fredag 27 mars 2020

Hur jag agerat i nedgången!

Fredagzz.. Det är vår i luften solen skiner och allt är precis underbart. Ja kanske inte precis allt. Vi har ju den där lilla detaljen "börsen". Den har tack vare en viss "influensa" gått mesta dels åt fel håll. I alla fall dom flesta av mina innehav....

(Bildkälla: https://pixabay.com/ )

När nyheterna började svämma över av dödsfall och annat otyg i Kina. Så började jag med att sälja av lite av mina indexfonder. Som då givetvis stod på plus! För dom pengarna köpte jag vad jag då trodde var "rea aktier". Men så fel jag hade. Mina aktier fortsatt nämligen rakt ned. När sen februarilönen kom in på konto så fortsatt jag köpa "rea aktier". Återigen hade jag fel eftersom börsen fortsatte ännu mer ned....

Så när fler dåliga nyheter kablades ut världen över, så vart det rea på reapriset. Perfekt vilket läge tänkte jag och lånade då pengar av mig själv från mitt "huskonto" samt "semesterkonto". Men konstigt nog fortsatte rean. När så Mars lönen äntligen kom in på kontot, så betalade jag motvilligt tillbaka till "huskontot". Där hade jag f-n inte mage att inte betala tillbaka. Även om jag hade velat slippa. Men semesterkontot fick däremot se sig blåst! För vem räknar ens med att kunna åka på semester i sommar? Jag passade även på att köpa lite fler rea rea aktier för lönen. Så jag har fortsatt att investera under den här "kraschen" eller vad man nu ska kalla den här nedgången för? Kommer även fortsätta med det. Nu väntar därför på ev nästa utdelning om det ens blir någon sån. Så jag kan fortsätta att investera och förhoppningsvis köpa fler "rea aktier"....?


/investeralitemera2 kommentarer:

 1. Vanligaste misstaget som finns, har själv drabbats av det. Man tror att det är rea när något går ner 5-10%. Sen fortsätter det ner till 20, 30, 40, 50% och då kan man kanske möjligtvis börja prata om rea. Man är rädd för att "missa nedgången" så man köper i ren panik. Gjorde exakt samma misstag denna gång.

  har försökt vända på steken och tänka, "vänta med att köpa, går det ner mera så blir det ännu billigare, går det upp snabbt till tidigare nivåer utan att du köpte, vad gör det?". Man bör således sitta still i båten även här, ty snabba svängningar är mer eller mindre omöjliga att pricka rätt om man inte sitter som en daytrader hela dagarna.

  Nåja, några fina fynd har vi gjort senaste veckan. Många bolag handlas billigt. Funderar på att köra en petrusko och fimpa lite bank för att köpa mer fixed income, såsom preffar och D-aktier. Betydligt stabilare inkomster, bankerna har svajat väldigt mycket fram och tillbaka med utdelningarna senaste åren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att skippa Bank vore kanske något även för mig? :-)

   Radera