter. Dom hade ställt frågan till två st analytiker som representerade varsin bank. Om vad dom trodde om vart pengarna från försäljningarna skulle gå. Den första analytiker trodde att Telia skulle lägga pengarna på att betala av lån. Då det nu fanns ett ypperligt läge för det. Det intressant i det hela var vad analytiker nummer två trodde. Han tyckte att telia skulle dela ut pengarna till sina aktieägare. Eftersom staten var i stort behov av pengar nu. (Antar att han menade flyktingkrisen.(Källa http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=178).

Var och en får dock dra sin egen slutsats om detta. Men intressant kommer det bli när Telia 2016-01-29 kommer med sin årsrapport....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar