söndag 19 mars 2017

Rulla snöboll rulla...

Zzzöndag! Strålande sol ute och vintern är äntligen på väg bort. Men det brukar dock alltid komma ett sista snöfall innan våren helt tar över. Jag gillar inte snö och kyla som vintern innebär. Tacka vet jag sommar och värme! Ju snabbare det blir vår på riktigt, ju bättre!
Kommande vecka handlar i stort bara om två saker.  Ett, att få lön på fredag, så att jag kan köpa fler Swedbank aktier. Måtte dom nu inte få för sig att börja stiga allt för mycket i värde bara? Två, att Medivir hinner skicka över pengarna för "återlösningsrätterna", också nu på fredag! Om pengarna inte hinner in på kontot till dess? Så kommer jag vänta med investeringar fram tills på måndag den 27/3. Då även Nordeas utdelning förväntas ramla in.

Mars är den månad då jag har bästa utdelningen. Preliminärt förväntar jag mig att få ihop 6392 kr. Det är mer än vad hela 2016 gav. Så snöbollen är alltså i rullning! Vilket är riktigt roligt med tanke på att vi inte ens tagit oss igenom halva 2017 än. Rulla snöboll rulla...


/villinvesteramyckermera

10 kommentarer:

 1. Visst är det kul med att snöbollen blir allt större :)
  För mig tror jag Maj är bästa månaden, men nu när en del bolag delar upp utdelningen är jag inte säker.
  Vad gäller Swedbank och nivå på aktiekursen, kan ett alternativ vara att vänta till efter utdelningen avskiljs, då backar ju kursen, i teorin i varje fall, 13 kr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken är att öka i Swedbank, för att just ta del av den kommande utdelningen. Så att vänta är tyvärr inget alternativ för mig! :-)

   Radera
  2. Tänker som du, sålde aktie som jag skrev om häromdagen, och kommer använda dom till Swedbank bl.a, dock kanske även plocka in på lägre nivå efter utdelning, kul med högre utd mot köpkursen

   Radera
  3. utdelning överhuvudtaget är kul! :-)

   Radera
 2. Swedbank? Ska du verkligen köpa mer till detta pris?
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Svar Ja! Men jag skrev aldrig hur många!😉 Det får visa sig!

  SvaraRadera
 4. Känner precis som Investeraren att Swedbank är dyra och jag har aldrig haft samma trygghetskänsla för Swedbank som för Handelsbanken, men det är mer mage än hjärna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm... ja tur är väl det, att vi alla inte köper och tror på exakt samma aktier! För hur dyra skulle dom då inte vara!? ☺

   Radera
 5. Intressant att du tänker öka Swedbank, då jag tycker alla banker känns "dyra", i det avseendet att de under relativt kort tid (8 månader) har gått upp så mycket som de har gjort. Men småposter kan man ju alltid köpa, för att följa devisen att köpa oavsett upp- eller nedgång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OM det var bra eller dåligt? Det får vi se om ca 9 år! :-)

   Radera