måndag 30 mars 2020

I början på slutet!?

Måndagzz... Kriser kommer och kriser går. Lika säkert som skatt på lönen och att ingen kan undvika döden! Så sant som det sagt. Min första riktiga börskris upplevde jag runt 2001 när IT-bubblan sprack. I portföljen låg då Ericsson och SEB Internetfonder. Ingen vidare diversifiering med andra ord. Jag fick se mina innehav tappa ca 90% av värdet. Där och då tröttnade jag på att spara och investera.(Bild källa: https://pixabay.com/ ).

När sen finanskrisen kom 2007-2008. Så hade jag i stort sett inte några aktier alls. Förutom mina nästan totalt värdelösa Ericsson aktier och min SEB Internetfonder. Den krisen påverkade mig knappt något alls. På jobbet började man prata om hur illa det skulle kunna gå? Men ingen vart uppsagd och bolaget jag jobbade hos ökade både i vinst och omsättning under 2008.

Under 2016 bestämde jag mig för att börja investera igen! Typiskt bara att Corona krisen kom och river stora håll i mitt sparkapital. Även om det nu ser riktigt illa ut värdemässig? Jämfört med bara för några månader sen. Så inser jag att det här skulle kunna vara bra för mitt investerande! Det är nämligen bättre att den här "krisen" kommer i början av min resa än i slutet av den. Målet är ju nämligen fortfarande att kunna gå i pension vid 50. Dit är det bara ca 6 år kvar. I värsta fall så kanske pengarna bara räcker till att gå ned i arbetstid? Om man nu ens har ett arbete att gå till då? Tror nämligen att vi bara är i början av den här krisen! I början på slutet!?


/investeralitemera som funderat litet mer!

2 kommentarer:

  1. Oj så dystert det låter? Så negativ är inte jag, fokus måste istället ligga på att uppfatta möjligheten i detta, och att försöka dra lärdomar.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Oj dyster? Näe jag är sann realist och ser enorma möjligheter i det här! :-)

    SvaraRadera