torsdag 26 mars 2020

Tack alla experter!

Torzdagzz.. Tar mig fortfarande till jobbet. Fast jag lika väl hade kunnat jobba hemma. Det är så klart självvalt. Varken jag eller någon av min 4 st kollegor visar några tecken på dödsfarlig smitta. Men det kan ju snabbt ändras....(Bildkälla: https://pixabay.com/ )

Sen den svenska börsen började falla i mitten av Februari. Så har pratet om aktier och fonder på mitt jobb ökat markant. Även där jag tränar så kommer samtalen oftare in på olika aktier som gått ned under krisen. Ganska ofta så ska även något självutnämnt aktieproffs tipsa om nu köpvärda aktier. Själv brukar jag då kontra med att "ingen vet till 100%" vilket håll aktier och börsen ska åt? Vilket jag inte heller har någon större aning om! Men många är trots allt det säkra på sin sak. Det finns alltid något PM eller annan info som "bara" ska släppas. Därefter kommer kursen rusa till stjärnorna och lite till. Ibland har dom trots allt rätt, dom självutnämnda experterna. Då känns det rätt tråkigt när man sitter med sina "utdelandeaktier" som sällan drar iväg 50-100 % på en och samma dag. Normalt har jag då tröstat mig själv med att det åtminstone kommer lite utdelning in på kontot. Men sen Corona vart det senaste modeordet så kan man ju inte ens vara säker på utdelning längre. Den här gången är det annorlunda. Eller.....?


Följande investeringar har gjorts sen lönen försvann från kontot den 25/3.

Swedbank 32 st.
Resurs 8 st.


/investeralitemera som funderat lite mera!
2 kommentarer:

  1. Även jag tror på swedbank, men många tror på nåt annat :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror på skatt och lön den 25e. Utdelning har jag nästa slutat tro på! :-)

      Radera