tisdag 28 mars 2017

Så har du koll på vilket val du gjort!?

Tizzzdag... .Folksam är på tapeten efter att ha "lurat" folk att flytta sin tjänstepension. Det hela går ut på att kunden ringer in om en tex hemförsäkring. Därefter leds samtalet in på om "man" har något efterlevnadsskydd på sin tjänstepension. Givetvis blir många osäkra på en sån fråga. Kan ju vara många år sedan man gjorde eller inte gjorde det valet. Folksams hjälpsamma personal skickar då hem en blankett som ska fyllas i och skickas tillbaka. Vilket innebär att man får efterlevnads skydd samt flyttar sin tjänstepension till just Folksam! Smart men riktigt oetiskt!

Källa: http://www.expressen.se/nyheter/folksam-lurar-folk-att-flytta-sin-pension/

Handen på hjärtat har du själv koll på hur du kan se om du gjort det valet? Vissa har jag nog den kollen men jag skulle tro att dom flesta inte har det. Jag vet i alla fall genom att för mig som "tjänsteman" logga in hos www.collectum.se. Då får jag fram den informationen på min nuvarande tjänstepension.

Sen kan man alltid diskutera hur vida man ska ha "efterlevnadsskydd" eller inte? Beror självklart på hur ens livssituation ser ut. Fru och barn, hus och bolån mm.

Bra info: https://www.pensionsmyndigheten.se/monicas-pensionsblogg/monicas-pensionsblogg/har-du-efterlevandeskydd-pa-din-tjanstepension


Så har du koll på vilket val du gjort!? Samt varför har du valt som du gjort?


/villblipensionärlitemera


4 kommentarer:

 1. Man kan lugnt utgå ifrån att det alternativet är betydligt mer kostsamt än dess fördelar. Avsevärt bättre att skapa en stark ekonomi i hushållet genom att spara och investera, så att tryggheten garanteras ändå. Då kan du avstå detta skydd och sedan plocka ut en pension som är tiotals procent högre än annars (dvs den kostnad du får betala). Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Tråkigt då om man väljer bort skyddet, innan man hunnit få en stark ekonomi inom familjen! Tror att skyddet har sina för och nackdelar beroende på vart man befinner sig i livet! :-)

  SvaraRadera
 3. Återbetalningsskydd känns som en självklarhet för alla med hög tjänstepension.

  Inom ITP1 så verkar max belopp för familjeskydd relativt prisvärt jämfört med privat livförsäkring.

  SvaraRadera