onsdag 6 januari 2016

Dag noll..

Jag har redan ett sparande som varit igång ett tag. Men det var först förra året när jag började spara mina fonder i ISK. Som jag började försöka spara lite mera. I nuläget har jag 2st ISK fondkonton som jag kommer redovisa här på bloggen. Ett hos Avanza samt ett hos SEB. Innehaven ser ni under fliken innehav.

Varför har jag då valt som jag gjort? Två av Indexfonderna hos SEB är Utd fonder. Vilket betyder att fonderna kommer dela ut pengar direkt på mitt ISK konto. Förutsatt att det blir någon utdelning. Förra året kom dom pengarna in på kontot i maj. Så det är ett par månader kvar. När och om dom kommer in så kommer jag återinvestera dom pengarna. Den tredje fonden är SEB Europa Index Lux. Någon gång måste vändningen för Europa komma....

Avanza är lite mer komplicerat..Om vi börjar med fonderna... Så fanns det en tanke att det skulle vara indexfonder men Carnegie Emerging markets smög sig in. Mest för att det kändes som en spännande fond att investera i. Vart lite som en kalv på grönbete när jag till sist fick mitt Avanza konto. Fanns så mycket spännande att köpa.. Nu får man inte ge råd men.. ett tips kan vara att göra tvärt emot vad jag gör... Så går det nog bra i slutändan! Den andra fonden är Länsförsäkringar Tillväxtmarknad index. Åtminstone en indexfond, vänder någon gång där med. Kan tyvärr inte ge ett djupare svar än så.

Aktierna är det enklare att förklara. Tele2 delar ut samt Telia likaså. Dock inte klart ännu. Brukar avgöras vid årsstämmorna hur mycket som varje aktie ger. Så inom kort bör jag veta det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar