måndag 16 mars 2020

Innehållet i min portfölj skövlas!

Måndagzz... Pratas en hel del (väldigt) mycket om något som heter Corona här på jobbet. Har inte riktigt förstått vad det är!? Näe skämt åsido. Faktiskt inte så mycket annat som det pratats och tjatas om. Ibland ramlar man dock in på att prata om börsen. Om dom stora nedgångarna som varit vissa dagar..  Personligen har jag intagit struts beteende. Jag tittar in på Avanza och konstaterar att jag ligger minus en väldans massa pengar just nu. Men inte så mycket att göra åt det! Får gilla läget som vanligt! 

Har idag investerat i 50 st Nordea aktier.Vad skrämmer dig mest?

Att folk hamstrar skithuspapper?
Att börsen inte verkar ha något golv?
Att din granne/vän förnekar sin Corona och går till jobbet ändå?

 
/investeralitemera

5 kommentarer:

 1. Lätt det där med hamstring. Jag menar, många tycks samtidigt fått för sig att vattnet slutar rinna i kranen och att Sveriges produktion av skithuspapper upphör. Sådant kollektivt vansinne!

  På tal om Corona så var det idag sådan trafik till webbsidan med "statistik" så dess databas brakade ihop. Vad gör folk med dessa siffror tro? Inget land har dock koll på de som bär på virus men inte rapporterats. Kort sagt överdrivs detta något enormt, det är skitsiffror som folk tar på allvar.

  Att börsen faller, det får man se som en möjlighet. Visst, annat är det kanske om man behöver pengarna inom kort, men då ska de inte vara på börsen alls.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte riktigt grejen med att hamstra skithuspapper. Har du slut på mat behöver du knappast oroa dig över att skita! ☺

   Radera
 2. Det är en riktig masshysteri, utan tvekan. I Kina är saker och ting sakteliga på väg till något som kan kallas normalt. Man räknar med att fabriker och sånt är fullt återställt om ca 2 månader. Man ska inte underskatta risken med Corona, men normala försiktighetsåtgärder räcker för de allra flesta. Vad ska folk ha all handsprit till, dricka? Dasspapper till det oändliga? Vi har alltid en bal eller två hemma då vi är snåla och köper på rea nån gång om året.

  Vi ska inte ens tala om börsen, där verkar det råda nån sorts massutförsäljning där allt ska bort. Vi ligger väl runt 1,8 mille nu, mot 2,9 för nån månad sen. Utdelningarna är intakta förutom Macerich som minskade sina med 33% och vårat lilla innehav i Vermilion som i princip är utplånat. I övrigt har vi stabila och bra innehav jag är trygg med, i att de ska fortsätta pumpa ut utdelningar med endast smärre korrigeringar. Det skrämmer mig nog mest, att det säljs helt utan rim och reson. Min fängelse-reit GEO är märkligt nog det papper som går bäst idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara bolagen inte ser sin chans att dra in utdelningen? Aktiekurserna backar ju ändå!

   Radera
  2. utdelningen vi får i år är en "belöning" för den risk vi tagit och vad bolag presterat under 2019. Jag tycker det är farligt alla bolag utom de som står på ruinens brant att ens tänka på att slopa årets utdelning. Man får ju inte blanda ihop äpplen och päron, även om det är väldigt populistiskt nu för tiden av t.ex. DI och Stefan Ingves att hytta med fingret åt t.ex bankerna. Hur kommer aktieägarna att agera då? Kortsiktiga kriser hanterar man med lån, man nallar inte av förra årets aktieutdelningar som i princip är allt aktieägarna har kvar efter rejält fallande priser.

   Radera