onsdag 15 mars 2017

Spar 10 % av din lön!

Torsdag! Nej det är ju inte det. Men har man torsdags känsla, så är det bara att åka med. Imorgon kommer jag vakna och vara super glad över att det är fredag? Eller så har jag bara torsdags feeling och känner glädje över att arbetsveckan snart är slut!?


Har fastnat för den ena av ljudboks företagen jag testar. Försöker "lyssna" på så många böcker jag bara hinner. Men...det finns några riktigt tråkiga röster som läst in vissa böcker. Blandat annat "Per H Börjessons bok" Så här kan alla svenskar bli miljonärer", där låter rösten som google translate! Har lyssnat på den till och från jobbet den här veckan. Nästan lite "somna-bakom-ratten-varning" på den rösten. Men mycket matnyttigt som förmedlas. Det som nämns mer eller mindre varje minut är "Spar 10 % av din lön". Det blir som ett mantra som hela tiden upprepas. Så glöm nu inte det.... "Spar 10 % av din lön"......!


/lyssnalitemera12 kommentarer:

 1. Minst 10%. Det ska jag iallafall printa in i mina barn tills de börjar tjäna pengar.

  SvaraRadera
 2. Minst 10%. Det ska jag iallafall printa in i mina barn tills de börjar tjäna pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det började jag redan förra sommaren prata med dottern om! Så ett frö åtminstone! :-)

   Radera
 3. Har det också som ett mantra som jag upprepar och upprepar för 15-åringen. Tror faktiskt att det har gått in nu, häromdagen föreslog han på eget bevåg att jag kunde ta 15% av hans barnbidrag (som han disponerar själv) och sätta in det på hans isk på Nordnet! Undrens tid är inte förbi :-)
  Tack för en bra blogg! /Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Man får nog som du säger upprepa och upprepa, om man ska nå fram till "ungdomen"! Häftigt att sonen till sist tog till sig det!

   Radera
 4. Bra förslag, 10% borde alla spara minst.

  SvaraRadera
 5. Att spara på lång sikt och vad det kan innebära, borde läras ut i skolan, liksom andra privatekonomiska saker.

  SvaraRadera
 6. Jag lyssnar på väldigt många böcker och har svårt för vissa inläsare. Stefan Sauk till exempel. Han lägger till med olika dialekter för de olika personerna och verkar försöka skapa nån form av radioteater. Det funkar inte för mig. Även den där Plura-vad han nu heter, läste in en bok. Den fick jag stänga av. Det gick inte att lyssna på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha.. :-) Ja det är inte helt lätt när man har krav på att det ska låta bra! Kan bara bli bättre!

   Radera
  2. Ja det är klart man har krav! ;)

   Radera