måndag 23 mars 2020

Minskad utdelning i April!

Måndagzz.. Återigen är arbetsveckan igång. Det är samma tappra själar som vanligt här på kontoret. Dom som däremot ser sin chans att jobba hemma eller av annan anledning inte vara här? Det är samma personer som förra veckan. Att vissa "saknas" förvånar mig inte alls. "Dom" finns på alla arbetsplatser. Personerna som klappar sig själv extra mycket på axeln är sin förträfflighet. Kanske lika bra att dom är hemma? Blir nog bäst så!? Undra när jag ska börja "jobba" hemma?(Bildkälla: https://pixabay.com/ )

Blev lite av ett dråpslag för mig när Swedbank meddelade att dom skjuter upp sin stämma...

(Källa, saxat från Avanza)

Swedbank har beslutat sig för att senarelägga sin årsstämma till senast den 30 juni, från ursprungliga den 26 mars. Bakgrunden är coronavirusets framfart.

Swedbanks styrelse kommer att följa utvecklingen noggrant och därefter utvärdera förslaget till utdelning för 2019. Det tidigare utdelningsförslaget var på 8,80 kronor per aktie. 

- Den stora osäkerhet som råder kring spridningen av coronaviruset och dess effekter gör att styrelsen anser att det bästa att göra i situationen är att senarelägga årsstämman. Vi kommer nu att fokusera på att hjälpa våra kunder i en mycket utmanande tid, så att vi tillsammans kan ta oss genom detta på bästa möjliga sätt, säger Swedbanks styrelseordförande Göran Persson i en kommentar.

Dumt av mig att räkna med Swedbank utdelningen innan stämman klubbat igenom den. April skulle annars vara den månad som jag preliminärt skulle få mest utdelning i. Nu blir det ju tyvärr inte så. Får hålla tummar och tår att inte "svekbanken" nu ser sin chans att dra in hela utdelningen...


/irriteralitemera


4 kommentarer:

 1. Jag har svårt att se att 4 miljarder i böter ska påverka utdelningen från förra året. Swedbank vore korkade om de inte har budgeterat för detta. Däremot kanske vi kan se utdelningssänkningar nästa år, om deras resultat försämras.

  Att HM helt slopar utdelningen från föregående år tog mig helt på sängen... jag fick läsa artikeln i DI tre gånger innan jag fattade att så är fallet. För de tålmodiga finns det dock fortfarande möjlighet till bottenfiske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...missat det med HM...f-n får läsa på jag med!

   Radera
 2. Jag förstår inte alls vad du har emot hemarbete? Det bidrar sannolikt till minskning av smittorisk, därmed sänker det risken för både din arbetsgivares operationer såväl som för riskgrupperna i samhället.

  Beträffande företagen så är deras viktigaste uppgift inte alls att dela ut pengar i alla lägen, att säkra överlevnad måste komma först. Ingen vet om kreditförluster kan stiga lavinartat framöver eller inte. Därmed är det självklart bättre att behålla pengar tills läget är klarare. De kan ju alltid dela ut mer igen i ett senare läge. Under finanskrisen fick många banker ta in nytt kapital och det vore helidiotiskt att medvetet sätta sig i den sitsen igen.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är för hem-"arbete"...

   Fanns säkerligen en hel del bolag som klarade av att dela ut pengar till sina ägare under finanskrisen! Förhoppningsvis klarar några av dom av det nu med!

   Radera