fredag 31 mars 2017

Tåls att fundera på!

Fredag! Som vanligt en blytung arbetsvecka med tillräckligt mycket kvällsjobb. Men belöningen blev en halv arbetsdag idag. Min chef som jag vanligtvis kommer väldigt bra överens med. Delar inte riktigt min uppfattning om arbetstid och fritid. Jag ser det som en "mänsklig" rättighet att inte vara nåbar efter arbetsdagens slut. Har därför slutat synca mail i mobilen helt. Annars är risken stor att jag av nyfikenhet efter 17:00  "råkar" läsa något nytt jobbmail. Som sen mer eller mindre förstör resten av kvällen. Även om min chef på ett krysta sätt försöker säga att det är ok att inte synca. Så vill han givetvis kunna nå mig på kvällen eller under semestern om så behövs!? En lösning skulle kunna vara att lämna mobilen på jobbet efter arbetsdagens slut. Tåls att fundera på!

Hmm... undra när facket ska vakan och ställa lite högre krav? Näe är väl klart att dom har viktigare saker för sig att ta upp? Än att arbetstid och fritid flyter ihop. Välkommen till arbetssituation 2017....

Hur är det på din arbetsplats? Förväntas du uttalat eller outtalat vara nåbar efter arbetstid?


Har uppdaterat "innehav". Går åt rätt håll, även om det till största delen beror på nyinvesteringarna som görs vid varje lön.

Med uthållighet kan man komma långt, även om man saknar en massa andra egenskaper.
Napoleon Hill, (1883-1970)


ÄNTLIGEN FREDAG! https://www.youtube.com/watch?v=wa2nLEhUcZ0

Trevlig helg alla!


/investeralitemera
11 kommentarer:

 1. Förstår hur du känner dig, jag förväntas att vara tillgänglig av min chef, men tyst läge på mail och mobil.
  Kul utveckling på portföljerna som jag skriver om.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle byta jobb under de förutsättningarna! Du tycks ha en sjuklig arbetsnarkoman som chef, vilket i längden är skadligt för både dig och din omgivning. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej inte alls! Däremot min förr chef var en äkta arbetsnarkoman! Men det är en annan historia! ☺

   Radera
  2. En chef som inte respekterar sina anställdas privatliv (exakt som du beskriver) är en fullkomligt värdelös chef! Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

   Radera
  3. Eller som min förra chef sa... vi arbetar för att leva, inte leva för att arbeta! ☺

   Radera
  4. Min förr förra chef var arbetsnarkoman! Puh blir svårt att hålla isär! ☺

   Radera
 3. Som egenföretagare har jag precis skickat iväg ett par fakturor på fredagskvällen och skulle absolut besvara jobbmejl nu.

  Som anställd föreslår jag att du fortsätter att ta med dig telefonen hem, men inte tar jobbsamtal/-mejl på kvällar eller på semestern. Okej om det är ett enstaka undantag, men försöker de återkommande att ösa jobb över dig när du är ledig skulle jag köra med nolltolerans.

  Och även om det bär mig emot att försvara facket tycker jag inte att de kan lastas i detta fall. Den enskilde arbetstagaren måste själv ansvara för att dra en vettig gräns här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, det du beskriver är vad jag kallar för arbetsmoral. Tyvärr har jag en sån! ☺ Dessvärre klarar sig dom utan en bättre! Men tack för tipset! ☺

   Radera
  2. Inget fel med arbetsmoral, men ibland måste denna moral också kunna stå emot och säga nej.

   Radera
  3. Det är något jag jobbar på att lära mig! ☺

   Radera