söndag 13 oktober 2019

Funderalitemera..

Lördagzz.. Gick upp tidigare idag än när jag jobbar. Konstigt nog var jag inte lika trött som ex en Måndag. Att hjärnan och kroppen kan reagera så olika på vilken dag i veckan det är? Sånt kan få en att fundera. Mycket annat som rör sig i mitt huvud nu handlar om 2020 års aktieutdelningar. Hur ska dom bli? Vilka kommer sänka utdelningen eller rent ut sagt höja den? Man säger att lågkonjunkturen är redan är här!? Ett dåligt Q3 och Q4 och aktieutdelningarna riskerar att sänkas! Ska jag börja oroa sig redan nu? Då kan man ju börja oroa sig över en massa annat som kommer framöver! Näe jag oroar mig inte över det. Men jag funderar och försöker hitta bra aktier att fortsätta investera i. Mitt ekonomiska-maratonlopp fortsätter även i upp och och nedgång....

Hur tänker du själv?

Bildkälla: https://pixabay.com
/funderalitermera

6 kommentarer:

 1. Det är ganska grundläggande att man inte ska oroa sig över nedgångar i onödan. Vänd istället på det hela. Det är då du får chansen att inhandla bra bolag till lägre pris. Bra bolag kan nyttja motgångar till att bli bättre och större dessutom.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar läget som är! 😊 Har förhoppnigsvis många år av investerande kvar! 👍

   Radera
 2. Jag funderar inte specifikt på utdelningarna, men kan ju inte låta bli att påverkas av alla skriverier om att vi går mot sämre tider samt all oro i olika hörn av världen.

  Rent konkret har jag för några år sedan bestämt mig att sitta still i båten, vilket varit bra t ex i år. Hur det blir i framtiden är det naturligtvis ingen som vet.

  En vacker dag hoppas jag kunna leva på kapitalet/del av värdet (3%), inte specifikt på utdelningarna (även om jag naturligtvis förstår att de inte är helt oberoende av varann).

  Jag försöker med andra ord att fundera så lite som möjligt.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, fundera så lite som möjligt! Det borde jag prova! 😊

   Radera
 3. Jag konstaterar, och inget annat. Det kan jag rekommendera: det spar mycket energi - så det är även miljövänligt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gäller det att man konstaterar det som får en att minst fundera! 😊

   Radera